Flower powerrrr!

hortensia

Mirjam Blanken

29 september 2015


Flower powerrrr!

Flower powerrrr! Of liever gezegd ’the power of flowers’? Na een aantal drukke en inspannende weken zakte ik afgelopen zondagavond op mijn eigen advies zappend op de bank. Al snel werd mijn aandacht getrokken door het nieuwe programma Hollands Beste Bloemstylist. Ik hoorde namelijk wedding, vintage en pasteltinten. My cup of tea!

Long lasting summer vibe

Aangezien maandag in de categorie kalmaandag viel deze week besloot ik mezelf eens te verwennen met een mooie bos hortensia’s. Deze bloemen vond ik altijd wat oubollig en saai, maar niets is minder waar! Naast een enorme volle bos met de mooiste pasteltinten kun je de bloemen na het bloeien laten drogen.

En wat denk je van een DIY bloemenkrans van hortensia’s? Met het warme herfstzonnetje op je bol en een bos hortensia’s op de keukentafel kun je het zomergevoel nog lekker even vasthouden.

bloemenwinkel De Pimpernel Zaltbommel

In dit mooie pand in Zaltbommel vind je mijn favoriete bloemist.

hortensia

Hortensia’s kom je ook wel tegen onder de Latijnse naam Hydrangea.

hortensia 5

Deze uitbundige, kleurrijke bollen komen in verschillende soorten en maten.

hortensia 4

Ze staan symbool voor dankbaarheid, schoonheid en overvloed.

hortensia-vintage

Naast felle kleuren zoals wit, rood, paars, blauw en roze zijn er ook pasteltinten met doorgekleurde bloemen. Mijn favoriet!

hortensia 1

Als de eerste bloemen beginnen te verkleuren kun je de hortensia’s drogen.

Tip van de dag

Ben jij ook zo gek op bloemen en wil je inspiratie opdoen terwijl je heerlijk nageniet van je weekend? Hollands Beste Bloemstylist is de komende 5 weken iedere zondagavond om 19.30 te zien op SBS6. Iedere week staat er een nieuwe bloem centraal, waardoor je echt verrassende dingen voorbij ziet komen. Het heeft mij in ieder geval een uitbundige bos bloemen opgeleverd, waar ik nog lang van kan genieten!

Bloemen houden van mensen

Bloemen zijn fijn om te krijgen, maar ook op te geven. Een bedankje, een felicitatie, iemand een hart onder de riem steken of jezelf blij maken? Bloemen houden van mensen en zijn de manier om uiting te geven aan onze emoties. Bloemen zeggen het gewoon allemaal. Maar wist je dat bloemen wel degelijk een positieve uitwerking hebben op onze gezondheid? Naast een liefdevol gebaar geef je iemand dus ook een dosis energie, creativiteit en ontspanning!

En wat denk je van bloemen op je bord, een lekkere thee van bloemen zoals kamillethee of olie van rozen door je crème?

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Bloem

    Super mooie foto’s en bloemen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This