Geen vuiltje aan de lucht: review Dyson Cyclone V10 Absolute

review Dyson Cyclone V10 Absolute

Mirjam Blanken

8 april 2018


Geen vuiltje aan de lucht!

Houd jij ook zo van een schoon en opgeruimd huis, maar vind je het hele huis door met zo’n bakbeest (inclusief snoer) achter je aan ook zo verschrikkelijk? Dan is deze stofzuiger van Dyson binnen no time jouw nieuwe beste vriend. De nieuwste versie van Dyson is de Dyson Cyclone V10 Absolute en deze valt wat mij betreft in de categorie snoerloze turbo steelstofzuigers. Ik moest mijn eerste testronde trouwens wel claimen, want toen manlief de futuristische stofzuiger zag en even later zoonlief aanhaakte bij het uitpakken van de doos had ik  ineens een man en een tiener in huis die wel wilde stofzuigen. Snap ik!

Maar wist je dat de Dyson Cyclone V10 ook een aanrader is wanneer je last hebt van een huisstofmijt allergie, een allergie voor katten of honden hebt of simpelweg last hebt van ‘vastgeplakte’ kattenharen of hondenharen op de bank of deurmat? Met een klik op de rode knop verander je de stofzuiger in een kruimelzuiger. Ook handig voor de zone rondom de keukentafel na een ontbijtje met kleine kinderen!

review Dyson Cyclone V10 Absolute

Bye bye huisstofmijt!

Dyson is de eerste stofzuigerfabrikant met een speciaal microbiologielab. Sterker nog: ze hebben zelfs hun eigen huisstofmijtkwekerij! Na jaren van onderzoek konden ze dan ook maar een conclusie trekken. De meest doeltreffende manier om allergenen zoals pollen, huidschilfers van dieren en huisstofmijt aan te pakken is door ze te verwijderen. Een stofzuiger die krachtig genoeg is om deze allergenen op te zuigen en deze vervolgens niet weer de kamer in te blazen is dus een must voor je gezondheid.

HEPA-filter

En dat is waarom de Dyson Cyclone V10 Absolute uitgerust is met een zogeheten HEPA 13-filter (high efficiency particulate filter). Dit speciale filter verwijdert microscopisch kleine allergenen, zoals pollen en huisstofmijt en blaast (in tegenstelling tot ‘gewone’ stofzuigers) schone, gefilterde lucht uit. Een HEPA-filter voorkomt dus dat het stof in de stofzuiger via de motor terug in de ruimte geblazen wordt. Niet elk HEPA-filter houdt evenveel stof tegen. Met het HEPA 13-filter heeft een filtering van maar liefst 99,97%. Dit betekent dat de gefilterde lucht uit mijn Dyson schoner is dan de lucht in mijn huiskamer!

There’s a first time for everything! En dus heb ik afgelopen week ook voor het eerst van mijn leven alle matrassen in huis onder handen genomen. Want wist je dat een gemiddeld matras zo’n 2 miljoen huisstofmijten kan bevatten?

review Dyson Cyclone V10 Absolute

review Dyson Cyclone V10 Absolute

Wat zit er in de doos?

De snoerloze steelstofzuiger komt met overigens wat accessoires. Die ik na een week allemaal wel een keertje gebruikt heb trouwens. Naast het oplaadstation, vind je in de doos verschillende opzetstukken die je eenvoudig vastklikt aan de oranje steel of het handgedeelte waar zich het stofreservoir en motor in bevindt. Zo tover je de stofzuiger easy peasy om tot een kruimelzuiger. But there’s more!

  • Vloerzuigmond met stugge nylon borstelharen: om hardnekkig vuil en haren van huisdieren uit tapijt te verwijderen.
  • Vloerzuigmond met zachte, ronddraaiende borstel: speciaal voor harde vloeren.
  • Combinatie-accessoire: twee accessoires in één, om verschillende oppervlakken gemakkelijk te kunnen schoonmaken.
  • Gemotoriseerde miniborstel (kruimelzuiger): verwijdert haar en hardnekkig vuil in kleine ruimten en op kleine oppervlakken.
  • Zachte afstofborstel: voor het afstoffen van schermen (zoals raambekleding) en oppervlakken met behulp van de stofzuiger.
  • Kierenzuiger: perfect om moeilijk bereikbare hoekjes, gaatjes en kiertjes te zuigen.
  • Oplaadstation met oplaadkabel
  • Handleiding

review Dyson Cyclone V10 Absolute

Review Dyson Cyclone V10 Absolute

Mijn ervaring? Even een stofzuiger door het huis halen is nu zo gepiept. Nadat ik krap 5 minuutjes bezig was met het stofzuigen van het vloerkleed (beter bekend als de favoriete hangout van hond Russel) was het kleed niet alleen super schoon, maar kwam ik ook tot de conclusie dat ik hier normaal gesproken toch echt langer mee bezig was.

