Herfsttrend – Comfortabel & Luxe

Mirjam Blanken

5 oktober 2015


Herfsttrend – Comfortabel & Luxe

Het echte herfstgevoel begon dit jaar met spinnenwebben precies op ooghoogte en rijden zonder zonnebril terwijl de zon zo laag stond dat ik mijn ogen amper open kon houden. Tsja, je moet ergens beginnen.

Totdat ik de eerste rijpe bramen zag, het mooie ochtendlicht, de mysterieuze ochtendmist, de frisse ochtenddauw en de mooie, warme kleuren. Frisse ochtenden en middagen met een heerlijk najaarszonnetje maakt dat ik afgelopen week onze tuin maar eens onder handen heb genomen. Sinds een jaar hebben we een hele fijne aanbouw, maar qua aankleding wilde het met planten maar niet lukken. Ik ben heel groen, maar groene vingers zitten vrees ik niet in mijn pakketje.

Herfstkriebels

Mijn weemoedige herfstgevoel (die met dat spinnenweb) veranderde al snel in herfstkriebels. Project tuin kon van start gaan. Op de website Mooiwatplantendoen.nl kwam ik aan een flinke dosis inspiratie en een handig lijstje met verschillende herfstplanten. Een tripje op zaterdagochtend naar mijn favoriete tuincentrum en ik kon aan de slag met mijn favoriete herfsttrend, namelijk comfortabel & luxe.

parelbes

De parelbes is de perfecte blikvanger in een herfsttuin. Deze groenblijvende lage heester met kleine blaadjes behoort tot de heidefamilie en is een zusje van bergthee.

Trending-in-de-tuin-struikheide

Nazomeren met deze stoere struikheide. De fijne gekleurde , symmetrische bloemetjes geven je herfsttuin een kleurrijke oppepper.

Trending-in-de-tuin-struikheide (2)

Groen gedurende de winter en gloeiend paars en roze in de nazomer, dat is struikheide.

Trending-in-de-tuin-vintage-kleed

Buiten zitten met een goed glas rode wijn met een warme, wollen plaid. De buitenwereld uit en de vuurkorf aan.

Gestapeld hout in een vintage krat geven een ultiem herfstgevoel.

Gestapeld hout in een vintage krat geven een ultiem herfstgevoel. De zwarte draadmand zorgt voor een luxe uitstraling.

Trending-in-de-tuin-potten

Potten in natuurlijke dessins en grillige vormen geven een mooi effect.

Trending-in-de-tuin-leucothoe

Deze leucothoe (leu-KO-thowee) is winterhard en kleurrijk! In de nazomer en herfst verkleurt deze mooie sierheester van groen naar geel, roze, rood en paars. En dat mooie blad? Dat blijft, de hele winter lang.

Trending-in-de-tuin-bergthee

Deze sierheester genaamd Nandina heeft een schitterende rozerode herfstverkleuring van het blad, compleet met helderrode bessen. En als klap op de vuurpijl blijft deze ‘hemelse bamboe’ ook in de winter een rozerode, volle aanblik houden.

Trending-in-de-tuin-pampagras

Pampagras is een echte blikvanger! De plant bloeit in september, maar de pluimen blijven onder redelijke weersomstandigheden maandenlang mooi. Lang, smal en sierlijk bewegen ze bij het lichtste briesje.

Trending-in-de-tuin-moments

Quiet moments…

Sheltie

Zelfs de hond komt tot rust.

Trending-in-de-tuin-stilleven

De gestapelde kratjes zorgen voor een opgeruimd gevoel, heerlijk vind ik dat. Om toch wat leven in de brouwerij te brengen zette ik wat planten bij elkaar. De rode basilicum heeft ook een plekje in mijn herfsttuin.

trending-in-de-tuin-vintage-naaitafel

Mijn vintage naaitafeltje heeft zijn plekje gevonden in de tuin.

Wil jij ook aan de slag met je tuin? Op Mooiwatplantendoen.nl kun je inspiratie opdoen voor jouw tuin. Ik koos voor de trend Comfortabel & Luxe, maar misschien past De Nieuwe Wildernis of De Kleurrijke Tuin wel veel beter bij jou.

Stuur je tip in en win

Heb jij een tip om met een van de trends aan de slag te gaan? Laat het zien en maak kans op een waardebon voor tuinplanten t.w.v. €100,- Maak een foto van jouw trend en vul meld je aan via dit formulier. De meest aansprekende en best toegepaste trends worden ook nog eens op de website getoond. De campagne Trending in de Tuin duurt nog tot 15 oktober.

Liefs Mirjam

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mooi wat planten doen.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Aandacht voor campagne Trending in de Tuin - Wij van 010 - […] De bloggers schreven (bij flight 2) voor iedere herfsttrend twee blogs: Bebio.nl, Trendbubbles.nl,  EatPureLove.nl , Haremaristeit.nl,Floraa.nl en Maisonbelle.nl.  Ook het…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This