Win: duurzaam dekbed van HEMA t.w.v. 140 euro


Win: duurzaam dekbed van HEMA t.w.v. 140 euro

HEMA vindt het belangrijk dat haar producten een positieve bijdrage leveren aan het dagelijkse leven. En om 2018 meteen goed te beginnen, heeft HEMA iets nieuws ontwikkeld waardoor jij met een geruster hart kunt slapen: het Rpet dekbed en kussen. Dit duurzame beddengoed is gevuld met vezels van gerecycled PET materiaal en is hierdoor een duurzaam alternatief voor traditionele vullingen. Vanaf afgelopen maandag zijn het Rpet dekbed en kussen 2 weken lang te koop in alle HEMA vestigingen. Na 21 januari is het beddengoed alleen online verkrijgbaar via hema.nl. Of beter nog: doe mee aan de winactie. Deze week maak je namelijk kans op een heerlijk zacht en duurzaam dekbed van HEMA met een waarde van maar liefst 140 euro!

Hier vind je de 5 beste tips voor een duurzame slaapkamer!

duurzaam dekbed van HEMA

Herkomst rPET

De vulling van het duurzame dekbed en kussen is gemaakt van vezels van gerecycled PET (polyethyleentereftalaat) materiaal, dat afkomstig is uit gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Deze restmaterialen bestaan voornamelijk uit PET-flessen en andere PET-verpakkingen. Ze worden in diverse Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk, via verschillende kanalen ingezameld.

Vervolgens wordt het PET-materiaal door een streng gemonitord sorteer-, maal- en wasproces geleid en worden er in een Nederlandse fabriek vlokken van gemaakt. Deze vlokken worden daarna omgesmolten en tot vezels geblazen. Tot slot worden de dekbedden en kussens in Ierland met deze vezels gevuld. Het gebruik van gerecycled PET (rPET) zorgt voor een sterk verminderde CO2-uitstoot en een reductie van restmateriaal dat anders op stortplaatsen belandt. rPET vormt daarmee een heel goed alternatief voor traditionele synthetische of donzen vullingen.

Biologisch katoen

De hoes van het dekbed en kussen zijn trouwens gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen. Dit betekent dat het katoen afkomstig is uit de biologische landbouw. Bij het verbouwen en oogsten van biologisch katoen worden er geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt die uitputting van de grond kunnen veroorzaken. De grond waar het katoen op geteeld wordt, is daardoor veel rijker en heeft een beter gebalanceerd ecosysteem dan bij niet biologische katoenteelt.

Daarnaast wordt er in de fabrieken ook aandacht besteed aan afvalbeheer en aan water en energieverbruik. Het biologische katoen dat gebruikt wordt voor de rPET producten voldoen aan de strikte standaarden van de Global Organic Textile Standard (GOTS).  Buiten dat het productieproces beter is voor het milieu, zijn het dekbed en kussen heerlijk zacht en goed wasbaar. En ook de isolerende werking en de vochtregulatie zijn minstens net zo goed als een ander synthetisch dekbed.

Slapen onder een duurzaam dekbed

 • Duurzaam slapen is eerlijker, omdat de katoenboeren kunnen werken onder goede omstandigheden en een faire beloning krijgen voor hun product. Hierdoor kunnen ze werken aan betere toekomst en gaan hun kinderen naar school in plaats van te moeten werken in een fabriek.
 • Duurzaam slapen is gezonder. Iedere avond stap je in een schoon bed, waarin  geen resten van chemicaliën zijn achter gebleven. Wist je dat er ongeveer 1 kilo gevaarlijke chemicaliën wordt gebruikt bij de productie van een eenpersoons dekbedovertrek?
 • Duurzaam slapen is comfortabeler, omdat de materialen zachter en schoner zijn. De mooie eigenschappen van katoen blijven namelijk veel beter behouden, omdat er geen nare chemicaliën worden gebruikt tijdens het verbouwen en verwerken van katoen.

In it to win it?

Wil jij ook slapen met een goed gevoel en kans maken op zo’n heerlijk zacht duurzaam dekbed (van HEMA? Meedoen is easy peasy! Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Deel dit artikel met jouw vrienden. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik woensdag 24 januari bekend.

Slaap zacht!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren


43 reacties

 • Sandra schreef:

  Dit lijkt me geweldig voor mijn zoontje (2) die nu toch langzamerhand uit zijn baby bed groeit. Een frissere start dan in een nieuw bed met dit nieuwe deken en kussen van HEMA kan hij gewoon niet krijgen!

  • Samantha Louman schreef:

   Thuis hebben we altijd ruzie om het dekbed en we zouden graag een grotere willen. Het dekbed wat we hebben is overgekomen met onze uitzet 7 jaar geleden (en was toen al oud) dus ja een frisse nieuwe start van het jaar met een fris nieuw duurzaam dekbed zou super zijn! 🙂

 • Dit vind echt heel gaaf! Het is een mooie ontwikkeling dat steeds meer grote winkelketens zich bewust zijn van hun impact en ons als consumenten duurzamere alternatieven bieden. Zo weten we ook steeds beter op welke vlakken we duurzamere keuzes kunnen maken, wordt het makkelijker en beter betaalbaar. Bedankt voor het delen, spread awareness, spread love! ❤️??

