Maak van het klimaat ook jouw zaak: word net als ik mede-eiser in de klimaatzaak tegen Shell!

klimaatzaak tegen shell

Mirjam Blanken

3 oktober 2018


The future is now!

De gevolgen van klimaatverandering zijn al lang geen ‘ver van mijn bed show’ meer. Ging het eerst over smeltende poolkappen en natuurrampen in een ver land, inmiddels merken we de gevolgen van klimaatverandering ook in Nederland. Verwoeste oogsten, hittegolven en overstromingen komen ook in ons kikkerlandje voor. En bijna alle wetenschappers zijn het over één ding eens: de klimaatverandering wordt vooral veroorzaakt door de mens. Kiezen voor groene stroom, alleen energiezuinige apparaten in huis halen, minder vlees eten en geen voedsel verspillen helpt allemaal. Inmiddels is hier ook auto nummer twee de deur uit en fietst manlief naar zijn werk. Zo draagt iedereen op de een of andere manier zijn of haar steentje bij. Bijna iedereen dan…

klimaatzaak tegen shell

We moeten het even hebben over Shell…

Want wist jij dat Shell maar liefst 2x zoveel broeikasgassen uitstoot als alle Nederlanders bij elkaar? En hiermee staat Shell met stip op 1 als grootste vervuiler van Nederland. Shell zegt overigens het klimaatakkoord van Parijs te omarmen. Dit akkoord werd in 2015 door 195 landen in Parijs gesloten en heeft als doel om minstens 80% van de olie en gas in de grond te laten zitten. Maar Shell geeft nog steeds miljarden uit aan het opsporen van nog meer olie- en gasvelden.

Nu weet Shell al ruim 30 jaar dat het gebruik van olie en gas rampzalige gevolgen heeft, maar toch zijn ze in die 30 jaar niet minder, maar juist meer olie en gas gaan opboren. Kortom, Shell claimt actie te ondernemen tegen de klimaatverandering, maar in de praktijk maken ze de klimaatverandering alleen maar erger. En dit is precies de reden dat Milieudefensie een rechtszaak begint tegen Shell. ‘Wij willen dat een rechter Shell verbiedt het klimaatakkoord van Parijs nog langer als een vodje te behandelen.’

klimaatzaak tegen shell

Word jij net als ik mede-eiser in de klimaatzaak tegen Shell?

Inmiddels zijn er ruim 13.000 mede-eisers in deze zaak die Milieudefensie aanspant tegen Shell. En ik ben er daar dus eentje van. Door mede-eiser te worden kom ik op voor mijn belang en een leven zonder gevaarlijke klimaatverandering. Overigens ga ik de rechtszaal niet vanbinnen zien. Door mede-eiser te worden geef je toestemming aan Milieudefensie en advocaat Roger Cox om ook jou te vertegenwoordigen. Verdere beslissingen nemen zij samen. Het gaat dus puur om het maken van een statement om op deze manier de rechter, Shell en de rest van Nederland te laten zien dat je verandering eist van een van de grootste klimaatvervuilers ter wereld.

We don’t enherit the planet from our parents; we borrow it from our children.

Mede-eiser worden is easy peasy

  • Breng een bezoekje aan klimaatzaakshell.nl.
  • Mocht je nog meer willen weten, dan kun je een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen.
  • Vul je gegevens in. Ook kinderen kunnen zich aanmelden, maar dan volgt er nog wel een toestemmingsformulier voor de ouder.
  • Word mede-eiser door een bedrag van minimaal 1 euro over te maken. Op deze manier weet Milieudefensie zeker dat de personen die zich aanmelden als mede-eiser ook echt mensen zijn.
  • Klik vooral op ‘Ja’, zodat je op de hoogte wordt gehouden van alle nieuwtjes rondom de rechtszaak.
  • That’s all!

klimaatzaak tegen shell

Let’s

Ik ben zo benieuwd! Ga jij je aanmelden als mede-eiser in de klimaatzaak tegen Shell? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Milieudefensie. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This