Een weekendje winkelen en lekker eten? Ga naar Hasselt!

Hasselt

Sanne Eva Dijkstra

9 april 2018


Een weekendje winkelen en lekker eten? Ga naar Hasselt!

Originele winkeltjes, leuke musea en een aantal héle fijne (groene) food hotspots maken van het Belgische stadje Hasselt – niet te verwarren met ‘ons eigen’ Hasselt in Overijssel – the perfect weekend getaway. Of je nu wilt shoppen met vriendinnen of voor een paar romantische dagen met je lief gaat: doen!

Hasselt is de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg en heeft een compact stadscentrum. Heel fijn, want zo kun je al slenterend op je gemakje de gezellige straatjes ontdekken. Vanaf Utrecht sta je in ongeveer 3,5 uur op het station in Hasselt. De omgeving van het station is niet de mooiste, maar laat je niet afschrikken door deze eerste aanblik van de stad. Gewoon een paar minuutjes verder lopen!

Hasselt

Duik de wijken in met time to momo

Met de miniguide van time to momo vind je feilloos alle mooie plekjes in Hasselt. Het is praktisch om je ontdekkingstocht in te delen per wijk. Dubbel handig: de routebeschrijving van time to momo heeft dit al voor je gedaan. Je hoeft dan niet de hele tijd van hot naar her te vliegen. Volg gewoon (delen van) de aangegeven route, dan blijft de afstand tussen de verschillende winkels, bezienswaardigheden en restaurantjes steeds lekker kort.

Hasselt

De Kanaalkom

De Kanaalkom is een bedrijvige nieuwe wijk. Je vindt hier onder andere de universiteit en een aantal musea, zoals het Modemuseum en het Jenevermuseum. Een ‘jeneverke’ proeven is eigenlijk een must, want dit is één van de specialiteiten van de stad. Net als Hasseltse speculaas, een kruidige koek met een zachte binnenkant en een crunchy korstje. Heerlijk trouwens, die Belgische woordjes. Jeneverke, aperitiefke… Ik word daar meteen vrolijk van!

Het Beekkwartier

Het Beekkwartier, met kronkelende straatjes, is de wijk waar de stad in de 7e eeuw ontstond. In het hart van de stad staat de Sint Quintinuskathedraal. Vooral ’s avonds is deze kerk, die dan prachtig verlicht wordt en daardoor echt een stralend middelpunt vormt, de moeite waard. En mocht je toch een beetje verdwalen, dan vind je dankzij de toren van de kathedraal altijd heel gemakkelijk je weg weer terug.

Centrum-West

Centrum-West bestaat uit een grote winkelstraat met aftakkende zijstraatjes. In West kom je voor chique boetiekjes, originele conceptstores en de populairste food hotspots. Alternatief of exclusief: je vindt hier sowieso wat je zoekt. Zoals in bijna elke stad moet je voor de echte pareltjes in de zijstraten zijn. Zit het weer mee? Plof dan neer op een terrasje en geniet van wat good old Vlaamse gezelligheid.

Kijk omhoog, kijk opzij

Vergeet tijdens je wandeltocht door Hasselt niet om regelmatig even omhoog te kijken, want op sommige plekken komt de geschiedenis tot leven in de originele oude gevels. Heel modern is juist de graffiti die je verspreid door de stad aantreft. Echte kunstwerken, zomaar op straat. Voor een relatief kleine stad heeft Hasselt ongelooflijk veel (en ongelooflijk leuke!) winkels. Grote merken, maar juist – yay! – ook veel kleine, onbekende zaakjes. Zowel je kledingkast als je interieur steek je hier gemakkelijk helemaal in het nieuw.

Naast winkeltjes barst het in Hasselt ook van de eetgelegenheden: van gemoedelijke lunchcafé’s tot luxe restaurants en alles daar tussenin. Het is niet voor niets dat Hasselt bekend staat als de Vlaamse Stad van de Smaak. Las dus regelmatig een culinaire pitstop in, zodat je er zoveel mogelijk kunt uitproberen.

Benieuwd wat je zeker niet mag missen in Hasselt? Check dan het overzicht met de allerfijnste hotspots!

Go places!

Liefs Sanne Eva

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This