Deze Thaise salade staat in het het JUIZ~S Till Dinner e-book en is 1 van de meest favoriete maaltijden. Logisch ook. In het kader van eat your veggies is deze Thaise broccoli salade een heel goed idee. Het eten van tropische vruchten zoals mango is sowieso een goed idee. Wist je dat een mango boordevol vitamine C zit? Mango’s zitten ook vol met glutaminezuur. Dit bevordert het concentratievermogen en het geheugen. Ik zeg: hop de keuken in om deze Thaise salade te maken.
Wat heb je nodig?
voor 3-4 personen
voor de salade
1 grote broccoli
1 mango
1 rode paprika
1 handjevol koriander, fijn gesneden
voor de dressing
1 citroen, het sap
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel ahorn siroop
1 grote theelepel sambal chili pasta
1 teentje knoflook, geperst
voor de garnering
1 handjevol cashewnoten, grof gehakt
Zo ga je te werk
- Snij roosjes van de broccoli in hapklare stukjes. Doe de stelen van de broccoli in een keukenmachine en maal grof.
- Pel de mango, ontdoe de paprika van de steel en de zaadjes en snijd allebei in blokjes.
- Meng het citroensap met de sesamolie, de ahornsiroop, de sambal chili pasta en de geperste knoflook tot een egale dressing. Proef, breng op smaak met extra chili, ahornsiroop en eventueel zout en peper.
- Voeg de broccoli, paprika, mango en koriander bij elkaar en mix de dressing er doorheen.
- Garneer met de cashewnoten, en you are ready to eat!
Enjoy!
Wat is jouw favoriete salade? Laat het ons weten in de comments!