Goedkoop op kamers gaan? Dat doe je zo!

Goedkoop op kamers gaan? Dat doe je zo!

Mirjam Blanken

19 augustus 2016


Goedkoop op kamers gaan? Dat doe je zo!

Denk je dat luiers duur zijn? Wacht maar tot je ‘gepamperde’ dreumes op kamers gaat. Zonder gekheid, voor een student is thuis blijven wonen de minst dure optie. Maar tegelijkertijd willen ze natuurlijk ook op eigen benen staan. Dagelijks op en neer reizen in overvolle treinen is bovendien ook geen pretje.

Tijd om op kamers te gaan dus! Nadat je een betaalbare kamer hebt gevonden begint het inrichten. Maar niet alleen de studentenkamer, ook de lege plekken in het ouderlijk huis moeten weer opgevuld worden. Tenslotte komt dochterlief nog geregeld aanwaaien in het weekend.

Hierbij mijn tips & tricks om goedkoop op kamers te gaan! Marktplaats here we come!

Goedkoop op kamers gaan? Dat doe je zo!

Tips & Tricks

Goedkoop spullen scoren op Marktplaats
Ons actieplan? Een middagje langs woonboulevards voor inspiratie! Met onze mobiele telefoon in de aanslag, want waar kun je nu goedkoper je spullen scoren dan op Marktplaats? Je vult simpelweg de Zweedse naam in van je favoriete product van die geel-blauwe woonwinkel en de resultaten vliegen om je oren.

Dankzij dit slimme trucje gaven we meubels een fijn tweede leven en waren wij mooi goedkoper uit. Toegeven: het is even werk, maar het levert je ook wel wat op. Bovendien werkt de app van Marktplaats heel fijn. Zoekopdrachten worden opgeslagen, je kunt zoeken in de buurt en mailen met de aanbieder van ‘jouw favoriete product’.

Goedkoop op kamers gaan? Dat doe je zo!

Op deze manier scoorden wij de witte ladekast op de foto. In plaats van de volle mep van 140 euro betaalde dochterlief maar 50 euro voor de kast.

Gratis of vandaag ophalen
Zoek ook eens op gratis of vandaag ophalen. Naast gratis meubels scoor je zo ook goedkope opknappertjes. Op deze manier kun je voor de prijs van een pot verf een oude stoel nieuw leven inblazen.

Do it yourself!
Het wereld wijde web staat vol met DIY ideetjes. Met een rol zwarte tape pimp je eenvoudig je kale muren van jouw studentenkamer. Of wat denk je van deze tip? In plaats van een dure kledingkast hang je rekken op waaraan je jouw kleding kunt hangen. Dit scheelt ruimte in je vaak toch al krappe kamer én geld!

Goedkoop op kamers gaan? Dat doe je zo!

En zeg nou zelf? Dit is toch helemaal ‘studentenkamer proof’?

Ga voor multifunctioneel
In plaats van een bureau en een eettafel kun je kiezen voor een los tafelblad met schagen eronder. Zo heb je genoeg werkruimte om te studeren en kun je met een stel vriendinnen gezellig een hapje eten.

Enjoy your student life!

Heb jij nog een fijne tip om goedkoop je studentenkamer in te richten? Laat het ons weten in de comments. Vinden we leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Marktplaats.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

 1. Vivianne

  nog wat leuke budget tips:
  vertel vooral ook iedereen dat je op kamers gaat….wie weet wat er nog op zolders staat 😉
  Naast Marktplaats zijn er ook veel (lokale) facebook groepen, variërend van gratis en ruilen tot verkoop, waar je vaak leuke dingen voor niks of een prikkie kunt vinden.
  De kringloopwinkel is ook nog een optie, al vind ik dat die wel steeds duurder worden

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This