Duurzame bagage | Hoe groen is jouw koffer?

Mirjam Blanken

10 november 2015


Duurzame bagage | Hoe groen is jouw koffer?

Reizen is natuurlijk geweldig. Helaas is reizen, en dan met name met het vliegtuig, niet echt milieuvriendelijk. Als reiziger kun je de CO2-uitstoot compenseren door te kiezen voor bijvoorbeeld Green Seat of Trees for Travel. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben deze compensatie in hun boekingsproces opgenomen. Naast CO2- neutraal vliegen door een boompje te planten via Trees for Travel kun je je reis natuurlijk op veel meer manieren duurzamer maken. Heb je weleens aan duurzame bagage gedacht? Hoe groen is jouw koffer?

Travel light

De laatste tijd is het gewicht van koffers trending. Niet alleen omdat vliegmaatschappijen steeds meer bijdragen vragen voor elke kilo bagage die een passagier meeneemt, maar ook vanuit producenten met het oogpunt op duurzaamheid. Licht voor de mens (wat denk je bijvoorbeeld van de mensen op de bagage afdeling op het vliegveld die dagelijks koffers sjouwen?) en licht voor het milieu dus.

Duurzame bagage

Tijdens onze reis naar Bali en Lombok werd de lokale bevolking vast ook erg blij van onze lichtgewicht koffers van Bagage Online. Okay, onze koffer is een stuk kleiner, maar zeg nou zelf? De linkse koffer ziet er toch enorm lichtgewicht uit?

Wist je dat? Amsterdam Airport Schiphol gebruikt sinds deze zomer als eerste luchthaven ter wereld de duurzame bagagetransportband BLUEVEYOR. De blauwe bagageband is voor 99% recyclebaar en gebruikt 60% minder stroom. 

Tips & tricks!

Goedkoop is duurkoop

Hoe minder grondstof er nodig is voor een koffer en hoe sterker het materiaal, des te beter voor het milieu. Een koffer die lang mee gaat levert simpelweg minder restmateriaal. Iets met goedkoop is duurkoop?

Recycle

De Amerikaanse fabrikant Heys heeft een collectie van eco-friendly suitcases gemaakt uit gerecyclede waterflesjes.

Zonne-energie

Ook proberen producenten het productieproces steeds minder belastend te maken voor het milieu, door dus minder grondstoffen te gebruiken en bijvoorbeeld gebruik te maken van zonne-energie.

Materiaal

Met stip op 1 staat polypropyleen. Dit milieuvriendelijke materiaal is licht en slijtvast. Tijdens de productie zijn er bovendien minder schadelijke stoffen en minder energie nodig. De koplopers op dit gebied zijn Samsonite en Rimowa. Deze laatste maakt koffers van aluminium. Weliswaar een goede optie, maar ook een dure.

End-of-life

Investeren in een koffer die lang mee gaat is natuurlijk ook duurzaam! Kiezen voor kwaliteit dus in plaats van een koffer die na een vliegreis bij het afval belandt.

Garantie

Check even of ‘jouw merk’ een reparatiedienst heeft die gebroken onderdelen vervangt zodat je koffer weer wat jaren mee kan.

Slow fashion

Ook voor koffers geldt dat je kunt kiezen voor een leuk printje of een apart design. Kiezen voor iets wat nu helemaal hip is lijkt leuk, maar zie je jezelf over een paar jaar nog steeds vol trots deze koffer van de bagageband afslepen? Kies dus een koffer met oog op lange termijn. Wel zo duurzaam!

Let’s go green!

Heb jij nog goede tips om zo duurzaam mogelijk te reizen? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This