Reizen naar Amerika: 5 onmisbare tips!

Reizen naar Amerika: 5 onmisbare tips

Mirjam Blanken

23 januari 2018


Reizen naar Amerika: 5 onmisbare tips!

America here we come! We moeten nog wel even wachten tot juli, maar die maanden ervoor besteden we dan mooi aan het uitstippelen van de mooiste route. De laatste keer dat we de westkust van Amerika bezochten was zoonlief nog een hele kleine Benneman. Stiekem hadden we ons best vergist in de afstanden die we moesten rijden. Het gevolg: 5000 kilometer op de teller in krap 3 weken. Naast een route uitzoeken die wat behapbaarder is, bestaat onze voorpret natuurlijk ook uit het zoeken naar de leukste hotelletjes, tofste bezienswaardigheden en dingen om te doen. Zo staan onder andere een helikoptervlucht door de Grand Canyon, een Amerikaanse baseball wedstrijd bezoeken en surfen in San Diego hier al op het lijstje. Lang leve het wereld wijde web!

En nu we toch bezig zijn met plannen van onze reis naar Amerika, is het wel zo handig om wat praktische zaken uit te zoeken. Want heb je voor Amerika een visum nodig? En waar regel je dit dan? En leg je net als wij een behoorlijke afstand af? Dan is het handig om je te verdiepen in het klimaat van de verschillende steden en gebieden. But there’s more! Ik heb al mijn tips voor reizen naar Amerika op een rijtje gezet.

Reizen naar Amerika: 5 onmisbare tips

1. Route uitstippelen

Stap 1 begint hier in huis met opschrijven van alles wat we willen zien en doen. Dit lijstje pakken we er vervolgens bij wanneer we de route gaan uitstippelen. Zo hebben we een handig overzicht met wat we iedere dag gaan doen, hoeveel tijd we kwijt zijn met reizen en kunnen we meteen relaxen-bij-het-zwembad-tijd inplannen. We leggen in eerste instantie nog niets vast, maar hebben wel onze hele reis naar Amerika op papier staan.

2. Check het reisadvies en de weersomstandigheden

Amerika is in alle opzichten een land van extremen. Check daarom eerst de weersomstandigheden in de plaats van bestemming voordat je gaat reizen naar Amerika. Denk dan bijvoorbeeld aan bosbranden in de droge gebieden van Amerika zoals de staat Californië.  Ook komen er in de maanden juni tot en met november veel orkanen en cyclonen voor aan de oost- en zuidkust. Dan alleen nog even het reisadvies voor Amerika controleren. Zo ben je op de hoogte van bepaalde risico’s en kun je later echt lekker achterover leunen en genieten van je vakantie.

3. Reisverzekering of zorgverzekering

Natuurlijk ga je niet naar Amerika met het idee daar onverhoopt ziek te worden. Maar toch is het heel belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan. Stel dat je opgenomen moet worden in een ziekenhuis in Amerika dan dekt, in de meeste gevallen, de basiszorgverzekering deze kosten wel. De vergoeding hiervoor zijn de kosten van een soortgelijke behandeling hier in Nederland, daar wordt het mee vergeleken. Het kan dus maar zo zijn dat een deel niet vergoed wordt omdat de kosten van behandelingen in Amerika hoger kunnen liggen. Hiervoor kun je je extra laten verzekeren op je zorgverzekering, of je kunt een reisverzekering afsluiten met medische kosten.

4. Vaccinaties

Voor de gewone vakantiegangers onder ons worden vaccinaties voor reizen naar Amerika niet aanbevolen. Rabiës, ook wel hondsdolheid, komt er wel voor. Het advies is om in ieder geval om zoogdieren zoals honden, katten, apen en vleermuizen te mijden. Denque en het Zikavirus komen ook in delen van het land voor. Zorg dat je jezelf goed beschermt tegen muggenbeten.

5. ESTA aanvragen

Onze laatste, maar zeker niet minst belangrijke tip is een ESTA aanvraag indienen. Want zonder ESTA kom je tegenwoordig Amerika niet binnen, en dan begint je vakantie niet echt lekker. Deze is heel simpel online aan te vragen door middel van het invullen van een online aanvraagformulier. Houd er wel rekening mee dat de beoordeling hiervan 72 uur kan duren. Wil je met een gerust hart op vakantie? Vraag de ESTA dan in ieder geval 4 weken van te voren aan. Een ESTA is twee jaar geldig en hiermee mag je 90 dagen achtereen verblijven in Amerika. Bij eVisa Application Services, kun je gewoon middels het vertrouwde iDEAL betalen. Heb je geen printer waarmee je je ESTA kunt uitprinten? Geen probleem, zij bieden de mogelijkheid deze per post op te sturen.

En om je voorbereiding compleet te maken zet je deze 10 handige reis apps nog even op je telefoon!

Enjoy your trip!

Heb jij nog tips die in dit lijstje niet mogen ontbreken? Let me know!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This