Duurzaam en verantwoord tanden poetsen

Mirjam Blanken

17 januari 2015


Duurzaam en verantwoord tanden poetsen

Tanden poetsen met een goed verhaal was nog nooit zo makkelijk! Humble Brush heeft tandenborstels op de markt gebracht die het ecosysteem niet belasten. Biologisch bamboe, BPA-vrije haren en een composteerbare verpakking maken dit een duurzaam product. Maar het mooiste is nog dat ze voor elke verkochte tandenborstel er ook een doneren aan mensen in nood.

Mondverzorging en gezondheid

Mondverzorging en gezondheid is nog een ondergeschoven kindje. Dat gezonde voeding een goede gezondheid bevordert is inmiddels bekend. Maar dat tandbederf hoofdzakelijk het gevolg is van voedingstekorten is nog niet zo bekend. Dezelfde factoren die tandbederf in de hand werken bevorderen ook ziekten.

foto (20)Humble Brush zet ook in op preventieve mondverzorging. Met hun tandenborstels hebben ze een aandeel in het verbeteren van gezondheid van mensen die geen toegang hebben tot tandheelkundige zorg. Mondhygiëne is voor deze mensen van groot belang. Stel je voor dat je je voedsel niet eens kunt kauwen, doordat het zo slecht gesteld is met je gebit.

Motto Humble Brush

De juiste voeding leidt tot een sterk, gezond lichaam met het vermogen om te werken. Met een glimlach verbeteren de sociale contacten die op hun beurt leiden tot betere kansen. Onze gezondheid is een groot geheel. Als een deel faalt kunnen de andere delen ook niet functioneren.

We shall never know all the good that a simple smile can do.

Moeder Teresa

Testkees

Ik mocht de tandenborstels van Humble Brush samen met mijn gezin uitproberen. Wij zijn inmiddels gewend aan elektrische tandenborstels. Ik besefte mezelf ineens hoe bevoorrecht ik ben: in Nederland hebben wij toegang tot kwalitatief goed voedsel en we zijn gezegend met de luxe van tandheelkundige zorg.

De tandenborstels bevallen heel goed. Ze hebben een zachte borstel, liggen fijn in je hand en gaan net zo lang mee als de goedkope tandenborstels uit massaproductie. Ook leuk: er is een lijn met kindertandenborstels.

Een jaar lang gratis tanden poetsen? (gesloten)

Wil je kans maken op een jaar lang gratis tanden poetsen? Like de pagina van Eat.Pure.Love en Humble Brush en laat hieronder je reactie achter. Woensdag maak ik de winnaar bekend!

De winnares is inmiddels bekend en heeft hierover bericht ontvangen. Laura, gefeliciteerd!

Smile!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

10 Reacties

 1. Grete Karina

  Tandenborstels van biologisch bamboe, BPA-vrije haren en een composteerbare verpakking. Een mooi duurzaam product en ze steunen ook nog eens Mensen in Nood.
  Mijn sympathie hebben ze.
  En wat een leuke frisse kleurtjes!
  Ik like beide Facebook-pagina’s en maak graag kans.

  Antwoord
 2. Esther

  Wat een goed initiatief! Ik word zo blij van dit soort dingen! Jammer dat massa productie bestaat, dit zou de standaard moeten zijn! Mijn like hebben jullie!

  Antwoord
 3. Babette van Rijn

  Hier word ik blij van !!! 🙂

  Babette

  Antwoord
 4. Sonja

  Wat een mooie initiatieven zijn er toch steeds weer #wordikblijvan
  Sonja

  Antwoord
 5. Mandy

  Wat een super initiatief! Duurzaam en eerlijk!
  Ik doe graag mee met deze actie! =D

  Antwoord
 6. Daphne

  Ik ben erg benieuwd naar de humble brush! Wat een mooi concept, schone tanden en een schoner milieu voor iedereen en dan ook gewoon nog een vrolijk en hip design! Ik zou graag een heel jaar lang mijn humble brush glimlach aan de wereld willen tonen ;)!

  Antwoord
 7. Jacqueline

  wat een fijn concept! Ik voel me altijd bezwaard om 4x per jaar een nieuwe borstelkop in gebruik te nemen: weer een stuk plastic erbij. Ik stel het daarom nog wel eens uit….
  Maar met zo’n mooi bamboe exemplaar zal ik me een stuk minder bezwaard voelen om regelmatig een nieuwe te gaan gebruiken.

  Antwoord
 8. Esmeralda Groenland

  Ik doe graag mee!

  Antwoord
 9. Laura

  Kom ik in 1x 2 leuke pagina’s tegen! Met ook nog een superleuke winactie met een mooi product dat oog heeft voor mens en natuur, prachtig! Een win-win-win-situatie
  zeg maar 😉 Ik doe graag mee.

  Antwoord
 10. Birgit van Knoppen

  Wat een super mooi initiatief! Hier wordt de wereld toch weer een beetje beter van!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This