 • Dorith schreef:

  Dit lijkt me heerlijk!! Ik vind het erg belangrijk om verantwoorde producten te kopen en ben groot fan van de Hema! Ik zou heeeel graag dit dekbed winnen??

 • Misha schreef:

  Ik zit met kleine oogjes op de bank na weer een nacht slaaptekort. Mijn vriend en ik hebben elke nacht ruzie om het dekbed. Ik rol mij in als een soort mummie en vriendlief vat dan koud en begint aan het dekbed te trekken waardoor ik nog verder ingerold raak haha. We willen dus een extra dekbed zodat hij geen koud mee vast en ik verder dan met mezelf mummificeren.
  Daarnaast ben ik asmtmatisch en een dekbed zonder chemicaliën kan ik meer dan waarderen.

  • Mirjam Blanken schreef:

   Ah wat sneu voor je! Ik heb ook heel snel een eigen dekbed geregeld dus ik weet precies wat je bedoelt. En een schoon en duurzaam dekbed is inderdaad ook veel beter voor je gezondheid.
   Liefs Mirjam

 • Ilse schreef:

  Wauw! Dat zou fijn zijn! Ons dekbed is nodig aan vervanging toe! En hoe mooi zou het zijn als dat dan een duurzaam dekbed wordt?!
  Nu zijn mijn nachten niet erg lang met een kleine baby.. 😉 Maar een fijn dekbed zou het de korte nachten in ieder geval wel aangenaam maken! Een duurzaam dekbed zou ik echt heel graag willen! Keep my fingers crossed!

 • Bart schreef:

  Wat een TOP kans ! Wat een prijs zeg , geweldig ! Zal echt top zijn om mijn vriendin met dit dekbed te verwennen . Ik vind het vreselijk warm altijd, maar mijn vriendin is niet met mijn eens 🙂 Zij heeft het altijd koud…. Een warme dekbed is echt iets voor haar. Hopelijk kan ik dankzij jullie hulp mijn vriendin met een warme dekbed verblijden 🙂 Kleine kans, maar wie niet waagt wie niet wint 🙂 Nu duimen en hopen op wat geluk .

 • Annemarie Blom-kooman schreef:

  Woow! Lijkt mij super om te slapen onder zo’n dekentje! Leuke actie.

 • Lynette schreef:

  Iedereen weet dat er geen beter gevoel bestaat dan om in je schone en fijne bed te mogen kruipen. Nog een fijner gevoel is het wanneer je ook nog je steentje kunt bijdragen door onder een super chill duurzaam dekbed te slapen. Ik zie alleen maar win- win situaties hier!

 • Dineke Wiersema schreef:

  Ik doe graag mee, duurzaam is top, de wereld moet nog langer mee!

 • Miranda schreef:

  Dit lijk me erg fijn ik ben bezig met een ecologisch huis te maken dus vegan en ecologische en zou het graag willen winnen want mijn budget is beperkt dus kan bijna nooit echt wat Duurder is en ecologische kopen. het is echt mijn droom om de wereld te verbeteren

 • Anke schreef:

  Ik hou van HEMA ? en ik hou ook ontzettend van slapen ?? dit zou dus een fantastisch begin van 2018 zijn voor mij!

 • Barbara Huizenga schreef:

  Oooooohjaaaa ik doe heel graag mee!!!

 • Marijke Langenegger schreef:

  Nieuw leven, nieuw dekbed?! En nog extra verantwoord bezig zijn ook??, jaaaaa, ik wil winnen???☺️!

 • MOnique Philippart schreef:

  We zitten midden in een verhuizing, al veel nieuwe spullen moeten aanschaffen en een nieuw dekbed staat ook nog op het lijstje. Zou toch supertof zijn als we die zouden winnen!???

 • Bonaugure Petra schreef:

  Ik ben net gestarte dialyse en lekker warm nieuw dekbed is hier welkom vermits ik het nu steeds koud heb.
  Wat een leuke winactie ook ??

 • Hanneke schreef:

  Wat een ontzettend leuke prijs! Toevallig ben ik op zoek naar een goed dekbed, en nu komt dit op mijn pad. Of bestaat toeval niet? ☺️
  Mijn vriend en ik willen gaan samenwonen en dit zou een super leuk ‘eerste cadeautje’ zijn! Fingers crossed ❤️
  Deel de actie ook op m’n eigen fb pagina! Liefs

 • Sharon de Ridder schreef:

  Mijn dochter krijgt binnenkort haar grote meisjeskamer en daar hoort ook een lekker fris duurzaam dekbed bij!

