Bohemian Lodge: eco glamping in een duurzame stacaravan

Bohemian Lodge: eco glamping in een duurzame stacaravan

Mirjam Blanken

19 januari 2018


Bohemian Lodge: eco glamping in een duurzame stacaravan

A sustainable dream come true! Dat is de Bohemian Lodge van Vacanceselect. Sowieso ben ik fan van elke accommodatie waar een rotan hangstoel aanwezig is. Feels like home! Deze duurzame stacaravan is vers van de pers en werd vorige week onthuld tijdens de Vakantiebeurs. Ooit was deze lodge een verouderde stacaravan, gedoemd om op de afvalberg te belanden. Maar nu staat de Bohemian Lodge, na een grondige metamorfose, aan het begin van een tweede leven: als een modern comfortabel glampingonderkomen met een stoere vintage uitstraling. En leuk nieuws! Want maar liefst tweeduizend stacaravans komen voor deze aanpak in aanmerking.

Bohemian Lodge: eco glamping in een duurzame stacaravan

Een tweede leven voor oude stacaravans

Hulde voor Dirk en Alice, founder van STOERbuiten. Dit gespecialiseerde bedrijf uit Den Bosch zorgt ervoor dat oude stacaravans een tweede leven krijgen in een styling op maat. Dirk zorgt voor de ‘hardware’, oftewel het opknappen van de stacaravans, terwijl Alice zich stort op de uitstraling, de verpakking. Samen hebben ze hierbij één ding voor ogen: het ultieme kampeergevoel creëren maar dan wel met comfort. Want dat is waar STOERbuiten voor staat. Moderne kwaliteit met een vintage uitstraling.

Voor de opbouw van de gloednieuwe Bohemian Lodge werd de stacaravan allereerst volledig gestript. Bij de restyling stonden duurzame materialen centraal. Eindresultaat is een authentieke lodge, van alle moderne gemakken voorzien, met een ruime veranda en zelfs een buitendouche en buitenkeuken. Dankzij deze aanpak wordt de levensduur van een stacaravan trouwens verdubbeld van 10 naar 20 jaar. Voor de vervanging van de oude mobile homes, hoeven geen zware machines worden ingezet. Hierdoor blijft veel omliggend groen bespaard. Komende zomer zijn de allereerste duurzame stacaravans beschikbaar op de eigen campings van Vacanceselect.

Bohemian Lodge: eco glamping in een duurzame stacaravan

Verantwoord reizen

De ANVR steunt de komst van deze nieuwe eco-onderkomens. Directeur Frank Oostdam, die tijdens de Vakantiebeurs een van de sprekers is op een symposium van Vacanceselect: “De ANVR en de bij haar aangesloten reisondernemingen vinden dat het toerisme, wereldwijd de op één na grootse sector, ook de verantwoordelijkheden moet dragen, die gelden voor de rest van het bedrijfsleven. Om ook in de toekomst te kunnen genieten van prachtige bestemmingen dragen alle ANVR-reisondernemingen dus hun steentje bij en houden ze rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Alleen op deze manier kunnen vakantiegangers ook in de toekomst blijven genieten alle mooie bestemmingen.

“Ik merk dat de beleving van duurzaamheid bij beheerders van campings in het zuiden van Europa, achterblijft bij de bewustwording van de Noord-Europese consument,” aldus directeur van Vacanceselect Loek van de Loo. “Met deze Bohemian Lodge wil ik campingeigenaren laten zien, dat bij Noord-Europese consumenten het duurzaamheidsbesef al diep geworteld is. In het dagelijkse leven proberen ze daar waar het kan, rekening te houden met het milieu. Dat willen ze ook als ze op vakantie zijn. Misschien juist wel meer, omdat ze dan nog veel meer zijn omringd met prachtige natuur. Ze hebben er zelfs extra budget voor over om te verblijven in een onderkomen dat is ontstaan uit zorg voor het milieu.”

Vacanceselect snapt het!

Jullie begrijpen: ik duik zometeen gelijk mijn agenda in om deze zomer een weekje de Bohemian Lodge te boeken. Je vindt deze duurzame accommodatie in Chiante, in het hart van Toscane tussen de Chianti-wijnvelden, hoog in een heuvelachtige bos. Wij hebben vorig jaar al genoten van een midweek glamping bij Camping Orlando. En aangezien deze vakantie letterlijk in het water gevallen is, wordt het hoog tijd om deze vakantie over te doen. En dan nu wel met wijntjes op het terras en buiten kokkerellen! Who’s with me?

Let’s travel green!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This