Travel brings back memories!
Sweet memories! De vakanties met de Lada naar Frankrijk, waar mijn ouders het liefst de (extra lange) toeristische route namen, zodat we vaak ’s avonds laat pas aankwamen op onze plaats van bestemming. Die bestemming was trouwens vaak nog een verrassing, want in de jaren ’80 kon je nog op de bonnefooi naar Frankrijk. Een heel strak reisplan was er dan ook niet, mijn moeder pakte aan het eind van de dag de ANWB-campinggids en een (enorme) wegenkaart erbij en ging op zoek naar municipal campings op onze route. Die goede oude tijd! Dat we standaard verkeerd reden, laat aankwamen met 4 hongerige kids en vervolgens nog een De waard tent op moesten zetten, dat is een ander verhaal… Ik zeg: lang leve reis apps zoals Google Maps!
Zet deze 10 handige reis apps nog even op je telefoon…
Maar Google Maps is niet de enige handige reis app. Als je nog wat ruimte over hebt op je telefoon zijn apps als Withlocals, Packpoint en Livetrekker zeker een aanrader. Niets mis met old school kaart lezen, uren dwalen op zoek naar een beschikbaar hotel, je reis bijhouden in een ouderwets reisdagboek en te veel betalen bij een random excursiebalie, maar ik word daar niet blij van. Ik ga liever op pad met een local die feilloos de unieke plekjes weet te vinden. En wist je dat je via Google Maps jouw persoonlijke map kunt downloaden en deze offline kunt bekijken? Zet deze 10 handige reis apps dus nog even op je telefoon voordat je vertrekt!
1. Google Maps
Inkoppertje natuurlijk, maar wat je misschien nog niet wist is hoe je deze app ook offline kunt gebruiken! Het is even werk, maar dan heb je ook wat. Zo zocht ik voor mijn stedentrip naar Berlijn alle hotspots en places to be vast op in Google Maps. Jouw favoriete locaties markeer je vervolgens met een geel sterretje, deze functie vind je onder ‘opslaan’. Wanneer je alle locaties gemarkeerd hebt typ je in het zoekvenster ‘Ok maps’. Vervolgens vraagt de app of je het gebied wilt downloaden. Yes please! Nu heb je jouw kaart met alle hotspots en adressen ook offline beschikbaar! Let op: de gedownloade gebieden zijn 29 dagen beschikbaar. Even updaten voordat je vertrekt is dus wel handig.
2. Withlocals
Liever op stap met een local dan aanhaken bij een 50+ excursie? Dan is Withlocals jouw app! Voer je bestemming in, selecteer het aantal personen en eventueel een specifieke datum of periode en er rollen verschillende excursies uit. Zo zijn wij tijdens onze trip naar Sri Lanka maar 3 dagen in het plaatsje Kandy en willen we graag in die periode een dag of 2 op stap met een private driver. Zo vond ik de leukste tripjes met locals in de buurt van Kandy. Wat denk je van een dagexcursie naar de jungle of met een local de theeplantages ontdekken? Dat wordt nog lastig kiezen… Aanrader hoor, deze reis app!
3. TripIt
Met de TripIt app heb je al je digitale reisdocumenten in 1 app bij de hand. Reserveringen, boardingpassen, hotel bevestigingen, … You name it. Want eerlijk is eerlijk, ik moet nogal eens flink scrollen om de benodigde documenten weer uit mijn ellenlange mailbox te vissen. Het enige wat je moet doen is de app downloaden en vervolgens deze documenten doormailen naar plans@tripit.com. TripIt doet de rest!
4. LiveTrekker
LiveTrekker valt meer in de categorie leuke app voor erbij. Nu heb ik makkelijk praten natuurlijk, want ik houd mijn reizen zo’n beetje bij via mijn blog. Maar voor een ieder die geen blog of website heeft, is deze app wel heel tof. Je kunt namelijk gedurende je hele reis niet alleen de route bijhouden, maar ook foto’s pinnen en notities, geluiden en video’s toevoegen. Zo krijg je uiteindelijk jouw hele reis visueel in beeld.
