Relax to the max! Een dagje eend rijden over de Veluwe

Relax to the max! Een dagje eend rijden over de Veluwe

Mirjam Blanken

8 september 2017


Ik ben dol op cadeautjes!

Maar nog doller op cadeautjes waarbij je iets gaat doen. Zo scoorde manlief behoorlijk wat punten toen hij voor mijn verjaardag vorig jaar een indoor Skydive regelde. Wat een belevenis was dat! Op de website van www.cadeautjes.nl kun je trouwens kiezen uit verschillende belevenissen. En dat was dus nog best lastig. Want wat denk je van een privé cursus kitesurfen, paragliden of duiken in de diepste duiktoren van Nederland? Ik koos dit keer voor een uitje met iets minder adrenaline en ging een dagje eend rijden over de Veluwe. En een dagje toeren in een Citroen 2CV is best ontspannend kan ik je vertellen!

Relax to the max! Een dagje eend rijden over de Veluwe

En niet alleen vanwege het feit dat je gewoonweg niet harder kunt dan zo’n 70 kilometer per uur. Dit ligt overigens niet aan de auto, maar aan de route die Vintage Road Trips voor ons uitgestippeld had. Ons startpunt was bij de loods van Vintage Road Trips en na het kiezen van mijn favoriete kleur en uitleg over deze klassieke eend kon het avontuur beginnen. Inclusief een picknickmand met koffie en thee. Want ondanks de vele leuke restaurantjes en brasserieën onderweg, gaat er natuurlijk niets boven een bakje koffie of lekkere picknick middenin de natuur.

Eend rijden is trouwens ook hard werken, want deze auto’s hebben natuurlijk geen stuurbekrachtiging. Dit is meteen een mooi excuus om weer een pauze in te lassen en te genieten van de groene omgeving. Steeds meer onderzoeken tonen namelijk de positieve effecten van natuur op je gezondheid aan.

  • in de natuur zijn vermindert stress
  • in de natuur zijn maakt gelukkiger
  • in de natuur zijn verbetert je concentratie en korte termijn geheugen
  • in de natuur zijn geeft energie

And into the forest I go to lose my mind and find my soul…

En route…

Met ons dakje opgerold reden we met een stralend zonnetje op onze bol de Veluweroute. Deze route van zo’n 164 kilometer brengt je via Putten, Garderen, Ermelo, Elspeet, Vierhouten, Apeldoorn, Kootwijk en Barneveld weer terug naar je startpunt in Amersfoort. Onderweg rijd je over onverharde zandwegen door het bos en rijd je over smalle tussendoor weggetjes langs weilanden met koeien die je nieuwsgierig aankijken. En uiteraard kan een mooi uitzicht op de zandvlakten en heide van de Veluwe niet ontbreken. Het wisselende landschap maakt het rijden extra leuk!

En wil je niet kibbelen over de route? Dan kun je altijd nog een GPS huren. Wij begonnen vol goede moed met de ‘old school’ variant waarbij de bijrijder voorleest hoe de bestuurder rijden moet. Uiteraard gaat dit, ondanks de goede uitleg in woord en beeld, toch mis. En ondanks een kleine omleiding met dank aan Google Maps en manlief (ahum), reden we keurig op tijd Amersfoort weer binnen… What a lovely day!

Relax to the max! Een dagje eend rijden over de Veluwe

Relax to the max! Een dagje eend rijden over de Veluwe

Relax to the max! Een dagje eend rijden over de Veluwe

Enjoy the ride!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Cadeautjes.nl. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This