Healthy Fest 2016 – Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Healthy Fest 2016 - Gelukkig hebben we de foto's nog!

Mirjam Blanken

16 juni 2016


Healthy Fest 2016 – Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Uitdagende workouts, inspirerende workshops en lekkere gezonde happen. In het weekend van 3, 4 en 5 juni vond de allereerste editie van Healthy Fest plaats in Center Pars de Eemhof. Een nieuw festival gericht op sport, mind en food. Vrienden en vriendinnen genieten een weekend lang van een gevarieerd programma vol energie en gezelligheid!

Healthy Fest 2016 - Gelukkig hebben we de foto's nog!

In het weekend van 3, 4 en 5 juni vond de allereerste editie van Healthy Fest plaats in Center Pars de Eemhof. Een nieuw festival gericht op sport, mind en food.

Voor je lichaam, geest én je social life

Healthy Fest is dé ontmoetingsplek voor health lovers. Namens Eat.Pure.Love mag ik op vrijdag de sfeer proeven en de start bijwonen van dit geweldige concept. Ik neem mijn sporty vriendin Nikky mee. Zelf een voetbalster en opzoek naar een goede balans tussen haar drukke baan als PR Manager en het leiden van een gezond en actief leven. We zijn op de juiste plek want alles draait hier om het vinden van een balans tussen body & mind, food en je social life.

Healthy Fest 2016 - Gelukkig hebben we de foto's nog!

Ik neem mijn sporty vriendin Nikky mee.

Great vibe en relaxte sfeer

Bij aankomst springen we de warme auto uit, wat treffen we het met het heerlijke warme weer. In combinatie met het bosrijke vakantiepark is ons vakantiegevoel compleet. We volgen de Healthy Fest wegwijzers richting het festivalterrein. Wat ons direct opvalt is de ontzettende goede vibe en relaxte sfeer die er hangt. Waar wij nog zoekende zijn lijken de meeste vrouwen hen plek al te hebben gevonden.

Het festival is al in volle gang en we zien zelfs al een groep voorbij komen die de 5k warming up run loopt. Ik wil al bijna aansluiten maar wij moeten ons eerst nog omkleden. Iedereen die op het festival aanwezig is heeft een cottage gehuurd voor een weekend waar ze met vrienden en vriendinnen verblijven. Bij ons start er echter een zoektocht naar openbare kleedruimte aangezien wij er alleen de vrijdag bij zijn. De crew staat voor ons klaar om ons de weg te wijzen.

Healthy Fest 2016 - Gelukkig hebben we de foto's nog!

Eenmaal omgekleed kan het feest ook voor ons beginnen.

VRIMIBOWO aftrap met Lieke van Lexmond

We willen het terrein gaan verkennen maar zien in de verte dat de opening gaat beginnen. Lieke van Lexmond opent het festival met wijze woorden, dit weekend is het belangrijk dat jij je goed voelt. ‘Doe geen dingen die je niet leuk vind en wissel zware workouts af met lichte workouts. Drink goed met het warme weer van de komende dagen en heb heel veel plezier met elkaar!’ Helaas spreekt Lieke ons niet toe in een sporty outfit en doet niet mee met de VRIMIBOWO (vrijdagmiddag borrel workout) gegeven door Lars Schuijling. Wat hij overigens vol energie en enthousiasme doet. Hij krijgt het hele publiek mee, waar ik opvallend weinig mannen tussen zie staan.

Healthy Fest 2016 - Gelukkig hebben we de foto's nog!

Ik schat dat het HealthyFest publiek voor 90% uit vrouwen bestaat van diverse leeftijden. En die verschillen in leeftijd is juist zo leuk om te zien!

Na deze goede opwarmer waar we ontzettend veel energie van hebben gekregen verkennen we het terrein. We lopen langs de Dance workout, het boxen, de Gladiator Core Challenge en ploffen zelf neer bij de lecture van Healthy Life Lab waar wordt gesproken over trainingsrituelen en verschillende type spiervezels.

Na de lezing lopen we naar het blokkenschema; wat kunnen we nog allemaal doen vanavond? We zien met name op zaterdag en zondag een enorm aanbod aan sportactiviteiten, meditaties en informatieve lezingen. Helaas kunnen we daar niet bij zijn dus pakken vanavond zoveel mogelijk mee.

Healthy Fest 2016 - Gelukkig hebben we de foto's nog!

We lopen langs de Dance workout, het boxen, de Gladiator Core Challenge en ploffen zelf neer bij de lecture van Healthy Life Lab waar wordt gesproken over trainingsrituelen en verschillende type spiervezels.

Yoga, Zumba én de Awesome Veggie Quinoa Burger

In korte tijd pikken we een half uurtje yoga mee op het strand en swingen we mee tijdens het Zumba uurtje. We slaan de Foodtruck Area niet over en maken onze keuze uit de bijzondere gerechten en healthy snacks. De Quinoa burger en Falafel uit eigen keuken zijn favoriet, zeer smaakvol en je hebt het gevoel dat je gezond eet.

Healthy Fest 2016 - Gelukkig hebben we de foto's nog!

Ik weet zeker dat de bezoekers van HealthyFest een mooie eerste editie hebben gehad vol nieuwe uitdagingen, ontmoetingen met health liefhebbers en inspiratie van de professionele coaches.

Na deze dag kan ik concluderen dat het concept van HealthyFest goed in elkaar zit. Graag had ik meer willen ondernemen maar voornamelijk tijdens de zaterdag en zondag was de keuze uit workouts, workshops en lezingen reuze. Wij sluiten de avond af met een lekker wijntje, het festival draait tenslotte om: je goed voelen en plezier hebben. Daar hoort een wijntje op z’n tijd bij. Santé!

HealthyFest
3, 4 en 5 juni 2016
Center Parcs de Eemhof, Zeewolde

Liefs Martine
www.crossmyheart.nl


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This