Run2Day is de shop die hardlopen nog leuker maakt

Run2Day

Mirjam Blanken

11 maart 2015


Run2Day is de shop die hardlopen nog leuker maakt

Hardloopschoenen… er gaat een wereld voor mij open. Tijdens een sessie online shoe shopping kom ik tot de conclusie dat ik 1. moet gaan houden van de kleur roze of 2. moet kiezen voor een paar hippe Nike’s met te weinig demping voor een beginnende hardloper. Conclusie? Beide opties zijn not done. Op twitter uit ik mijn frustratie bij Claire Tetteroo. Ze adviseert een loopanalyse te laten doen bij Run2Day. Om mijn cortisol level te laten dalen twittert ze hoopvol terug: “Gelukkig zitten je voeten aan het einde van je lijf “. Wanneer mijn running coach die zaterdag het magazine van Run2Day onder mijn neus schuift en ook adviseert om goede schoenen aan te laten meten, trek ik mijn oude, vertrouwde stoute schoenen aan. Op naar een middag winkelen in Utrecht.

Run2Day

Meet André van Run2Day Utrecht. Funrunner, houdt van maffe dingen, looptrainer, verkoper, nieuwsgierig (hij zaagt schoenen open om demping te kunnen bekijken), enthousiast, “Lopen is lol”, ervaringsdeskundige, springveer, Nike Free.

Digitale hardloopanalyse

Vooraf had ik op de website een online testje gedaan. De hardloopschoenenwijzer brengt je in 6 stappen naar je ideale hardloopschoen. Naast gewicht, of je een mannetje of vrouwtje bent en op welke ondergrond je loopt, wil dit testje ook graag weten wat je voetprofiel is en wat je looppatroon is. Hier haak ik af: supinatie of overpronatie?Dit artikel geeft goede info over pronatietypen.

Bij Run2Day maken ze gebruik van een digitaal videoanalysesysteem. Hoe werkt dit? Voor de eerste analyse krijg je een neutrale schoen aan. Je rent een stukje door de winkel. Hier wordt vervolgens een opname van gemaakt.
De beelden worden vertraagd afgespeeld en zo wordt jouw loopstijl in kaart gebracht. Op basis van deze analyse wordt bepaald welke schoenen qua stabiliteit, demping en pasvorm het beste bij jou passen. In dit advies wordt ook je lichaamsbouw, de ondergrond waar je op loopt en je hardloopdoel meegenomen.

Overpronator?

Na de analyse verdween André in het magazijn van Run2Day. Op zoek naar schoenen voor een overpronator. Zijn advies terwijl hij drie dozen met verschillende typen schoenen en merken voor mijn neus zette? Kies de schoenen die het lekkerst zitten. Combineer verschillende schoenen, loop een stukje door de winkel en op straat.

Daar ging ik, rennend door de winkel op twee verschillende schoenen. Roze schoenen wel te verstaan. And guess what…deze roze prinsessenschoentjes zaten perfect. André was die dag mijn prins. Hij dook wederom het magazijn in en kwam terug met een paar Nike LunarGlide 6 in de kleur blue lagoon.

De website van Run2Day is een aanrader. Lekker veel informatie, een overzichtelijke webshop, mooie foto’s, interessante artikelen, voedingsadviezen en verschillende hardloopschema’s. Run2Day is voor zowel voor beginnende als gevorderde hardlopers een aanrader. Run2Day maakt hardlopen echt leuker!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This