En naast deze tijdswinst maakt de nieuwste aanwinst van Dyson dus ook nog eens stukken beter schoon. Dochterlief loopt niet langer sniffend door het huis en doordat de stofzuiger zo handzaam wordt stofzuigen echt stukken makkelijker en sneller. Even de kruimelzuiger over de bank en de trap, met de turbo stand het kleed zuigen en daarna met het opzetstuk speciale voor harde vloeren de rest van de benedenverdieping stofzuigen kost mij nu hooguit nog een kwartiertje. I love it!

review Dyson Cyclone V10 Absolute

Plussen en minnen

+ De stofzuiger glijdt soepel over de vloer en de verschillende zuigmonden zijn zo wendbaar dat ik nauwelijks nog meubels hoef te verplaatsen.

+ Het grootste voordeel is wat mij betreft het gemak waarmee je de stofzuiger pakt. Ik stofzuig nu vaker even tussendoor, waardoor het in huis stukken schoner blijft en bovendien ook veel sneller schoon is.

+ Geen gevaarlijke stunts meer een zware stofzuiger en snoeren die in de weg zitten bij het stofzuigen van de trap. Sowieso is stofzuigen met verschillende verdiepingen geen obstakel meer met een snoerloze stofzuiger.

+ De turbostand is ideaal wanneer je vloerkleden of tapijt goed wilt stofzuigen. In deze krachtige stand gaat de accu maar 7 minuten mee, maar in de praktijk blijkt dit meer dan voldoende. Zelfs wanneer ik het kleed op deze stand meepak, kun je op de normale stand je dagelijkse rondje nog meepakken.

+ In de laagste stand kun je zo’n 60 minuten stofzuigen en dit blijkt meer dan voldoende om het hele huis te stofzuigen. In 3,5 uur is de accu vervolgens weer helemaal opgeladen.

+ Dat opladen gaat trouwens easy peasy, aangezien je de stofzuiger na gebruik oplaadt via het oplaadstation. En heb je geen stopcontact in je trapkast? Dan zet je de stofzuiger simpelweg rechtop tegen de muur naast het stopcontact om op te laden.

+ De stofzuiger heeft tot de laatste minuut een constante zuigkracht.

+ Met zo’n 87 decibel zou de stofzuiger bovengemiddeld veel geluid produceren. Ik kan je vertellen dat de hond niet blaft tegen deze stofzuiger en eerlijk is eerlijk: mijn vorige stofzuiger maakte echt meer lawaai.

+ Het stofreservoir met een inhoud van 0,76 liter kun je met een druk op de knop eenvoudig legen boven de prullenbak. In de praktijk leeg ik het reservoir gewoon na iedere stofzuig ronde. Mocht je dit niet doen, dan kun je doorgaan met stofzuigen tot je de markering MAX op het doorzichtige reservoir bereikt hebt.

+ De filtereenheid en 2 van de borstels zijn makkelijk te wassen onder de kraan. Een speciaal waarschuwingslampje geeft trouwens ook aan wanneer het filter een grondige wasbeurt nodig heeft. Het stofreservoir kun je eventueel met een vochtige doek schoonmaken.

– De steel is wat aan de korte kant. Ik heb echt geen topmodellen lengte, maar merk dat ik hierdoor op mijn houding moet letten. Een tandje langer had fijn geweest.

– Maar waar laat je al die hulpstukken? Inmiddels heb ik een handige bak voor de accessoires in de trapkast gezet. Overigens weegt dit minpuntje niet op tegen het gemak van diezelfde accessoires.

– I know, met een verkoopprijs van 629 euro is deze stofzuiger behoorlijk duur. Een flinke investering, die gezien de pluspunten de prijs meer dan waar is wat mij betreft.

review Dyson Cyclone V10 Absolute

A clean home is a happy home!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This