5. Booking
Booking is en blijft toch een van mijn favoriete websites als het gaat om het boeken van accommodaties. Niet alleen door de hoeveelheid foto’s, reviews en persoonlijke filters, maar met name door de gebruiksvriendelijkheid. Bij het merendeel van de accommodaties kun je gratis annuleren. Handig als je reis onverwacht anders verloopt. En stiekem pak ik steeds vaker de Booking app erbij. Ook fijn: je hebt al je reserveringen keurig op een rijtje en inmiddels zijn wij ook Genius member, waardoor we vaak leuke acties en kortingen meepikken.
6. Elk
Ieder jaar opnieuw heeft manlief voor mij de formule om prijzen snel om te rekenen in Euro’s. Helaas pindakaas, mijn wiskundeknobbel is wat achtergebleven in de groei en dus gebruik ik heerlijk old school gewoon de Elk app. De valuta wordt automatisch bepaald aan de hand van je locatie en de app laat direct 10 verschillende omrekeningen onder elkaar zien. Handige app!
7. Airbnb
Via Airbnb ben ik al op veel unieke plekken terecht gekomen en heb ik inspirerende mensen leren kennen. Het was even wennen, maar inmiddels gebruiken wij Airbnb ook buiten Nederland. Als je Eat.Pure.Love al wat langer volgt, heb je mijn IJsland verhalen vast voorbij zien komen. Zo verbleven wij in een heuse droomvilla. Eigenaar Arnor verhuurde zijn ‘nederige stulpje’ namelijk in de wintermaanden. Een vakantie en een plek om nooit meer te vergeten. En laat dat nu juist zijn waar Airbnb voor is: toegang tot unieke locaties, ervaringen en plekken over de hele wereld!
8. White Noise
White Noise mag zeker niet ontbreken bij de ietwat gevoelige reizigers onder ons. Ik kan altijd een beetje jaloers worden op die ontspannen slapende mensen om me heen in het vliegtuig. Kocht ik eerder al een te dure koptelefoon om alle vliegtuig geluiden een beetje buiten te houden, nu kom ik tot de conclusie dat ik deze app gewoon eerder had moeten downloaden. Op de app vind je 40 geluiden, uiteenlopend van Tibetaanse klankschalen tot kabbelende golven. De grap is trouwens wel dat een van die 40 geluiden een vliegtuig is. Blijkbaar vallen sommige mensen bij dit geluid in slaap. Door de White Noise Market app te downloaden heb je nog toegang tot meerdere geluiden. Een ‘regen op je tent’ geluidje, wat wil je nog meer?
9. PackPoint
Ook al kan ik inmiddels met mijn ogen dicht inpakken, ik heb ook de ervaring dat het weer niet altijd doet wat wij willen. En daarnaast neem ik gewoon altijd (maar echt altijd) veel te veel mee. Ik kom standaard tot de conclusie dat ik bijna de hele vakantie in dezelfde 3 outfits heb gelopen. Packpoint is eigenlijk gewoon een inpak-app. Aan de hand van jouw reisduur, het weer op jouw bestemming en geplande activiteiten vertelt Packpoint wat je in moet pakken. De gratis app is wat summier, de betaalde app vind ik stukken fijner in ieder geval.
10. Buddhify
Vakantiestress… Wie is er niet groot mee geworden? Zonder gekheid, ik vind reizen heerlijk, maar vliegvelden en dan met name de hectiek van een vliegveld kunnen me gestolen worden. Wat mij betreft is dit de enige downside van reizen. Manlief is hier heel stellig in, zodra het vliegtuig opstijgt sluit hij zijn luiken en is hij in ‘reismodus’.
Je begrijpt mijn enthousiasme toen ik deze modus ook vond. Weliswaar met behulp van deze meditatie app, maar dat mag de pret niet drukken. Met het play wheel kies je simpelweg wat je aan doen bent of wat je voelt en je krijgt een (Engelse) geleide meditatie die hierbij past. Met meer dan 80 meditaties gebruik ik Buddhify inmiddels meerdere keren per week. Deze betaalde app kun je ook offline gebruiken. Wel zo handig!
Mijn 5 favoriete meditatie en mindfulness apps!
Go places!
Ken jij nog een handig travel apps die in dit rijtje thuis horen? Let us know!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties