Waan je aan de Duitse Méditerranée in Baden-Württemberg

Duitse Méditerranée in Baden-Württemberg

Sanne Eva Dijkstra

13 juni 2018


Waan je aan de Duitse Méditerranée in Baden-Württemberg

Eerlijk is eerlijk, toen ik voor het eerst van Baden-Württemberg hoorde, dacht ik in eerste instantie vooral: Baden-Württemwatte? Dat het Duits is, valt aan de naam wel te raden, maar wat voor mij wél echt een verrassing was, is dat je in deze regio in het zuidwesten eigenlijk helemaal niet het idee hebt dat je in Duitsland bent. Ik had vooraf nooit kunnen bedenken dat je je bij onze oosterburen kunt voelen alsof je aan de Duitse Méditerranée zit. Maar dat kan dus echt, en wel in Baden-Württemberg.

Duitse Méditerranée in Baden-Württemberg

Duitse Méditerranée in Baden-Württemberg

Als in een sprookje

Dat Baden-Württemberg in de uitlopers van de Alpen (De Schwäbische Alb, om precies te zijn) ligt, merk je aan het groene, glooiende heuvellandschap. Hoe verder je afzakt naar het zuiden, hoe hoger je komt. Dit gebied blijkt één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Duitsland te zijn, en ik snap wel waarom. Met prachtige natuur, schattige (historische) stadjes, pastelkleurige huizen, uitgestrekte bossen en eeuwenoude kastelen waande ik me af en toe in een prentenboek.

Sunny side up

Misschien wel het allerfijnste van Baden-Württemberg is de ligging aan de Bodensee. Dit meer zorgt voor een aangenaam klimaat in het gebied, met een gemiddelde temperatuur van zo’n vijfentwintig graden in de zomer. Heel. Erg. Nice! Op het eiland Mainau groeien zelfs palmbomen en andere tropische planten… Niet voor niets wordt de regio dan ook wel ‘the sunny side of Germany’ genoemd. De Bodensee ligt op de grens van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het is een behoorlijk meer – het grootste van Duitsland – en behalve het gebrek aan echte golven lijkt het vanaf sommige plekken alsof je over een azuurblauwe zee uitkijkt. Handig om te weten: het meer is ook wel bekend als het Meer van Konstanz (of Constance Lake).

Duitse Méditerranée in Baden-Württemberg

Duitse Méditerranée in Baden-Württemberg

Blijf niet plakken

Rondom het meer liggen verschillende leuke stadjes. Blijf dus niet op één plek, maar doe meerdere plaatsen aan tijdens je bezoek aan Baden-Württemberg. Ben je een sportieveling? Dan kun je per fiets of wandelend langs de Bodensee verschillende dorpen en steden aandoen. Heb je minder zin in actie, dan kun je natuurlijk ook de auto pakken. En voor als je maar weinig tijd te besteden hebt: met een veerboot steek je gemakkelijk over van de ene naar de andere kant van de Bodensee.

Duitse Méditerranée in Baden-Württemberg

Perfecte tussenstop

Baden-Württemberg heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie, maar het is ook een ideale tussenstop op weg naar het zuiden van Europa. Ga je bijvoorbeeld met de auto op vakantie naar Italië en wil je de reis onderbreken? Dan is Baden-Württemberg perfect. Boek een hotelletje voor één of twee nachtjes, kom alvast lekker in de vakantiesfeer en rijd vervolgens relaxed verder naar je uiteindelijke bestemming.

What to do?

Wat doe je dan in deze regio? De plaatselijke specialiteiten proeven, chillen of juist actief zijn op en aan het water, cultuur snuiven in de stadjes… lees hier mijn tips!

Go places!

Liefs Sanne Eva

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This