Tikka masala curry met kruidige lamsspiesjes
Zin in een beetje pit? Dan is dit recept voor tikka masala curry met kruidige lamsspiesjes echt iets voor jou! En aangezien ik curry altijd heel erg lekker vind in combinatie met bloemkool, maakte ik er deze keer bloemkoolrijst bij. Ik hoor je al denken: lekker, maar dit recept is niets voor mij, veel te veel werk. Dan heb ik goed nieuws voor jou. Deze curry is namelijk kant-en-klaar en de bloemkoolrijst kun je ook kant-en-klaar kopen bij Albert Heijn! Vers, zonder suiker en zonder kunstmatige geur- en smaakstoffen. I like! De ingrediënten die er wel in zitten: groenten als maïs, gele paprika, ui, tomaat, en zongedroogde tomaat, kokosmelk, water, knoflook, specerijen, zonnebloemolie, gember, zout, azijn, koriander en citrusvezel.
Deze tikka masala curry zet je dus in een handomdraai op tafel. Want druk hebben we het met z’n allen nog steeds. En dan schiet gezond en vers eten er nog weleens in bij in. Bij Appie snappen ze dat en ik was dan ook blij verrast toen ik deze nieuwe curry’s op de versafdeling spotte. Ik kan niet wachten om ze allemaal te proberen, maar stiekem is deze curry al een beetje favoriet. Naast de bloemkoolrijst combineerde ik de curry met kruidige lamsspiesjes. De simpele marinade maak je de avond van te voren al klaar. Na een dag hard werken hoef je alleen nog de verse curry op te verwarmen, het gemarineerde vlees te roosteren en de bloemkoolrijst op te bakken.
Wat heb je nodig?
voor 4 personen
AH verse tikka masala curry maïs, gele paprika
bloemkoolrijst (zelf maken of van AH)
kokosolie om de bloemkoolrijst in te bakken
verse koriander
pappadums
voor de marinade
300 gr lamsvlees
150 gr (kokos)yoghurt
1 kleine ui, geraspt
1 tl tikka masala pasta
1/2 tl gemberpasta
1/2 tl knoflookpasta
1 tl chilipoeder
snuf zout
Satepennen of houten satéprikkers*
*Gebruik je houten satéprikkers? Week de prikkers dan eerst even in water. Zo voorkom je dat ze verbranden. Tip van de dag: stop ze in een fles gevuld met water. Op deze manier kunnen de prikkers niet drijven en weet je zeker dat ze goed geweekt zijn.
Zo ga je te werk
- Ik maak de marinade de avond ervoor al. Vervolgens snijd je het vlees in blokjes en kun je het mooi een nachtje laten marineren zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.
- De volgende dag doe je het vlees op de spiesen en grill je ze voor ongeveer 5-10 minuten.
- Draai de spiesen regelmatig om, zodat ze rondom bruin geroosterd zijn. Giet er af en toe nog wat marinade overheen. Als het goed is ruikt je keuken nu al heerlijk!
- De marinade die overblijft kun je trouwens in een pannetje verwarmen en gebruiken als dipsaus.
- De bloemkoolrijst bak je in 2 minuten gaar in de wok met een eetlepel kokosolie. Je kunt bloemkoolrijst kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is ook zo gepiept. Hiervoor snijd je een bloemkool in roosjes en deze mix je even heel kort in je keukenmachine of blender. Niet te lang, want dan heb je bloemkoolpuree.
- Verwarm ondertussen de tikka masala curry in een steelpannetje en hak wat verse koriander fijn.
- Serveer de curry samen met de bloemkoolrijst, de kruidige lamsspiesen en pappadums en strooi er nog wat verse koriander over.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties