Vrijopnaam: energie opwekken zonder zonnepanelen op je dak!

Vrijopnaam: energie opwekken zonder zonnepanelen op je dak!

Mirjam Blanken

9 april 2017


Zo eens per jaar tuin ik er met open ogen in. Je kent ze wel: die gelikte (vaak) mannetjes aan de deur die duurzame energie komen verkopen. Ondanks alle aantrekkelijke financiële voordelen die genoemd worden bleef het knagen, want op de vraag waar deze duurzame, groene energie dan vandaan komt, kreeg ik tot nu toe eigenlijk nooit een geruststellend antwoord. Groen doen in de wereld van energie opwekken schijnt nogal ingewikkeld te zijn. Want met enkel het kopen van groene energie ben je er blijkbaar ook niet.

Wist je dat zo’n 80% van de stroom die in Nederland als ‘groene stroom’ verkocht wordt, in werkelijkheid wordt opgewekt in gas- en kolencentrales? Deze energie wordt met certificaten uit het buitenland ‘groengewassen’. 

En toen was daar Vrijopnaam!

Dat groen doen helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn bewijst energieleverancier Vrijopnaam. Hier kon ik binnen 2 weken al overstappen en starten met het opwekken van mijn eigen zonne-energie.  Die zonnepanelen liggen trouwens niet op mijn eigen dak, maar wordt opgewekt in zonneparken in Nederland. En heel eerlijk? Waarom zou je stroom kopen als je het zelf zo eenvoudig kunt opwekken? Op deze manier draag je direct bij aan het opwekken van zonne-energie in Nederland. Wel zo groen toch?

De beste energie maak je zelf!

Vrijopnaam: energie opwekken zonder zonnepanelen op je dak!

Energie opwekken zonder zonnepanelen op je dak!

Dat is dus een heel goed idee! De zonnepanelen van Vrijopnaam liggen niet op je eigen dak, maar op daken van kassen, bedrijven en boerderijen in Nederland. Zo kun je ook jouw eigen zonne-energie opwekken wanneer je in een flat woont (en dus helemaal geen dak hebt), een rieten dak hebt of verhuisplannen hebt. Daarnaast neemt Vrijopnaam de bijbehorende rompslomp van je over, zoals de aankoop, onderhoud, reparatie en de verzekering. En alle zonne-energie die klanten van Vrijopnaam opwekken, hoeft niet meer uit kolencentrales te komen! Om je eigen stroom op te wekken schaf je één of meerdere Panelenopnaam aan. Een Paneelopnaam kost eenmalig 99 euro. En alle stroom die jouw Paneelopnaam opwekt is van jou!

De voordelen op een rijtje

  • De energie van Vrijopnaam is 100% Hollandse zonne-energie. Je weet dus zeker dat je niet te maken hebt met groene sjoemelstroom en dat je Nederland met jouw zonnepanelen daadwerkelijk een stukje groener maakt.
  • Met een Paneelopnaam voorkom je per jaar een CO2 uitstoot die overeen komt met 75 kg steenkool.
  • Door zelf zonne-energie op te wekken ben je niet meer afhankelijk van prijsschommelingen en krijg je energie uit een onbeperkt beschikbare en gratis bron: de zon!
  • Je eerste zonnepaneel, een Paneelopnaam, in één van de zonneparken krijg je gratis. Zo start je eenvoudig met zelf zonne-energie opwekken. Of je meer wilt opwekken, dat bepaal je zelf.
  • Alle voordelen van zelf opgewekte zonne-energie zijn voor jou, maar de rompslomp niet. Vrijopnaam zorgt voor aanleg, onderhoud, reparatie en verzekering van de zonnepanelen.
  • Een Paneelopnaam wekt gemiddeld zo’n 250 kWh per jaar op. Deze zelfopgewekte energie hoef je niet meer te kopen.
  • Een zonnepaneel gaat tussen de 20 tot 25 jaar mee en kost ongeveer 400 euro. Ter vergelijking: voor een installatie van 10 zonnepanelen op je eigen dak ben je zo’n 4.800 euro kwijt (bron Milieu Centraal).
  • Met de gratis Vrijopnaam-app kun je op elk moment van de dag live zien hoeveel zonne-energie jouw Paneelopnaam op dat moment opwekt en hoeveel kWh je al hebt opgebouwd. Daarnaast kun je op de jaarnota duidelijk zien hoeveel energie er opgewekt is en hoeveel kosten je daarmee hebt uitgespaard.

Let’s talk numbers!

Inmiddels zijn wij de trotse eigenaren van 6 zonnepanelen op afstand. Per paneel betaal je 99 euro en als je je aanmeldt krijg je bovendien één paneel gratis. Met een investering van 495 euro wekken wij nu de helft van onze energie zelf op. En alle zonne-energie die je zelf opwekt is sowieso van jou en dus goedkoop. Het plan is trouwens om de komende jaren meer panelen aan te schaffen totdat we het punt hebben bereikt van 100% groene energie opwekken.

En ook al lopen ze er bij Vrijopnaam niet mee te koop, ze hebben toch echt de laagste stroomprijs van Nederland. Wel zo fijn wanneer je niet meteen 100% je eigen energie opwekt. De prijs van de reststroom  wordt geleverd zonder winstmarge. Vrijopnaam is een klein bedrijf en de maandelijkse vaste leveringskosten zijn voldoende om het bedrijf te runnen.

Vrijopnaam- energie opwekken zonder zonnepanelen op je dak!

Wij besparen deze maand al zo’n 40 euro op onze energierekening! Wil jij ook weten wat jouw maandbedrag wordt? Op de site kun je invullen hoeveel je nu verbruikt of hoe je woont. Vrijopnaam rekent dan voor je uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en wat de besparing per paneel is. Zo weet je meteen het maandbedrag dat je in je zak houdt omdat je je energie zelf opwekt. Ben je niet zeker van je energieverbruik? Dan kun je hier vrijblijvend een offerte op maat aanvragen. Zo weet je zeker wat jouw maandbedrag gaat worden. Let’s go green!

Have a sunny day!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This