The Dutch Weed Burger Joint is open!
Told you! Pal achter de Kinkerstraat in Amsterdam West opende afgelopen week The Dutch Weed Burger zijn allereerste Joint. Geen coffeeshop, maar een vegan-seaweed-fastfood-bar: een wereldprimeur! Een plek waar je van ‘s ochtends tot s’ avonds easy going kunt eten en een biertje kunt drinken met vrienden of juist een snelle hap kunt halen.
100% plant-powered fastfood
Het menu is honderd procent plant-powered, verrijkt met zeewier en micro algen van o.a. zeewierboerderij Zeewaar in de Oosterschelde. Naast de beroemde burger die je al jarenlang kon eten op festivals en in restaurants, vind je andere nieuwe plant-based fastfood ‘klassiekers’ op het menu zoals Seawharma, The Dutch Weed Dog en Wish ‘n Chips. Ook serveert de Joint vers gemaakte Mylkshakes en sWeeds: 100% vegan, ambachtelijk bereide zoete zaligheden zoals de Galaxy Doughnut.
In het restaurant wordt next level vegan fastfood geserveerd, maar the bigger picture van The Dutch Weed Burger is een paradigma-shift: een wereld waar een plantaardige levensstijl niet meer dan normaal is. ‘Serving positive change’ is dan ook het credo van deze nieuwe parel in onze hoofdstad. Door het streetfood concept kan iedereen op een toegankelijke manier kennis maken met de plantaardige keuken.
De Joint is er niet alleen voor veganisten en vegetariërs; iedereen die van lekker eten houdt is super welkom.
Een vegan lifestyle is meer dan een hype…
Dat staat inmiddels wel als een paal boven water. De erkenning dat ons huidige voedselsysteem killing is voor onze planeet dringt steeds meer door. Een plantaardige levensstijl kan een einde maken aan de ellende in de bio-industrie, de verspilling van bronnen en de overdruk op de ecosystemen op onze planeet. Gelukkig schieten vegan restaurants als paddenstoelen uit de grond en ook de politiek legt nadruk op de shift naar een plant based lifestyle. Zo heeft staatssecretaris Martijn van Dam bekend gemaakt dat er de komende jaren 5 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de zeewierteelt in Nederland van de grond te krijgen.
Groen goud op je bord
De founder van The Dutch Weed Burger, Mark Kulsdom, presenteerde recentelijk de Seawharma samen met Van Dam, die zelfs een doggy bag voor zijn kinderen vroeg. Zeewier is de eiwitbron van de toekomst en ongelooflijk rijk aan hoogwaardige eiwitten en omega 3. De teelt van zeewier verspilt geen kostbare landbouwgrond en verbruikt nauwelijks drinkwater. Bovendien is dit groene goud wonderbaarlijk smaakvol! The Dutch Weed Burger verrijkt zijn producten met Royal Kombu, een krachtig winterwier dat duurzaam is geteeld in Nationaal Park Oosterschelde. De herkenbare zilte smaak van zeewier is heel subtiel te proeven in alle gerechten, zodat mensen er op een laagdrempelige manier kennis mee kunnen maken.
Just give it a try! Probeer deze chips van zeewier of de healthy and happy bowl met wakame eens!
Adres: Nicolaas Beetsstraat 47, Amsterdam
ma: gesloten
di: gesloten
wo: 11:00 – 21:30 uur
do: 11:00 – 21:30 uur
vr: 11:00 – 22:00 uur
za: 11:00 – 22:00 uur
zo: 11:00 – 21:30 uur
Website
0 reacties