De Efteling is het meest toegankelijke pretpark voor veganisten

De Efteling is het meest toegankelijke pretpark voor veganisten

Mirjam Blanken

25 augustus 2017


De Efteling is het meest toegankelijke pretpark voor veganisten

Het aantal mensen in Nederland dat regelmatig vegetarisch of veganistisch eet neemt toe. Valt er voor hen ook lekker te eten in de Nederlandse zomerattracties? Stichting Viva Las Vega’s onderzocht het aanbod en wees de Efteling aan als meest toegankelijke pretpark voor veganisten.

Friet zonder mayo?

“In de meeste parken is het aanbod niet toereikend,” stelt campaigner Pablo Moleman. Van de tien punten die er in totaal te verdienen waren scoorden de parken er gemiddeld drie en een half. Vleessnacks en roomijs voeren de boventoon, en als veganist moet je het doen met een zakje popcorn of een friet zonder mayo. Parken als de Efteling en Duinrell onderscheidden zich in positieve zin door onder andere een couscoussalade aan te bieden.

There’s more!

Ook Julianatoren komt als één van de winnaars uit de bus, met veel aandacht voor speciale diëten en allergieën. Vegetariërs kunnen er onder meer een bamischijf en een groentekroket krijgen. De poffertjes worden standaard zonder melk en eieren gebakken – ook heel fijn voor kinderen met een allergie.

Always room for improvement…

Over het geheel bekeken ziet Stichting Viva Las Vega’s nog wel ruimte voor verbetering. “De vraag naar plantaardige producten neemt sterk toe, en ook het besef dat de huidige hoge vleesconsumptie niet vol te houden is. Attractieparken kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaam voedsel door in deze trend mee te gaan.” 

Het volledige onderzoek is te vinden op de website van Viva Las Vegas

Have fun!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This