Herfstvakantie! – De 8 leukste uitjes met je kids

herfst-blaadjes-bos

Mirjam Blanken

19 oktober 2015


Herfstvakantie! – De 8 leukste uitjes met je kids

Eindelijk! Het is herfstvakantie! Hoewel mijn oudste, die na de zomervakantie pas begonnen is op de basisschool, het liefst naar school blijkt te gaan, ben ik ontzettend blij dat ze weer een weekje thuis is. Lekker met zijn allen thuis, zoals het tot een paar weken geleden altijd was. Maar de hele vakantie thuis blijven, is ook niet wat we willen, dus ben ik op zoek gegaan naar uitstapjes om in de herfstvakantie te ondernemen. Pretparken, zwembaden en indoorspeeltuinen kennen we allemaal, daarom vandaag tien uitstapjes die misschien minder bekend, maar zeker zo leuk zijn!

OERRR…. Heel Nederland

Stichting Natuurmonumenten organiseert op 24 en 25 oktober en 1 november door heel Nederland de Wilde Buitendagen. Op deze dagen ga je met je kind de natuur in, en wordt je weer helemaal ‘oerrr’. Binnen één dag word je een heuse boswachter! Je leert hutten bouwen, sporen zoeken en vuur maken zonder lucifers, net als een echte boswachter. Ouders en grootouders kunnen ook meedoen, maar moeten wel oude kleren aantrekken!

Lekkerbekjesfestival, Den Haag

Wie kent ze niet? De o zo bekende foodtruck-festivals? Deze herfstvakantie maken ze het in Den Haag net een stukje specialer, daar vindt het allereerste kinderfoodtruck-festival van Nederland plaats! Kinderen nemen hun ouders mee op stap, en bepalen die dat wat er gegeten wordt. Er zijn kinderkookworkshops, speelactiviteiten en een heuse kinderdisco! Wil je je dag helemaal compleet maken? Dan krijg je als bezoeker van het lekkerbekjesfestival korting op je kaartjes van Madurodam.

De Pompoenerie, Nieuw Weerdinge

Tijdens de herfstvakantie organiseert ‘De Pompoenerie’ twee weken lang de Halloweendagen. Kinderen kunnen naar hartenlust pompoenen uithollen, en snijden zoals zij zelf willen. Wordt het een enge, kwade pompoen, of juist een heel lief lachende? Je mag het helemaal zelf weten! Als de pompoenen helemaal klaar zijn, mogen ze mee naar huis. Helemaal klaar voor Halloween!

Fort Pampus, Muiden

Op fort Pampus zijn er tijdens de herfstvakantie verschillende activiteiten te beleven. Deze activiteiten zijn geschikt voor verschillende leeftijden. De kleintjes kunnen zich vermaken met het maken van spinnenwebben, maskers en kleurplaten, terwijl de oudere kinderen in het fort mee kunnen doen met een uitdagende blacklight speurtocht. Wie ontdekt de geest van Pampus? Forteiland Pampus organiseert tijdens de hele herfstvakantie leuke knutselactiviteiten die in het teken staan van de herfst en Halloween. Wie heeft er niet ooit spinnenwebben met kastanjes, stokjes en wol gemaakt?

Blotevoetenpark Brunssum

Vakantie, bij uitstek de tijd om de hoeveelheid Vitamine G in je lijf weer op te krikken. Groen, Gezond, Geest, Genieten, Gevoel, Geloof en Geluk. Bij het Blotevoetenpark in Brunssum weten ze er alles van. Op je blote voeten loop je een route van vier kilometer, met verschillende ondergronden. En niet alleen zand en gras, maar ook onder andere mos, houtknuppels, en steenkool. Na de heerlijke wandeling kan je bijkomen onder het genot van een kopje koffie, een heerlijke mok chocolademelk of natuurlijk een glaasje sap.

Het lopen op blote voeten heeft op het lichaam een belangrijke positieve werking. Regelmatig blootsvoets lopen op verschillende ondergronden stimuleert niet alleen het hart en de bloedsomloop, maar regelt ook de bloeddruk. Tevens is het goed voor de coördinatie, verstevigt de rugspieren en bevordert de darmwerking.

Fruitteeltmuseum, Kapelle

Nee, dit is geen saai museum! In dit museum leren kinderen op interactieve wijze alles over de fruitteelt in Nederland. Het is een ware ontdekkingstocht door de Nederlandse geschiedenis van de fruitteelt. Hoe groeit fruit? Wat gebeurd er met fruit na de pluk? En waarom speelt fruit in veel sprookjes zo’n belangrijke rol? Bij het fruitteeltmuseum kunnen ze er alles over vertellen. Er zijn verschillende activiteiten in de herfstvakantie, zoals knutselmiddagen en speurtochten. Het museum is een ontdekkingsreis door de geschiedenis van fruit en fruitteelt. Luiken, kijkkasten, authentiek gereedschap en een werkende veilingklok maken het museum tot een beleving voor jong en oud.

Boswandeling, Nederland

En dan de meest eenvoudige, goedkope, maar zeker onwijs leuke activiteit in de herfstvakantie! De boswandeling! Je kan natuurlijk gewoon door het bos gaan lopen. Het ene been voor het andere been, net zo lang tot je weer bij de auto of fiets bent. Maar geef er eens een extra dimensie aan! Zoek allerlei soorten noten, die je kan eten. Walnoten, beukennootjes, en tamme kastanjes. Zoek ze, droog ze en eet ze. Maak je eigen notenpasta, of rooster ze met een klein beetje zout. Dat is toch bijzonder? ’s Avonds een snack bij de borrel, die je ’s middags zelf uit het bos gehaald hebt? Natuurlijk mogen de eikelmannetjes ter versiering niet ontbreken!

herfst-blaadjes-bos

Je kan natuurlijk gewoon door het bos gaan lopen. Het ene been voor het andere been, net zo lang tot je weer bij de auto of fiets bent. Maar geef er eens een extra dimensie aan! Zoek allerlei soorten noten, die je kan eten. Walnoten, beukennootjes, en tamme kastanjes. Zoek ze, droog ze en eet ze. Maak je eigen notenpasta, of rooster ze met een klein beetje zout.

Heerlijkheid Mariënwaerdt, Beesd

Op Landgoed Mariënwaerdt wordt op 20, 21 en 22 oktober knutselmiddagen georganiseerd. De middag wordt begonnen met een lekkere kinderpannenkoek, waarna er uitgebreid geknutseld wordt met allerlei vondsten uit de natuur. Combineer de knutselmiddag met een wandelochtend over het landgoed en een bezoek aan de landgoedwinkel, waar ambachtelijke streekproducten verkocht worden.

Enjoy!

Wat doen jullie deze vakantie? Laat het ons weten in de comments!

 Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This