Plant Bathing Studio: kom tot rust in een oase van groen

Plant Bathing

Mirjam Blanken

17 oktober 2018


Plant Bathing Studio, say what?

In een van de drukste winkelstraten van Amsterdam opent op 15 oktober de Plant Bathing Studio. Een plek waar je eventjes helemaal niks hoeft, want je kunt hier plant bathen. Letterlijk: jezelf onderdompelen en opladen met de kracht van planten. Nieuw in Nederland en geïnspireerd opforest bathing, een trend uit Japan. Plant bathen verlaagt je hartslag en bloeddruk, de productie van je stresshormonen wordt minder en je immuunsysteem verbetert. Van 15 tot en met 20 oktober 2018 is iedereen welkom voor een plantenbad.

Plant Bathing

Hoe werkt het?

In de Plant Bathing Studio word je even compleet ondergedompeld in groen. Met planten. Want planten hebben een positief effect op hoe we ons voelen. Ze zijn de zuurstof in ons drukke leven. En dat vergeten we wel eens. Je kunt in de Plant Bathing Studio voor één euro vijf minuten plant bathen. En die vijf (of maximaal vijftien) minuten zijn helemaal voor jezelf. De deur gaat dicht en alleen jij begeeft je tussen de planten. Zo komt de kracht van alle planten het sterkst binnen.

Een flinke dosis groen

Planten hebben een positief effect op hoe we ons voelen. Ze zijn de zuurstof in ons drukke leven. En dat vergeten we wel eens. Door de verschillende eigenschappen, kunnen planten van alles voor ons doen. Planten met grote groene bladeren bijvoorbeeld, zorgen voor een betere gemoedstoestand, reduceren stress en maken je creatiever. Wil je je concentratievermogen opkrikken? Haal dan een paar luchtzuiverende eye-catchers zoals de Zamioculcas naar je werkplek. Kortom, een goeie dosis groen is voor iedereen gezond. In de studio op de Haarlemmerstraat koop je precies dat: het effect van planten.

Plant Bathing

“We voelen ons lekkerder met planten om ons heen. Wie een boswandeling maakt, komt er geheid met meer energie uit. Daar komt het trending forest bathing vandaan. Onderzoek van NASA bewijst dat de lucht in een kamer gezuiverd wordt door planten. We worden creatiever als er planten in de ruimte staan. Onder meer deze inzichten inspireerden ons voor de totstandkoming van de Plant Bathing Studio. Deze plek bewijst in één sessie wat de natuur en planten voor ons doen.”

Plant Bathing Studio
Adres: Haarlemmerstraat 72
Wanneer: van 15 tot en met 20 oktober
Openingstijden: 10:00 – 18:00 uur

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This