Gezond eten in het vliegtuig

Gezond eten in het vliegtuig

Mirjam Blanken

10 oktober 2015


Gezond eten in het vliegtuig

Morgen heb ik weer een lange vlucht, de voorbereidingen van een lange vlucht beginnen bij mij al een dag van te voren. Als ik vlieg eet ik graag gezond. Er is altijd wat te eten in het vliegtuig maar of gezond eten in het vliegtuig nu echt heel gezond is daar heb ik mijn twijfels bij. Dus neem ik liever zelf wat mee.

Aangezien je geen liquids aan boord mag meenemen word je toch beperkt in je keuze, en is een heerlijke zelf gemaakte smoothie of juice helaas geen optie.

Fruit meenemen in het vliegtuig is altijd lekker, een bakje gesneden ananas, een bakje blauwe bessen zijn heerlijke snacks als je trek krijgt. Natuurlijk ook de zak ongezouten noten mix met gedroogd fruit is een lekkere optie, maar naar 2 handjes noten begin ik het echt een saaie snack te vinden.

Echt lekker eten aan boord vergt toch echt wat voorbereidingen. En ik deel graag mijn favorieten met jullie!

Homemade is always the best

Wij in nederland eten graag brood, we zijn er mee opgegroeid, en zeg nou zelf brood is ontzettend lekker. Ik eet het liefts glutenvrij omdat ik me daar prettig bij voel en dit zijn mijn favoriete broden op dit moment.

Gezond eten in het vliegtuig

Dit Chocolade courgette brood vind je op de website elanaspantry.com.

Gezond eten in het vliegtuig

Dit glutenvrije notenbrood vind je op de website elanaspantry.com.

Smeer er wat lekkers op of gewoon zonder iets, verpak het in folie of een broodtrommeltje en klaar. De dag voor mijn reis bak ik 1 van deze broden en dan weet ik dat ik iets heerlijks en voedzaam kan meenemen in het vliegtuig.

Gezond eten in het vliegtuig

Ook heel erg lekker zijn deze pittige tonijn muffins gemaakt van zoete aardappel en zeer de moeite waard om ze te maken voor je reis. Je vindt ze op de website van nomnompaleo.

Just ask for it…

In het vliegtuig kun je altijd vragen om een bekertje heet water. Bij de supermarkt kun je miso soepjes vinden, die zijn erg lekker als je zin hebt in zout.

Dit zijn mijn hartige favorieten, maar na hartig krijg ik zin in zoet, de stewardess komt langs met thee en koffie en naast dat kopje thee of koffie zou een chocolaatje toch heerlijk zijn!! Met een heerlijke reep LoveChock kun je verantwoord je chocolade trek stillen! Een paar repen rauwe chocolade zit toch echt standaard in mijn vlieg pakketje.

Gezond eten is een bewuste keuze, maar ik besef ook dat het iets meer tijd en voorbereidingen vergt. Ik heb het er in ieder geval voor over. En jij? 

Go Places!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This