Badkamerplanten: deze 4 planten overleven jouw badkamer!

badkamerplanten

Mirjam Blanken

15 augustus 2019


Badkamerplanten: deze 4 planten overleven jouw badkamer!

Wist je dat planten onder andere stress kunnen verminderen? Alleen al de groene kleur werkt rustgevend. Daarbij zuiveren planten de lucht en creëeren ze een fijne, ontspannen sfeer. Maar als er één plek is waar planten het nu juist niet lekker doen, dan is het de badkamer wel. En dat terwijl ik het heerlijk vind om uren te badderen om mezelf zo weer helemaal op te laden. Inclusief een goed boek, een flinke bak thee en chocolade binnen handbereik, dat begrijpen jullie.

En inmiddels heb ik mijn badkamer ook omgetoverd tot een groene oase! Want die hoge luchtvochtigheid en dat gebrek aan zonlicht is voor deze planten geen probleem. Sterker nog, deze badkamerplanten houden van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. You gotta love the green stuff!

badkamerplanten

Ideale badkamerkandidaten

Weinig licht, een hoge luchtvochtigheid en zo nu en dan tropische temperaturen. Laat dat nu precies de juiste omstandigheden zijn voor onderstaande badkamerplanten. Sterker nog, ze vinden het heerlijk!

Luchtplantje (Tillandsia)

Tillandsia is afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika en wordt ook wel luchtplantje genoemd. Dit luchtplantje met wilde sprieten en grillige vormen ziet er ook nog eens mooi uit, zeker wanneer de plant in bloei staat. Voordeel: luchtplantjes hebben zelfs geen aarde nodig, want ze nemen water en voedingsstoffen op uit de lucht. Hierdoor heeft dit badkamerplantje ook maar weinig verzorging nodig.

Klimvijg (Ficus Pumila)

badkamerplanten

De Ficus Pumila is één van de kleinere ficussen. De lange stengels met hartvormige blaadjes klimmen of hangen erop los. Groeit hij de badkamer uit, dan zet je gewoon de schaar erin. Zorg er wel voor dat je de grond goed vochtig houdt, anders verliest deze klimvijg zijn blaadjes.

Venushaar (Adiantum)

Deze frisgroene varen met zwarte stelen en hele zachte blaadjes lijkt misschien fragiel, maar kan best tegen een stootje. Venushaar houdt wel erg van water, dus regelmatig de kluit onderdompelen in water is een must. Als de blaadjes dor worden, krijgt hij te weinig water en helaas pindakaas, de blaadjes herstellen zich dan ook niet meer.

Lepelplant (Spathiphyllum)

badkamerplanten

Zacht donkergroen, veel bladeren en sierlijke witte vaantjes. De lepelplant een sterke, luchtzuiverende plant en is dan ook een populaire plant in Nederland. Als de stengels gaan hangen, geef je hem wat water en is hij zo weer opgepept. Feitje van de dag: de lepelplant staat bekend als vredestichter. Geen geruzie om de badkamer dus!

En zo verzorg je jouw badkamerplanten!

  • De planten hebben weinig licht nodig. Is er geen badkamerraam, dan komen ze met kunstlicht een heel eind.
  • Na de ochtendspits of avondspits in de badkamer voelt het voor de planten net als thuis (lees: tropisch regenwoud). Vocht en damp zijn dus ideale omstandigheden voor deze badkamerplanten.
  • Elke twee weken een beetje voeding maakt je planten nog gelukkiger.
  • Worden de modellen iets te wild, dan kun je ze gewoon bijknippen.

Fun Fact

Verwacht wordt dat in de toekomst planten energie zullen leveren door middel van bioluminescentie-dezelfde manier als vuurvliegjes en lichtgevend plankton dat doen. Dan doe je dus niet het licht aanin de badkamer, maar je ficus.

Let’s go green!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This