Een kijkje in de keuken: mijn duurzame werkplek aan huis!

Een kijkje in de keuken- mijn duurzame werkplek aan huis!

Mirjam Blanken

12 april 2017


Een kijkje in de keuken…

Ondanks dat ik heel wat uurtjes spendeer in de keuken om de lekkerste recepten te fabriceren, zit ik de meeste tijd toch echt achter mijn bureau. Life of a blogger! En nu ik fulltime aan het bloggen ben werd het tijd om ook mijn werkplek een upgrade te geven. Bye bye keukentafel, hello duurzame werkplek! Manlief blij, want we kunnen weer aan tafel eten zonder eerst mijn bende aan de kant te moeten schuiven. En ik dubbel blij, want mijn rug begon toch wat te protesteren van deze niet zo ergonomische setting en daarbij had ik nu mooi een excuus om mijn eigen duurzame werkplek in te richten.

Mijn duurzame werkplek aan huis!

Maar waar begin je dan? Naast een gezonde omgeving met flink wat luchtzuiverende planten, de verwarming niet onnodig laten loeien, gebruik maken van energiezuinige verlichting en printpapier van bamboe heb ik mijn ‘green office’ ook zo duurzaam mogelijk ingericht. Want wist je dat je ook met de meubels die je koopt, zoals een bureau het milieu beïnvloedt?

Great minds think alike!

Leuk weetje: meubels die je zelf in elkaar zet zijn ook duurzaam! Net als meubels gemaakt van lichte materialen of meubels die gemaakt zijn van zo min mogelijk materiaal. Op deze manier kunnen deze meubels efficiënter vervoerd worden en wordt er minder brandstof verbruikt. En waar kun je dan beter gaan shoppen dan bij IKEA?

Bij IKEA worden alle producten gemaakt volgens het Democratic Design principe. Dit betekent dat vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en prijs van de producten zo op elkaar zijn afgestemd, dat zoveel mogelijk mensen in staat zijn duurzame producten aan te schaffen. Goedkoop is duurkoop gaat in dit geval dus niet op! Thuis duurzaam aan de slag gaan is dus nog makkelijker en bovendien betaalbaar.

Beautiful bamboe

Aandacht voor materiaal is belangrijk. En door natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan te gebruiken, zijn producten van goede kwaliteit én duurzaam. Bamboe is sterk, flexibel en ook nog eens heel duurzaam dankzij de hoge groeisnelheid. Het is al jaren populair bij panda’s en nu ook helemaal hip bij designers. Mijn oog viel dan ook al snel op een bureautje van bamboe. En struinend door de IKEA wees dochterlief mij op een rotan kast uit de nieuwe Stockholm 2017 collectie. Mission accomplished!

Tips voor een duurzame werkplek

  • Kies voor meubels die gemaakt zijn van duurzame, natuurlijke materialen en lang meegaan.
  • Green up your office! Zet luchtzuiverende planten op je werkplek.
  • Weleens gedacht aan printpapier van bamboe? Een stuk milieuvriendelijker!
  • Vervang je gloeilampen en spaarlampen door led lampen. Zo kies je voor de meest duurzame verlichting die er is.
  • Draai de verwarming een tandje lager. Heb je het koud? Dan trek je gewoon je dikste trui aan.

Let’s go green!

Liefs Mirjam

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met IKEA. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. 4 adressen. 4x dezelfde leeslamp (hoe verknocht kun je aan een lamp zijn?) - […] Mirjam laat op haar blog haar duurzame werkplek zien. […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This