Het City Food & Film Festival in Den Bosch komt er weer aan!

Mirjam Blanken

26 april 2017


Het City Food & Film Festival in Den Bosch

Het City Food & Film Festival komt er weer aan! Na twee zeer succesvolle edities neemt dit vijfdaagse ‘feest voor de zintuigen’ opnieuw Den Bosch over. De Verkadefabriek is de plek waar het tussen woensdag 10 en zondag 14 mei gebeurt, waar het geurt en kleurt van het eten. Want eten houdt ons bezig, het houdt ons in leven en – misschien wel het belangrijkste – het is verrukkelijk. Wat kun je tijdens het derde City Food & Film Festival verwachten?

Zoals je van het City Food & Film Festival kunt verwachten staat er wederom een unieke food en film line-up voor je klaar. Een smaakvol programma met food en films, voedsel voor de geest, culinaire avonturen en nieuwe ontmoetingen.

Het complete festivaloverzicht vind je via: www.verkadefabriek.nl/CFFF.

Het City Food & Film Festival in Den Bosch komt er weer aan!

Kijk Smakelijk: foodfilms en documentaires

Het City Food & Film Festival heeft superverse en smaakmakende filmtitels geselecteerd. Films om je vingers bij af te likken en films die ertoe doen. Festivalopener is de filmpremière van Theater of Life. Tijdens het festival zie je films en docu’s over de beste chef-koks, ontdek je de smaken van Japan en Peru en zie je meer serieuze kost – de invloed van voedsel op het milieu.

Schuif aan en laat het je smaken: proeverijen en diners

Een smakelijke film bekijken en dezelfde gerechten proeven die in de film te zien zijn? Dat kan! Bezoek voorafgaand aan de film ons restaurant met speciaal op-de-film-afgestemde menu’s. Meer weten over wijn? Ontdek de wereld van wijn in een wijn- en spijsprogramma.

Chef-kok Harrie Hendriks (patron-cuisinier en voorheen eigenaar van restaurant De Opera) laat je smullen tijdens een op-en-top verzorgd diner en in een masterclass groenten onderzoekt hij samen met restaurant Pollevie en kwaliteitsmanager of groenten ooit de hoofdrol kan spelen op ons bord. Lekker ontbijten? Kom dan zondag naar het festival en combineer een smakelijk ontbijt met de film Toast. Inspirerende gasten ontmoeten aan tafel? Schuif dan aan bij eat to meet.

Culinaire avonturieren: excursies

Waag je aan een foodsafari langs de fabrieken op de Kop van ’t Zand of door de stad. Doe jij stevige schoenen aan? Zorgen wij voor eten en drinken onderweg. Amber, saison, gose, imperial stout, ipa, porter en ander exotisch gerstenat. Ga je duizelen van al deze termen? Geen zorgen, wij maken je wegwijs in de jungle van het speciaal-bier.

Voed je geest: theater, colleges en inspirerende (food)talks

Reis mee langs de geuren, geheimen en verhalen van de Marokkaanse keuken met Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida of de Indonesische keuken in het programma Selamat Makan. Dichter bij huis; Lucas De Man eert varken en boer in de theatervoorstelling Wij Varkenland. Sien Vanmaele probeert in een theaterale food-performance een gebroken hart te genezen op culinaire wijze, met troostvoeding. 

Professoren, studenten van de HAS Hogeschool en food-professionals verkennen de rol van voeding (in een Food college en Lagerhuis debat) en bespreken de trends en ontwikkelingen in de voedselindustrie. Hoe proeft hoogmoed, hebzucht, verveling of vraatzucht? Of afunst, woede en onkuisheid? Kom erachter in in 7 zonden, 7 scènes, 7 gerechten.  Diederik Stapel verklaart wat het zien van eten doet met je lichaam en geest.

Snel kennis vergaren? Kom naar de PechaFoodcha night. Kennis inzetten? Ga dan de uitdaging aan en strijd om de titel én smakelijke prijzen in een exclusieve ‘vijf-gangen-food’-quiz!

Met je handjes: voor de kleintjes

Speciaal voor de kleine foodies organiseren we op zondag leuke doe, proef en kijkactiviteiten. Zo maak je voor mama een heerlijke brunch (onder leiding van Pierre Wind), duik je de muzikale keuken in voor een Klingel Klangel Keuken Concert, maak je je eigen animatiefilm in Smul-Stop-Motion, zie je Minuscule of doe mee met Peuterpret waarin je een film ziet en vervolgens gaat knutselen.

Enjoy!

Ik breng zelf een bezoekje aan de Verkadefabriek tijdens de opening van het City Food & Film Festival op woensdagavond 10 mei. De film Theater of Life wordt dan getoond. In deze film bereidt de Italiaanse meesterkok Massimo Bottura samen met de beste koks ter wereld exquise gerechten voor vluchtelingen van voedsel dat over is van de wereldtentoonstelling Expo Milano 2015. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This