Katja was hier: het reisboek van Katja Schuurman (+ win een exemplaar!)

reisboek van Katja Schuurman

Mirjam Blanken

10 juni 2018


Katja was hier: het reisboek van Katja Schuurman

Tijdens de lanceringsborrel had ik een kletsmomentje met spring-in-het-veld Katja Schuurman en mocht ik haar ook een aantal vragen stellen. Op haar bucketlist staat met stip op 1 een reis door het betoverende Patagonië. Snap ik, want de natuur in Patagonië is een van de ruigste en mooiste gebieden ter wereld. De liefde voor avontuur, reizen en spiritualiteit spat er in haar nieuwe reisboek dan ook vanaf! In Katja was hier laat Katja Schuurman zien dat reizen meer is dan genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Je wordt er namelijk ook een gelukkiger en wijzer mens van.

Katja gaat de hele wereld over voor tv-programma’s zoals 3OpReis, Van A naar B en Memories, maar ook voor haar eigen organisatie Return to Sender. Katja: “Met elke reis die ik maakte, leerde ik dat je door te reizen niet alleen andere werelden ontdekt, maar ook iedere keer iets over jezelf. Alsof je, zodra het vliegtuig opstijgt, je je eigen leven thuis van een afstandje kunt bekijken en beter ziet wat er echt toe doet”.

reisboek van Katja Schuurman

Ver weg en dichtbij

Reizen is dan ook een van haar grootste passies en Katja reist dan ook al haar hele leven; met vrienden, met haar gezin, met haar geliefde of alleen. Het leverde haar bijzondere ontmoetingen, dierbare herinneringen en vrienden voor het leven op. In dit reisboek deelt Katja haar persoonlijke verhalen en foto’s uit haar plakboeken. Katja verklapt haar favoriete logeerplekken, restaurants en ‘to do’s’, én spoort ze iedereen aan om vooral zelf op pad te gaan. Met onder andere twee weken alleen naar Costa Rica, duizenden kilometers in de Trans Siberië Express, terug naar Katja’s roots in Suriname en Curaçao, met de camper door Noord-Frankrijk en opladen in een yoga retreat.

Zo wil ze iedereen inspireren om zelf het mooie van reizen te ondervinden, want naast het ontdekken van nieuwe plekken en andere manieren van leven, leer je op reis ook enorm veel over jezelf. Met dit boek reis je vanuit je luie stoel met Katja mee de wereld over en doe je ‘onderweg’ ideeën op voor jouw volgende reis. Want reislustig word je er zeker van!

Verken de wereld, ga eropuit, leef je bucketlist!

reisboek van Katja Schuurman

Return to sender

Naast onvergetelijke reizen over de hele wereld staan ook Katja’s inspirerende werkreizen voor Return to sender in dit boek beschreven. Haar verhaal over ’the missing generation’ en hoe grootouders in Kenia de zorg voor hun kleinkinderen op zich nemen maakt dat je meteen naar de winkel wilt rennen om een armbandje van Return to Sender te kopen. Het uitgangspunt van Return to Sender is dan ook om het talent en de motivatie van de mensen die in armoede leven in te zetten om samen met designers de mooiste producten te maken. Deze worden vervolgens verkocht en een deel van de winst wordt geïnvesteerd in beroepsopleidingen, zodat jonge meisjes en vrouwen aan het werk kunnen en op deze manier hun gezin zelf kunnen onderhouden.

“Verandering begint bij scholing en daarom is het zo belangrijk dat deze vrouwen worden gesteund. Niet door het geven van geld, maar door een zetje in de goede richting.”

Tip van Katja: reizen moet je leren

Van quality time met je kind, een trip met ‘me, myself and I’ of juist een reis met je geliefde. De reden om reis te gaan is steeds een andere. Maar een ticket boeken biedt nog geen garantie op succes. Want ook op vakantie kunnen kids zeuren. En zeker op vakantie worden de ‘probleempjes’ in je relatie nog eens extra uitvergroot. Gevalletje: been there, done that. Reizen is simpelweg iets wat je moet leren. Stel je verwachtingen bij, verlies jezelf niet in highlight hoppen, maar ga lekker zijn op de plek waar je bent. Slenter door het park, maak een praatje met locals en kies een lagere versnelling. Wees vooral echt daar waar je bent, kortom: maak waardevolle herinneringen!

In it to win it?

Het maakt niet uit welke bladzijde van Katja was hier je openslaat, de liefde voor reizen en de levenslust van Katja spatten er vanaf. Ook zin om weg te dromen en inspiratie op te doen? Deze week verloot ik maar liefst 3 exemplaren. Meedoen is easy peasy!

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Deel dit artikel met jouw vrienden. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaars maak ik zondag 17 juni bekend. Succes!

Go places!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

11 Reacties

 1. AnnaB

  Ik lees graag de avonturen van de reislustige Katja

  Antwoord
  • Karin

   Yesssss…. dit zou echt iets voor mij zijn. Mijn doel is om zoveel mogelijk van de wereld te zien en te leren.

   Antwoord
 2. Patricia

  Nieuwsgierig naar de stories van Katja

  Antwoord
 3. Anna

  Ik doe heel graag mee.. lijkt me een geweldig boek..

  Facebook: An Na

  Antwoord
 4. Melissa

  Lijkt me een ideaal boek voor mee op vakantie en om meteen een nieuwe reis bestemming te vinden! 🙂

  Antwoord
 5. Jenneke

  Ik heb ook een Bucketlist…een hele simpele met kleine dingetjes. Maar ben erg benieuwd naar de prachtige verhalen van Katja!

  Antwoord
 6. Marijke Langenegger

  Gaaf! Ik ben gek op reizen en vind Katja léúk, dus ik doe mee☺️???

  Antwoord
 7. Madelon

  Ik maak graag kans op dit boek, heb altijd al zoveel bewondering gehad voor Katja en haar return to Sander. Ik ben dan ook heel benieuwd naar dit boek en haar verhalen en ervaringen!

  Antwoord
  • Madelon

   Autocorrectie zie ik?, return to sender natuurlijk ?.

   Antwoord
 8. Coriëlle van Kuijck

  Ik maak graag kans op dit mooie boek van Katja. Door een hersenbloeding 4 weken geleden, zit reizen er tijdelijk niet in ?
  Met dit boek kan ik even alles vergeten en in gedachte toch mooie reizen maken.

  Antwoord
 9. Sheri

  Wauw, dit lijkt me een geweldig leuk boek. Ik vind Katja Schuurman echt een vakvrouw en ik zou dolgraag met haar op avontuur willen. Ik maak graag kans.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This