Yumeko wil de wereld slapend verbeteren!

Yumeko wil de wereld slapend verbeteren

Mirjam Blanken

11 november 2017


Yumeko wil de wereld slapend verbeteren!

Change the world sleeping! Dat is het motto van het Amsterdamse sustainable merk Yumeko. En je raadt het al: Yumeko maakt duurzaam en eerlijk beddengoed. Maar daar blijft het niet bij. Want naast fairtrade biologisch beddengoed van de mooiste en meest duurzame kwaliteit, kun je hier ook terecht voor eco matrassen, badjassen en pyjama’s van 100% biologisch katoen en een assortiment luxe eco badgoed. Yumeko heeft zelfs een eigen lijn met natuurlijke verzorgingsproducten.

Yumeko wil de wereld slapend verbeteren

De voordelen van eco slapen

Yumeko heeft in 2010 het begrip ‘eco slapen’ geïntroduceerd.  Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van eco slapen? Houd je vast, want het is een behoorlijke lijst!

  • Eco slapen is comfortabeler, omdat de materialen zachter en schoner zijn. De mooie eigenschappen van katoen, wol, tencel, latex en kapok blijven namelijk veel beter behouden, omdat er geen nare chemicaliën worden gebruikt tijdens het verbouwen en verwerken van de materialen.
  • Eco slapen is gezonder. Iedere avond stap je in een schoon bed, waarin  geen resten van chemicaliën zijn achter gebleven. Wist je dat er ongeveer 1 kilo gevaarlijke chemicaliën wordt gebruikt bij de productie van een eenpersoons dekbedovertrek?
  • Eco slapen is eerlijker, omdat de katoenboeren kunnen werken onder goede omstandigheden en een faire beloning krijgen voor hun product. Hierdoor kunnen ze werken aan betere toekomst en gaan hun kinderen naar school in plaats van te moeten werken in een fabriek.
  • Eco slapen is slapen zonder onnodig dierenleed te veroorzaken. Zo worden de schapen die wol leveren goed behandeld, ze lopen buiten en worden niet geënt met onnodige antibiotica.

Eco slapen: [‘ekoo’] – [‘slaap[ə](n)’] = heerlijk slapen op, onder of tussen de mooiste, ecologisch geproduceerde materialen en producten.

Yumeko wil de wereld slapend verbeteren

The story behind Yumeko

Het verhaal van Yumeko begint met founders Rob van den Dool en Stephan Zeijlemaker. De een werkzaam bij een online bureau, de ander werkzaam bij een reclamebureau. Na wat ontmoetingen links en rechts door gezamenlijke klanten, kwam dit gouden duo elkaar weer tegen op een belangrijk moment. Beide waren uit het snelle (en niet zo duurzame) wereldje van reclame gestapt, omdat ze genoeg hadden van meer spullen verkopen die eigenlijk niks toevoegden aan de wereld. Heel even werd er nog gebrainstormd over een ‘groen’ reclamebureau starten, maar destijds waren er nauwelijks echt groene merken of grote bedrijven met serieuze duurzame ambities.

Alles goed doen als bedrijf?

Rob en Stephan besloten op zoek te gaan naar een ‘onontdekt gebied’ waar ze hun kennis en ervaring op het gebied van merken en marketing konden inzetten. Naarmate het idee voor duurzaam slapen groeide, groeide ook hun ambitie om ervoor te kiezen om een merk op te zetten dat alles goed doet. Hun drijfveer? Het kan wel! Een bedrijf opzetten dat geen schade veroorzaakt, maar een bijdrage levert in de gehele productieketen. En dat is Yumeko geworden.

Future plans

En waar Yumeko in 2010 begon met een beperkte, online collectie is het bedrijf anno 2017 uitgegroeid tot een bedrijf met honderden producten die zowel online als offline verkocht worden in de hele Benelux. En toekomstplannen hebben Rob en Stephan zeker! In 2018 wordt er een Engelstalige website gelanceerd en hiermee willen ze internationaal doorgroeien. Want nog meer impact bereiken met duurzame, gecertificeerde producten uit een schone en eerlijke keten, dat is toch de grote droom van Yumeko.

Duurzame keurmerken

Yumeko wil haar klanten 100% kunnen garanderen dat het product waar ze onder slapen op duurzame wijze gemaakt is, zonder schade te berokkenen aan mensen, dieren en het milieu. Daarom kiest Yumeko ervoor om, daar waar mogelijk, gebruik te maken van keurmerken voor onze materialen en productieprocessen. De gehele collectie is al biologisch en/of fairtrade gecertificeerd en de keurmerken vliegen dan ook om je oren. Zo zijn de verschillende producten GOTS-gecertificeerd, dragen ze het Fairtrade keurmerk en het Oeko-Tex standaard. En sinds vorig jaar biedt Yumeko als eerste merk in Nederland dekbedden en kussens aan met het label van de Responsible Down Standard (RDS).

Meer lezen over duurzame keurmerken? Dat kan hier!

What’s in a name?

Nou heel veel dus. De naam Yumeko is Japans en betekent letterlijk droommeisje, oftewel droomkind. De naam Yumeko is bij toeval ontstaan. Tijdens een bezoekje aan het bedrijf van een collega zagen ze een vel papier met een afbeelding van een Japans meisje met ‘Yumeko says’ er naast geschreven. Bij het bureau had een Japans meisje stage gelopen. Nieuwsgierig als ze waren, vroegen ze dit meisjes wat droom kind of droom meisje in het Japans is: Yumeko dus!

Kortingscode

Wist je dat jij ongeveer een derde van je leven in jouw slaapkamer doorbrengt? Gemiddeld genomen slapen we het liefst zo’n 7-9 uur per nacht. En dan tel ik die luie zondagochtenden met theetjes op bed en Netflix avondjes in bed nog niet eens mee. Als je dus al aandacht wilt besteden aan een duurzame inrichting dan zou ik lekker met de slaapkamer beginnen.

Met de kortingscode eatpurelove17 krijg je nog t/m 30 november maar liefst 10% korting op de hele collectie van Yumeko!

Slaap zacht!

Liefs Mirjam


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This