Marcel’s Green Soap & gerecycled plastic

Marcel’s Green Soap & gerecycled plastic

Mirjam Blanken

19 september 2016


De afgelopen week zijn de eerste 100% gerecyclede flessen van de band gerold in een zeepfabriek in Utrecht. Daarmee is Marcel’s Green Soap het eerste merk in Nederland dat gebruik maakt van 100% gerecyclede flessen. Het plastic afval dat hiervoor wordt gebruikt, is door consumenten thuis ingezameld. Een interview met Marcel van Marcel’s Green Soap lees je hier.

Schoonmaakmerk met een missie

Marcel’s Green Soap is namelijk een schoonmaakmerk met een missie. Van schoonmaakmiddelen wordt je huis schoner, maar de wereld om ons heen wordt er alleen maar viezer van. Elke week worden in Nederland alleen al zo’n 4 miljoen flessen weggegooid waar was- of schoonmaakmiddelen in zaten. De was- en reinigingsmiddelenindustrie wordt al tijden gedomineerd door een klein aantal leveranciers. Het draait er vooral om de kosten zo laag mogelijk te houden en via promoties en prijsacties zoveel mogelijk producten aan de consument te verkopen. Een neerwaartse spiraal met het milieu als grote verliezer.

150.000 kg plastic per week!

Dat betekent dat alleen in Nederland er elke week zo’n 150.000 kg plastic wordt gebruikt met veelal aardolie als grondstof om nieuwe flessen te maken. Marcel’s Green Soap vindt dat dit anders moet. Vooral omdat het ook anders kan. Onlangs vond Marcel Belt, de zeepboer achter Marcel’s Green Soap, een bedrijf dat plastic afval inzamelt, sorteert, wast en in kleine stukjes snijdt. Hier worden dan weer nieuwe plastic flessen van geblazen.

100% gerecyclede flessen

Marcel is ervan overtuigd dat gerecycled plastic de toekomst heeft. Daarom besloot Marcel om met Marcel’s Green Soap al naast haar formuleringen ook haar verpakkingen milieuvriendelijk aan te bieden. Stel je eens voor dat die 4 miljoen flessen per week allemaal worden hergebruikt. De 100% gerecyclede flessen van Marcel’s Green Soap zijn een eerste stap in de goede richting!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This