Deze 3 buitenlandse festivals wil je ooit bezoeken!

3x buitenlandse festivals wil je ooit bezoeken!

Mirjam Blanken

23 januari 2018


Deze 3 buitenlandse festivals wil je ooit bezoeken!

Als het aankomt op festivals zijn we behoorlijk verwend in Europa. Alleen al in Nederland en België schieten de muziekfestivals ieder seizoen weer als paddenstoelen uit de grond. We kunnen ons daarom voorstellen dat je door de bomen, of padden-stoelen, het bos niet meer ziet en je dus ook in 2018 weer voor de geijkte festivals kiest. Maar dat zou zonde zijn! Hierbij dus 3 buitenlandse festivals die je waarschijnlijk nog niet kent, maar wel wilt bezoeken!

Pohoda Festival in Slowakije – 5 t/m 7 juli 2018

Deze 3 buitenlandse festivals wil je ooit bezoeken

Deze 3 buitenlandse festivals wil je ooit bezoeken

Grote kans dat je Pohoda (‘vrede’ in het Slowaaks) nog niet kent, maar in Centraal- en Oost-Europa is dit festival al ruim 20 jaar een begrip. Onder locals wordt gesproken over Pohoda als het populairste open-air evenement van Slowakije, dat steevast uitverkoopt. Jaarlijks wordt het vliegveld van Trenčín opgetogen voor een driedaags festijn dat zo’n 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. Het is een breed georiënteerd festival met muziekgenres uiteenlopend van reggae tot wereldmuziek en van rock tot hiphop.

Voor de 2018-editie zijn onder andere The Chemical Brothers, Glass Animals, St. Vincent en Ziggy Marley aangekondigd. Minstens zo belangrijk als de muzikale line-up is de kleurrijke aankleding, vriendelijke sfeer en randprogrammering vol kunst, circus, kermis en sport. Het festival is geschikt voor alle leeftijden, dus je ziet er menig familie met kinderen rondlopen die dit festivalbezoek combineren met een zomervakantie in Slowakije. Driedaagse tickets inclusief camping gaan voor 90 euro over de toonbank.

Electric Castle in Roemenië – 18 t/m 22 juli 2018

3x buitenlandse festivals wil je ooit bezoeken!

Electric Castle in Roemenië

Dit festival vindt plaats op het landgoed van het Bánffy Kasteel in Cluj-Napoca, tussen de groene bergen van Transsylvanië. Reis je over land, dan is alleen al de reis er naartoe de moeite waard. Electric Castle biedt een mix van diverse muziekstijlen, goed eten, kunst- en lichtinstallaties, yoga, films en meer. Ook is er een tech park met de nieuwste ontwikkelingen in virtual reality en een gaming area.

Bovendien is het hele terrein uitgerust met 3D-projecties en lichtinstallaties die het terrein transformeren in een futuristisch landschap. Onder andere Netsky, London Grammar, Valentino Khan, Damian Marley (de andere zoon van Bob) en Kris Kross Amsterdam maken er hun opwachting. Daarnaast staan er een drum & bass avond onder leiding van het label Hospital Records en een elrow avond – naar het wereldberoemde feestconcept – op het programma. Voor de volledige festivalervaring (vijf dagen) inclusief camping betaal je 145 euro.

Colours of Ostrava in Tsjechië – 18 t/m 21 juli 2018

Deze 3 buitenlandse festivals wil je ooit bezoeken!

Deze 3 buitenlandse festivals wil je ooit bezoeken

Het Tsjechische Colours of Ostrava wordt met name geprezen om haar locatie; het industriële Dolní Vítkovice-terrein. Tussen de voormalige kolenmijnen, loodsen en warenhuizen liggen zowel grote als kleine podia verscholen, die op kleurrijke wijze worden verlicht. Het geheel geeft een sprookjesachtige uitstraling. Vorig jaar waren hier onder andere Jamiroquai, Justice en Imagine Dragons te zien. Voor komende editie zijn al London Grammar, Jon Hopkins (live), George Ezra, Joss Stone en Cigarettes After Sex bevestigd.

Ook kent Colours of Ostrava ieder jaar een indrukwekkende randprogrammering vol dans, lezingen, debatten en workshops. Voor de volledige vier dagen betaal je zo’n 125 euro inclusief camping. Qua reisbestemming is Ostrava steeds meer in trek; het is na Praag en Brno de derde stad van Tsjechië en beschikt over vele culturele en culinaire hotspots.

Enjoy!

Welke van deze buitenlandse festivals staat er op jouw wishlist? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This