Back to school met IKEA: nog beter leren met een werkplek die bij je past

Back to school met IKEA: nog beter leren met een werkplek die bij je past

Mirjam Blanken

26 juli 2017


Back to school met IKEA: nog beter leren met een werkplek die bij je past

Back to school! Met een zoon die na de zomervakantie start op de middelbare school en mijn voormalige werk als juf word ik erg enthousiast van dit soort berichten. Want eerlijk is eerlijk, ook ik moest vroeger huiswerk aan mijn bureau. Goed bedoeld natuurlijk, maar ik werd op zijn zachtst gezegd nogal onrustig van stil zitten aan mijn bureau. Negen van de tien keer belandde ik dan ook in een voor mijn ouders ietwat rare positie op mijn bed met een koptelefoon op mijn hoofd. Maar nog liever had ik gewoon lekker beneden aan de keukentafel willen zitten met lekker wat reuring om me heen. En stiekem werk ik nog steeds het liefst beneden aan de keukentafel. Enige nadeel? Wanneer je als moeder ‘in beeld’ bent duiken de kids meestal meteen op af. En geef ze eens ongelijk! Inmiddels wissel ik de keukentafel dus af met mijn eigen duurzame werkplek een verdieping hoger. De ideale oplossing!

Ieder kind is anders

IKEA dook in deze materie en vroeg Helle Fisker, lerares en leerstijl expert om inzichten en tips. Het resultaat? Zes totaal verschillende werkplekken die kinderen helpen om zich nog beter te concentreren. Voor je begint met het inrichten van een werkplek, is het volgens Helle belangrijk om eerst goed naar een kind te kijken. Wat heeft hij of zij nodig om zich te concentreren op een lastige taak? Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld ruimte nodig om te bewegen. Terwijl andere kinderen zich weer beter kunnen concentreren als er drukte om hen heen is. Eén ding geldt voor alle kinderen: ze hebben regelmatig pauze nodig om niet rusteloos te worden. Om je een beetje op weg te helpen creëerde IKEA in samenwerking met Helle 5 inspirerende werkplekken; van een studiehoekje in de woonkamer, een afgeschermde werkplek voor kinderen die snel afgeleid zijn tot een heuse studie ‘schuilplaats’. Welke is jouw favoriet?

1. Niet aan, maar bij de keukentafel!

Back to school met IKEA: nog beter leren met een werkplek die bij je past

Een eigen werkplek, maar toch midden in huis. Het kan! Creëer een studiehoekje in de keuken of de woonkamer door een klein bureaublad aan de muur te bevestigen en zorg voor een goede stoel. De ÖRFJÄLL juniorstoel is niet alleen heel comfortabel, maar neemt ook nog eens weinig ruimte in. Pennen, USB-sticks en papieren krijgen een stijlvol plekje in de PALLRA miniladekast en de flexibele JANSJÖ klemlamp maakt het studiehoekje compleet.

2. In het middelpunt van het huis

Er zijn kinderen die zich niet kunnen focussen in hun eigen kamer achter een bureau. Gelukkig is het heel eenvoudig om extra functionaliteiten toe te voegen aan elke ruimte in huis. Van de STUVA bank met bergruimte maak je bijvoorbeeld een comfortabele zitplaats met het HEMMAHOS kussen. De BYLLAN laptopondersteuning werkt ook perfect als schrijfoppervlak en dankzij de RISATORP trolley rollen pennen, boeken en andere studiespullen altijd met je kind mee.

Back to school met IKEA: nog beter leren met een werkplek die bij je past

3. Stilzitten hoeft helemaal niet!

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om stil te zitten. Dus idealiter veranderen kinderen tijdens het studeren af en toe van positie. Sommige kinderen moeten zelfs kunnen bewegen tijdens het leren. Met de NILSERIK tekenkruk kom je een heel eind. De kruk zorgt voor een actieve zitpositie en verbetert ook nog eens de houding. Heel ergonomisch verantwoord dus. Zeker in combinatie met het in hoogte verstelbare SKARSTA bureau. Maak het af met het SKÅDIS ophangbord voor leuke teksten en foto’s.

4. Schommelen, huiswerk maken, schommelen…

Zit jouw kind het liefst rechtop achter een bureau om zich goed te kunnen concentreren? Kies dan voor een ergonomische bureaustoel met flexibele rugleuning en verstelbare zitdiepte en zithoogte. Combineer met een goed bureau. Liefst één die meegroeit met je kind, zoals het PÅHL bureau. Maak de werkplek compleet met de GUNGGUNG schommel. Even pauze nemen voor wat beweging, helpt kinderen namelijk om zich beter te concentreren.

Back to school met IKEA: nog beter leren met een werkplek die bij je past

5. De knusse studieschuilplaats

Sommige kinderen kruipen het liefst weg in de bank om te leren. Wil je de ultieme, knusse studieschuilplaats creëren? Zorg dan voor lekkere kussens en zacht licht. Genoeg om te lezen, maar zeker geen tl-verlichting. Dankzij de TROFAST opbergoplossing krijgen alle studiespullen na het leren weer een plekje.

Back to school met IKEA: nog beter leren met een werkplek die bij je past

Study your way and be brilliant!

Welke werkplek is favoriet voor jouw kids? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This