 • marjorie schreef:

  Omdat er niet een iemand is om me snachts warm te houden…

 • Astrid 't Hoen schreef:

  Pure liefde onder een biologisch duurzaam dekbed van de HEMA, wat wil een mens nog meer….Niets??

 • Melis schreef:

  Aah wat een leuke actie, en top initiatief van een groot keten als HEMA! Ik ben ook mega aan een nieuw dekbed toe, aangezien mijn dekbed is weggegooid door m’n paps. Hoe dan? Mijn inboedel stond een tijd in zijn huis en meneer dacht tijdens zijn eigen verhuizing ‘deze ken ik niet, moet wel van heeuuul vroeger zijn..weg ermee’ hahaha!

 • Anna schreef:

  Wat een geweldige actie!! Ik hou van Hema, geweldige producten voor hele mooie prijzen.. ik doe graag mee..!

  Facebook: An Na

 • Mirjam Bakkers schreef:

  Hey Mirjam,

  Jou hoef ik toch niet uit te leggen waarom ik het heerlijk zou vinden om onder dit dekbed te mogen slapen. ?
  Groetjes Mirjam

 • Sanne schreef:

  Wat een mooie actie van HEMA! Dat slaapt vast heerlijk onder zo’n dekbedje, wetende dat ook de makers “eerlijk” beloond zijn voor hun harde werk en hopelijk daardoor ook een “onbezorgde” nachtrust kunnen hebben! 🙂

 • Meyke schreef:

  rPetje af voor deze actie! Levert iedereen veel pret op. En mocht ik winnen dan stap ik met nog meer plezier in mijn bed. ??

 • Esley schreef:

  Fantastisch dat de wereld hierin al zo ver is. Go HEMA.

 • Pauline schreef:

  Ik zou super graag zo’n fijn dekbed willen winnen! Ik ben groot fan van Hema omdat zij de wereld voor iedereen een beetje mooier willen maken, door mooie en betaalbare producten te verkopen. Veel Hema producten zijn betaalbaar en van goede kwaliteit, zo ben ik ook fan van de kleding en basis shirtjes van biologisch katoen! Bij Hema proberen ze op deze manier bij te dragen aan een mooie wereld en natuurlijk willen we daar allemaal nog heel lang van genieten. Daarom vind ik het ook echt top dat ze deze dekbedden en kussens gaan verkopen! Want zoals onze oma’s vroeger al zeiden, een betere wereld begint bij jezelf… dus wat is er nu mooier dan al slapend (onder een heerlijk dekbed) je steentje bijdragen aan een mooiere en betere wereld! Ga zo door Hema!!

 • Marijke schreef:

  Een fris en fruitig biologisch dekbed.. Dat zou fijn zijn!! Ons dekbedje is inmiddels aan vervanging toe, aangezien vriendlief laatst ziek is geweest en het dekbed een aardige schoonmaakronde heeft moeten verwerken..oeps! Bij de gedachte aan het slapen onder dit dekbed begin ik al te dromen… Heerlijk!! ❤️

 • Jolande Boon schreef:

  Oud dekbedje en in kleine stapjes steeds bewustere keuzes maken die niet alleen voor mij goed zijn maar ook voor de wereld. <3

 • Pauline Visser schreef:

  Wow dit zou ons goed passen zeg!! Ik ben net klaar met ern detox week, goede voornemen gezonder en minder eten. Minder verspilling enz. En wij hebben een oud en te klein dekbed.

 • Andrea schreef:

  Oeh! Een duurzaam dekbed voor ons logeerbed. Dat zou echt top zijn in ons nieuwe huisje!

 • Anita H. schreef:

  Echt nooit stilgestaan bij die chemicaliën. Sowieso is mijn dekbed al vele jaren oud, dus eigenlijk wel toe aan vervanging. Ik ding graag mee!

 • Angela schreef:

  Jaaaaaahhh!!!
  Heerlijk slapen, ik stem voor 🙂

  Ik heb de afgelopen jaren veel in moeten leveren en het is gelukt een eigen woonplek te vinden. Nu ben ik bezig er mijn thuis van te maken. Veel spullen zijn gekregen of van de kringloop, maar soms (eigenlijk alleen duurzaam/eco/bio etc) is nieuw ook wel fijn en schoon. Ik slaap nu onder een zomerdekbed, wat toch wel fris is, dus leg ik er soms wat extra kleden op.
  Hij is dus erg welkom (waarom een hij, geen idee. Dan is er toch nog een hij in m`n leven hihi)

  Keep up the good work!

 • Laura schreef:

  Wat een goed initiatief om een dekbed van gerecycled materiaal te maken! Ben erg benieuwd hoe het slaapt!. Zou het heel graag winnen omdat ik nu eenmaal graag in bed lig. Niet alleen om te slapen, maar ook om een boek te lezen of een film te kijken. Helaas heb ik de laatste tijd veel slaap problemen en slaap ik niet goed. Voel me dus niet zo fris en fruitig als ik op sta. Hoop met dit dekbed weer als een roos te kunnen slapen ⚘☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *