Yoga en gezond ontbijten in Montpellier

Yoga en gezond ontbijten in Montpellier

Sanne Eva Dijkstra

24 oktober 2017


Yoga en gezond ontbijten in Montpellier

Een lesje yoga, gevolgd door een gezond ontbijtje… Dat is de perfecte start van de dag! Ik doe het lang niet vaak genoeg, maar toch vind ik het één van de beste manieren om de dag te beginnen: rustig en ontspannen op je yogamat. Hoe fijn is het als je dat tijdens een citytripje ook kunt doen? En het wordt nog beter: als je een yogales volgt bij The Yogi in Me, in het centrum van Montpellier, kun je daarna meteen aanschuiven voor een lekker en gezond ontbijtje bij Joy Healthy Food. Hállo, perfecte ochtend.

Hooked aan yoga en Ayurveda

Spreek je net als ik geen woord Frans, dan kun je voor een Engelse les terecht bij Jessica. Ze begon zelf zo’n dertien jaar geleden in haar woonplaats in Engeland met yoga en is sindsdien helemaal hooked. Jessica: “Yoga is voor mij zoveel meer dan een fysieke bezigheid. Het gaat om bewust zijn van je lichaam, van binnen en van buiten. Door de verschillende houdingen en ademhalingstechnieken te oefenen kalmeert je hoofd, vermindert stress en wordt je lichaam gezonder.” Ze volgde in Engeland ook een opleiding in Ayurvedische massage en raakte nog meer geïnteresseerd in Ayurveda door haar reizen naar Sri Lanka en India. Ayurveda en yoga werken heel goed samen omdat ze allebei als doel hebben om je meer bewust te zijn van je lichaam en geest.

Ik volgde een vinyasa les bij Jessica. Bij vinyasa volgen verschillende houdingen elkaar in een rustige flow op. Ideaal op de vroege ochtend, als je lijf en je hoofd misschien nog niet helemaal wakker zijn. Spreek je wel Frans of heb je meer zin in een andere vorm van yoga, dan kan dat ook. Er werken tien verschillende docenten bij The Yoga in Me, dus het aanbod is heel divers. Ook superinteressant: de lessen meditatie of filosofie, waarbij je meer leert over het ontstaan van yoga.

Best breakfast in town!

Als je je na de yogales helemaal zen voelt, wil je dat gevoel natuurlijk zo lang mogelijk volhouden. En dat is gelukkig een makkie, want in hetzelfde pand als de yogastudio van The Yogi in Me zit Joy Healthy Food, waar je jezelf kunt trakteren op de beste ontbijtjes van Montpellier. Een betere naam had eigenaresse Camille Dides niet kunnen bedenken, want van deze hotspot word je én heel blij én je eet er supergezond.

Je kunt aan één van de gezellig gedekte tafels plaatsnemen, of lekker onderuit hangen op een bankje (zou ik doen). Net als de yogastudio heeft Joy Healthy Food een heerlijk ontspannen, maak-je-niet-druk-sfeertje. Al ervaar je misschien wel een heel lichte vorm van stress als je de menukaart openslaat, met allemaal gerechtjes om van te watertanden. Mijn favoriet: de ‘magic pancakes’ op basis van ei, banaan en kokos, met vers fruit, granen en fruit. Al is de açai bowl ook fantastisch… Wil je er iets bijzonders bij drinken, probeer dan de Red Cappuccino, met rooibosthee en amandelmelk. Kun je wel wat extra vitamines gebruiken, dan zijn er ook versgeperste fruit- en groentesappen. Alles op de menukaart is vegetarisch, met veganistische en glutenvrije opties.

Tijd voor jezelf…

Om je niet alleen op vakantie maar ook thuis wat relaxter te voelen, heeft Jessica nog een tip voor je: “Neem meer tijd voor jezelf. Het leven kan zo druk zijn en we zijn altijd zo aan het rennen voor anderen dat we vergeten voor onszelf te zorgen als we gestresst raken. Maak af en toe tijd om je helemaal op jezelf te richten, bijvoorbeeld door een yogales te volgen of een massage te nemen. Of gewoon een lang, heet bad. Als het maar iets is dat je helemaal alleen voor jezelf doet.” Ik heb me voorgenomen dat advies wat vaker op te volgen. En lief voor jezelf zijn hoeft helemaal niet zo  moeilijk te zijn. De dag beginnen met yoga en een superlekker en gezond ontbijtje is óók goed voor jezelf zorgen. Easy, toch?

Ook leuk om te lezen: 7x de leukste dingen om te doen in Montpellier!

Namasté!

Ben jij al eens in Montpellier geweest? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen! 

Liefs Sanne Eva
www.notesfromafoodie.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This