Yerba Amsterdam: a plant forward restaurant!

Yerba

Mirjam Blanken

14 maart 2018


Yerba Amsterdam

Begin maart opent Yerba haar deuren aan de Ruysdaelstraat 48, op een steenworp afstand van het Museumplein (voorheen ‘En Pluche’ naast het bekende ‘Le Garage’). Seizoensgebonden groenten spelen de hoofdrol in het creatieve en culinaire aanbod dat het plant forward restaurant te bieden heeft.  Met gerechten op hoog niveau en smaak als belangrijkste kernwaarde, hanteert Yerba een 80/20 evenwicht van plantaardige en dierlijke ingrediënten. Hiermee respecteert het restaurant zowel ieders dieetkeuze als het milieu.

Yerba

Plant forward

Het verstrekken van goed eten in een ambiance waar iedereen zich welkom voelt, is prioriteit nummer één. Daarom is groente de sterspeler van elk gerecht en biedt Yerba een volledig plantaardig menu dat rekening houdt met ieders dieetwensen en allergieën. Voor de liefhebber kan er vlees of vis (waarvan de oorsprong 100 procent traceerbaar is) worden toegevoegd aan het gerecht. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Anders dan vegan restaurants die als paddestoelen uit de grond schieten, ziet Yerba zichzelf niet als veganistisch restaurant maar als een eetgelegenheid voor iedereen. Hiermee hoopt Yerba mensen te inspireren meer waardering te krijgen voor de plantaardige keuken en te laten zien hoe spannend, veelzijdig maar vooral lekker groente kan zijn.

From root to seed

De filosofie van Yerba berust op het idee van evenwicht, zowel op het bord als in de voedselketen. Vanuit dit gedachtegoed is duurzaam inkopen de standaard; lokaal geproduceerd heeft de voorkeur en wordt er gekookt met het volledige product en niet alleen de ‘mooiste’ stukjes.

Leveranciers

De groenten zijn afkomstig van Vroegop, Wim Bijma en Han de Kroon. Voor het vlees werkt Yerba samen met Wild van Wild, de vis is afkomstig van Woord Vis, de wijnen van TerraVina en Brander Wines en de kruiden van GROWx. Daarnaast wordt er uitsluitend glutenvrij brood geserveerd van Bakkerij Kaandorp en een smaakvol alternatief van Kool Organics geboden op het klassieke kaasplankje, op basis van cashewnoten.

About Yerba

Yerba is het geesteskind van Chef Walter Marskamp (Wilde Zwijnen, Hoxton Hotel) en zijn vrouw Sally Mitchell (Staring at Jacob). Uit een gedeelde passie voor goed eten – en hun creativiteit in de keuken om zeldzame kruiden met seizoensgebonden groenten te combineren – zijn ze Yerba gestart. Met Noah Tucker en Anthony Josef van Fraîche hospitality (Restaurant Fraîche, Staring at Jacob) is het sterrenteam compleet.

Nice to know

Ruysdaelstraat 48, Amsterdam
Donderdag t/m maandag | 18.00 tot sluit
Vanaf 31 maart is Yerba ook geopend voor brunch | 11.00-15.30

Enjoy the good food!

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media? 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

1 Reactie

  1. Charlotte

    Nieuw restaurant in de buurt, altijd proberen! Aan tafel bleek dat Yerba een veganistisch restaurant was. Tot onze verbazing staat er dan ook vlees en vis op de kaart. De inrichting en sfeer was kaal en sober, de gemiddelde sportkantine is gezelliger! Het voorgerecht was prima. Bloemkool, spruiten en Groningse mozarella. Het hoofdgerecht echter was een drama. De groentes waren te rauw en het hert smaakte naar lever. We waren met drie personen en hadden alle het zelfde gerecht, ieder van ons vond het niet te eten. De bediening vroeg of we een ander gerecht wilde. Dit was niet nodig, we vonden het zo wel prima en wouden wel graag een dessert waarop onze tafel door de complete bediening volledig genegeerd werd. Uiteindelijk hebben we besloten dan maar om de rekening te vragen. Tot onze grote verbazing stond op de rekening drie keer drie gangen en een fles wijn. Wij hebben echter maar 1 gang en 1 fles wijn gehad. Wat ons betreft 1 keer en nooit meer en zeker geen aanrader !

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This