En dit is waarom je vandaag nog een kitesurfles moet boeken!

En dit is waarom je vandaag nog een kitesurfles moet boeken!

Mirjam Blanken

14 mei 2017


Wat is kitesurfen?

Met het zout nog in mijn haar en zand achter mijn oren zit ik mijn eerste blog voor Eat.Pure.Love te typen. Ik had al eerder willen beginnen maar toen ik naar buiten keek en zag dat de boomtoppen aardig heen en weer gingen begon het te kriebelen. Ik wil het water op! Ik ben namelijk he-le-maal verslaafd aan kitesurfen, een watersport waarbij je met behulp van een grote vlieger over het water zoeft.  Wat mij betreft is het de perfecte sport, goed voor je lichaam én je geest. En dit is waarom je vandaag nog een kitesurfles moet boeken!

Kitesurfen is een watersport die je op heel veel plekken in Nederland kunt beoefenen, hiervoor zijn speciale plekken aangewezen: de kitespots. Je maakt gebruik van de kracht van de wind, je kite zorgt ervoor dat jij je met het board over het water kunt bewegen. Naast heen en weer varen zijn er ook vele vette tricks om te leren en kun je hoge sprongen maken. Je bent dus nooit klaar met leren en geen enkele sessie is hetzelfde!

En dit is waarom je vandaag nog een kitesurfles moet boeken!

Waarom is kitesurfen zo verslavend?

Doordat je lekker in de buitenlucht bent en gebruik maakt van de wind voel je je echt één met de elementen. Kitesurfen geeft mij altijd veel rust in mijn hoofd, je hoort niets anders dan de wind die om je heen waait en het geruis van het water terwijl je board door het water snijdt. Door te kitesurfen ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid.

Iedere keer dat je gaat kitesurfen is bijna anders. Zo kun je vele spots verkennen en de ene keer gaan kiten in de golven en de volgende keer op vlak water. De windsterkte is altijd verschillend, zo is kiten met weinig wind heel anders dan wanneer het poeiert. Iedere keer valt er weer wat nieuws te leren wat kitesurfen een onwijs diverse en boeiende sport maakt.

Geen andere sport brengt je ook naar zoveel prachtige plekken op de wereld. Wanneer je eenmaal hooked bent aan kitesurfen ga je op zoek naar de beste spots met goede wind. Hierdoor krijg je een specifiek wensenlijstje waaraan jouw volgende vakantie moet voldoen en kom je op de meest bijzondere plaatsen!

En dit is waarom je vandaag nog een kitesurfles moet boeken!

Waar boek je jouw eerste kitesurfles?

Neem altijd eerst wat kitesurflessen bij een gecertificeerde kitesurfschool. De professionele instructeurs leren jou op een veilige en leuke manier omgaan met de kite en het board. Wanneer je de basis goed onder de knie hebt kun je zelfstandig verder oefenen. Onlangs heb ik het online platform Kiteheart opgezet waarop je een overzicht van alle Nederlandse kitesurfscholen kunt vinden en waarop je ze kunt vergelijken. Zo vind je dus makkelijk de kitesurfschool die aan jouw eisen voldoet.

Let’s do it!

Ik ben benieuwd! Laat je mij weten hoe jouw eerste kitesurfles is gegaan? En heb je vragen? Stel deze dan gerust onderaan deze blog. Vind ik leuk!

Liefs Lisa
www.kiteheart.com

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This