Sweet Hazelnut Masala Chai
Ik drink dus bijna nooit koffie. Meestal bestel ik (sorry koffietentjes!) een decafe amandel latte of, als dat op de kaart staat, huisgemaakte chai. Hoewel ik weet dat het bij de December drukte juist helpt om structuur te houden, vind ik dat lastig. Naast Sinterklaas, kerst en oud en nieuw ben ik in deze maand ook nog jarig en Fitz ook! December is dus eigenlijk 1 grote feestmaand. Zie dan maar eens je dagelijkse routine te houden.
Kalmerende thee
Wat mij wel helpt is op de dagen dat het kan, zo vroeg mogelijk naar bed gaan. En als ik koffie wil drinken, dan doe ik dat altijd na het ontbijt en voor de lunch. Nooit na het avondeten. Dan drink ik liever onderstaande, zelfgemaakte chai thee van The Green Kitchen. Kaneel, verse gember, kruidnagel, kardemom zijn kruiden die je kalmeren. Dus: nestel je op de dagen dat je niks hoeft lekker op de bank, dekentje, kruikje, misschien een paar yoga oefeningen, een goed boek en een lekkere beker chai. En vroeg naar bed! Dan kun je morgen de wereld weer aan!
En ben je wel een koffieleut? Dan is deze bulletproof coffee misschien iets voor jou!
Dit heb je nodig
2 kaneelstokjes
6 kruidnagels
6 geplette kardemom peulen
2 steranijs
1 stukje verse gember
2 el groene thee blaadjes
1-2 el palmsuiker
250 ml amandel of hazelnootmelk
En zo maak je het
- Breng de kruiden en 250ml water aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten trekken.
- Haal van het vuur en voeg de thee en de palmsuiker toe.
- Haal de kruiden en de thee eruit en roer door.
- Voeg de notenmelk toe en verwarm opnieuw.
Enjoy!
Liefs Hanneke
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties