ThermoSmart – De slimme thermostaat

Thermosmart-slimme-thermostaat

Mirjam Blanken

12 oktober 2015


ThermoSmart – De slimme thermostaat

Met alternatieve energiebronnen zoals de wind en de zon kunnen we duurzamere groene stroom opwekken. Fantastisch natuurlijk! Er is echter een nadeel: je kunt zonne-energie niet gemakkelijk en goedkoop opslaan. Jouw energieverbruik is dus het meest duurzaam op momenten dat de zon voor energie zorgt of als er weinig mensen gebruik maken van het elektriciteitsnet.

’s Nachts een wasje draaien wanneer minder mensen energie verbruiken of juist kiezen voor een moment tussen 10.00 en 17.00 uur overdag wanneer er volop zonne-energie beschikbaar is helpt hier al bij.

Slim omgaan met energie is dus een must. Maar heb je weleens nagedacht over een slimme thermostaat?

ThermoSmart - De slimme thermostaat

Het scherm van de ThermoSmart geeft standaard de kamertemperatuur weer. De knoppen lichten op als je het display aanraakt.

Home is where the wifi connects automatically

Een Nederlands huishouden heeft gemiddeld tussen de 10 en 15 online apparaten. Denk aan smartphones, tablets, laptops, printers met wifi, Sonos, Netflix. Gartner voorspelt zelfs dat hetzelfde huishouden in 2020 rond de 500 apparaten zal hebben die aangesloten zijn op het internet. Dit voortdurend online zijn kun je ook inzetten als duurzame en slimme oplossing voor je energieverbruik.

Uit onderzoek blijkt dat 75% van de mensen hun huis verwarmt terwijl er niemand thuis is. De belangrijkste reden? Een onbegrijpelijke thermostaat met even zoveel onbegrijpelijke knopjes. 

Een slimme thermostaat is een thermostaat die op afstand te bedienen en in te stellen is en liefst ook nog zelflerend is. Energie besparen was nog nooit zo eenvoudig!

Thermosmart – Slim & Duurzaam

Ik heb de afgelopen 2 weken mijn thermostaat vervangen door een ThermoSmart thermostaat. Met de nadruk op ik. De ThermoSmart vind je na het bestellen gewoon op je deurmat. Geen gedoe met pakketjes en thuisblijven voor een handtekening dus.

De eerste stap is inloggen op de my.thermosmart.nl. Hier kun je de codes invoeren die je in je pakketje vindt. Het programma neemt je vervolgens stap voor stap mee door deze gebruiksvriendelijke installatie.

ThermoSmart - De slimme thermostaat

In de compacte doos vind je de thermostaat, een ketel interface, een adapter, schroeven met pluggen en dubbelzijdige tape. That’s all you need!

Benefits

Ik zet de voordelen van deze slimme thermostaat voor jullie op een rijtje.

Aan uit, aan uit, aan uit, …
ThermoSmart kan de cv-ketel modulerend aansturen. In plaats van een simpel ‘aan en uit’ past deze thermostaat zich aan. Dit betekent dat de thermostaat het vermogen van de cv-ketel aanpast aan de gevraagde warmtebehoefte. Geen hoge pieken en dalen meer waardoor je meer energie verbruikt.

Easy Peasy
Je hebt geen gebruiksaanwijzing zo dik als een telefoonboek meer nodig om je thermostaat te installeren en programmeren. Je volgt gewoonweg de eenvoudige stappen na het inloggen. Mocht je wel wat hulp nodig hebben dan kun je de hulplijnen van ThermoSmart inschakelen.

Op afstand te bedienen
Lang leve je smartphone! Met de gratis app stuur je eenvoudig je nieuwe thermostaat aan. Zet op weg naar huis je verwarming aan zodat je woning warm is als je thuiskomt. Zo verbruik je nooit meer gas dan nodig.Op deze manier behoor jij dus niet meer in de categorie ‘huis verwarmen terwijl er niemand thuis is’ en ben je dus duurzaam bezig.

Gratis webportal
Via de gratis webportal heb je toegang tot een overzichtelijke online agenda. Hierin programmeer je de ThermoSmart snel en eenvoudig op een groot scherm. Je vult je standaardweek in onder de tab ‘instellingen’. De uitzonderingen op de standaardweek – zoals vakanties – zet je onder de tab agenda. Zo stel je je thermostaat eenvoudig in en pas je hem aan naar je leefpatroon. Op deze manier verbruik je nooit meer energie dan nodig.

ThermoSmart - De slimme thermostaat

Met de gratis app stuur je eenvoudig je nieuwe thermostaat aan via je smartphone of tablet.

Een slim huishouden
Een duurzame thermostaat waarmee je ook je huis kunt laten stofzuigen? Voor mij als werkende moeder klinkt dit als muziek in mijn oren. Zo kun je je huis ‘laten’ stofzuigen en kom je thuis in een schoon huis.

If This Than That
IFTTT is een eenvoudig framewerk om internet voor jou te laten werken. Met dit IFTTT framewerk koppel je eenvoudig gebeurtenissen aan een actie. Denk bijvoorbeeld aan geofencing: De gebeurtenis ‘mijn smartphone komt in een straal van 5km van mijn huis’. Met deze gebeurtenis triggert IFTTT dan de actie ‘schakel de thermostaat aan’. ‘Dit framewerk kun je ook inzetten voor een heleboel andere handige toepassingen. Je kunt bijvoorbeeld je ThermoSmart koppelen aan de Philips Hue voor warmer licht. Dit zorgt voor een beter gevoelstemperatuur en een minder hoge gasrekening.

Onafhankelijk
De meeste van ons ‘krijgen’ hun thermostaat bij aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel. Thermosmart werkt onafhankelijk van ketelleveranciers en energieleveranciers. Hierdoor zit je niet vast aan jarenlange contracten of vastgezette prijzen. Bovendien hecht ThermoSmart veel waarde aan privacy en op deze manier weten ze zeker dat energiemaatschappijen noch andere organisaties kunnen beschikken over jouw verbruiksgegevens.

Uitstraling
Niet geheel onbelangrijk is het design van de ThermoSmart. Een strakke, stijlvolle vormgeving die in elk interieur past. Bovendien is hij stukken kleiner, platter en onopvallender dan mijn huidige thermostaat.

Eenvoudige bediening
Het scherm van de ThermoSmart geeft standaard de kamertemperatuur weer. De knoppen lichten op als je het display aanraakt. Zo pas je thuis eenvoudig de temperatuur aan en kun je bijvoorbeeld de buitentemperatuur aflezen. Je ziet dus alleen de gegevens die je werkelijk nodig hebt.

I want one
De ThermoSmart kost 249 euro en is zowel online als offline verkrijgbaar. Voor meer informatie ga je naar de website.

Ben jij al in het bezit van een slimme thermostaat? Wat zijn jouw bevindingen? Laat het ons weten in de comments.

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met ThermoSmart

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This