IKEA lanceert eerste ‘Slow Living’ collectie!

IKEA lanceert eerste 'Slow Living' collectie!

Mirjam Blanken

30 maart 2017


IKEA lanceert eerste ‘Slow Living’ collectie

En of ik daarbij wilde zijn? Daar hoef ik als IKEA fan natuurlijk niet lang over na te denken. Ja, natuurlijk! De collectie werd afgelopen woensdag gelanceerd op een wel heel gave locatie. Een sfeervol ingerichte woonark aan de Vecht was namelijk het decor voor de nieuwe STOCKHOLM 2017 collectie. Deze collectie staat helemaal in het teken van ‘slow living’ en dat werd meteen duidelijk bij binnenkomst. Schoenen uit, dikke sloffen aan en neerploffen op de bank!

Een bank die nu overigens bovenaan mijn lijstje staat. Zo’n grote familiebank met veel kussens en een diepe zit. Het fluweel voelt heerlijk zacht en bovendien is de bank verkrijgbaar in donkerblauw. En laat dat nou net mijn lievelingskleur zijn! Plus: onze bank is letterlijk door zijn poten gezakt en wordt omhoog gehouden door een stapel tijdschriften. Just saying…

De Zweedse levensfilosofie ‘lagom’

Terwijl ik met een bak thee neerplofte op die mooie blauwe bank en mezelf meteen thuis voelde, raakte ik in gesprek met Viktor Olivemark. Hij is researcher in life at home bij IKEA of Sweden en weet dus heel veel over deze collectie en de gedachte achter slow living. Slow Living en de Zweedse levensfilosofie ‘lagom’ betekent niets meer of minder dan de juiste balans tussen inspanning en ontspanning vinden.

Hij vertelde mij onder andere dat mensen thuis steeds meer de tijd willen nemen voor alledaagse dingen, zoals op de bank samen een bak thee drinken en gezellig kletsen. Het design van de bank nodigt ook echt uit om dit te doen. Ik was al verkocht, maar met deze gedachte erachter ben ik nog verliefder geworden op de bank. Viktor gelooft ook dat onthaasten en ontspannen dé manier is om de kwaliteit van leven te verbeteren. En daar kan een harmonisch, huiselijk interieur waarin je makkelijk tot rust komt aan bijdragen.

De STOCKHOLM 2017 collectie

De STOCKHOLM collectie is al sinds 1984 een begrip bij IKEA. Deze nieuwe collectie bestaat uit 47 designproducten gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen als rotan, mondgeblazen glas en essenhout. En ieder product is met veel zorg en aandacht voor kwaliteit ontworpen. Zo is het handgemaakt modern Scandinavische design geschikt voor alledaags gebruik en gaat het lang mee.

STOCKHOLM bestaat uit duurzame producten die lang mee gaan en die gemaakt zijn van natuurlijke, elegante materialen. Het is functioneel design waar goed over nagedacht is, met een warme, menselijke uitstraling die je een heerlijk huiselijk gevoel geeft.

Go slow!

De collectie is trouwens vanaf 1 april 2017 verkrijgbaar bij IKEA. Ik weet dus waar ik aankomende zaterdag ga shoppen (en eten!). Wat vind jij van deze duurzame STOCKHOLM collectie?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This