Kitesurfen in de Algarve bij het vissersdorpje Alvor

Kitesurfen in de Algarve bij het vissersdorpje Alvor

Mirjam Blanken

16 juli 2017


Op kitesurfreis naar Alvor

Reizen: ik vind het heerlijk en ben daarin vast niet de enige! Na kitesurfen is dit mijn grootste hobby en ik combineer die 2 dan ook wanneer het maar kan. Vroeger verkende ik graag de meest tropische bestemmingen, maar dit jaar ben ik er achter gekomen dat Europa ook een paar echte pareltjes van winderige en zonnige kitesurfbestemmingen heeft. En ben jij ook geen type die hele dagen op een handdoekje wil liggen bakken en braden? Dan is het zeker aan te raden om een toffe nieuwe kitesurf skill te leren op je vakantiebestemming.

Kitesurfen in de Algarve bij het vissersdorpje Alvor

Kitesurfen in de Algarve

Alvor is een tikje toeristisch maar supergezellig vissersdorpje in de Portugese Algarve. De zon schijnt hier zo goed als elke dag in de zomermaanden, in combinatie met het koele zeewater zorgt dit voor een betrouwbare thermische wind. In Alvor zit een kitesurfschool met hostel, Alvor KITE Center, waar je kitesurflessen kunt volgen van super enthousiaste kitesurfleraren die goed Engels spreken. Op het moment dat ik er was werkte er zelfs een Nederlandse instructeur.

Kitesurfen in de Algarve bij het vissersdorpje Alvor

De kitesurfspot in Alvor

Van de 8 dagen in Alvor heb ik er 5 kunnen varen. Dit is een uitzondering voor de zomermaanden, meestal is het er winderiger. De kitesurfspot ligt op 20 minuten lopen van het dorpje, via het KITE Center kun je ook meevaren met de boot. Je komt uit bij een gigantische lagune, met hoog water staan er kleine golfjes en heb je alle ruimte. Meer dan 10 personen tegelijkertijd heb ik niet op het water zien staan. Bij laag water kun je overal staan en komen er zandbanken boven water te liggen. Het water hiertussen is spiegelvlak, wat ideaal is voor kitesurflessen.

Kitesurfen in de Algarve bij het vissersdorpje Alvor

Na het kitesurfen

In het dorpje zitten vele restaurants waar je de vangst van de dag zo van de barbecue op je bordje krijgt. ’s Avonds komt het dorp helemaal tot leven, zo kun je na je sessie gezellig een biertje drinken bij de Bolan Bar of een kannetje sangria bestellen bij een van de restaurants met uitzicht op het kleine haventje. Wil je lekker met de voetjes van de vloer? In het Sports Cafe kun je een klein dansje wagen. Maak het maar lekker laat, want de wind gaat pas aan in de middag. Alle tijd dus om die kater van je af te slapen…

En als het niet waait?

Als het niet waait kun je de schitterende omgeving verkennen. Zo liggen er typische rotsformaties in de zee, kun je over de houten ‘boardwalks’ wandelen waarbij je veel vogels kunt spotten of de natuur in trekken in de omgeving van het dorp. Neem wel altijd genoeg water mee, want het kan wel meer dan 40 graden worden. Ook kun je andere watersporten beoefenen zoals Stand Up Paddleboarden of gewoon lekker op het strand chillen met een goed boek. Vergeet nooit om je goed in te smeren, wat je ook gaat doen!

Hoe kom je in Alvor?

Alvor is supergemakkelijk te bereiken. Je vliegt naar Faro en vanaf daar kun je met een transfer naar het dorp. Je kunt kiezen voor een taxi maar veel busbedrijven hebben ook een route langs de kust. Je moet de bus wel even van tevoren reserveren.

Go places!

Liefs Lisa

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This