Reis met je hart: wie gun jij een zorgeloze vakantie?

Reis met je hart

Mirjam Blanken

25 mei 2017


Reis met je hart: wie gun jij een zorgeloze vakantie?

Als kind had ik een droom: zodra ik mijn diploma had zou ik in het vliegtuig stappen naar de andere kant van de wereld. Australië! Geen idee waarom ik dit plan als jong meisje al had. Ik vrees dat ik nog van de generatie tieners zonder Google ben en dus moest ik het echt hebben van fantaseren over dit land. In plaats van mijn reis naar Australie, begon ik op mijn 16e een andere grote reis. Namelijk die van moeder. Nu was ik gezegend met lieve ouders waarmee ik op vakantie ging. Financieel had ik dit namelijk echt niet kunnen betalen en let’s face it: jong moeder worden is best pittig, zeker als je het ‘alleen’ doet, fulltime studeert en de laatste restje puberen aan het verwerken bent. Vakantie is dan echt een luxe. En laten dit soort situaties nu precies zijn waarom Mila Wit Reis met je hart in het leven heeft geroepen.

Reis met je hart

Ik ben gezegend met een baan waarbij ik geregeld op reis kan en mag. Met de #reismetjehart inclusief foto vragen wij aandacht voor deze mooie organisatie!

Reis met je hart

Want dat genieten van een welverdiende vakantie niet voor iedereen vanzelfsprekend is, daar kwam Mila achter door haar jarenlange werk bij verschillende reisorganisaties. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland leven op of zelfs onder de armoedegrens. En deze mensen kunnen er nooit even tussenuit.  En dat terwijl ontspanning zo belangrijk is! Stichting Reis met je hart zet zich in voor deze mensen, en zorgt ervoor dat ook zij van een weekendje weg of vakantie kunnen genieten. Zodat ook zij hun batterij kunnen even opladen en zo hun dagelijkse zorgen beter aan kunnen. Het geeft ze een duwtje in de rug, zodat ze met hernieuwde energie de draad weer op kunnen pakken.

Het is mijn droom dat iedereen op vakantie kan. Vanuit die droom is Reis met je Hart ontstaan.

Ken jij iemand die een vakantie verdiend?

Dan is het platform Reis met je hart the place to be! Je kunt op de website iemand uit je directe omgeving nomineren. Iemand die het volgens jou verdiend om er eens tussenuit te gaan, maar daar zelf al langere tijd de financiële middelen niet voor heeft. Reis met je hart gaat vervolgens haar best doen om een passende vakantie te vinden. Maar daar blijft het niet bij: degene die iemand nomineert zal zelf ook iets moeten doen. Om de reis te kunnen financieren, zul jij dus zelf bij vrienden, familie en kennissen moeten vragen of zij een kleine bijdrage over hebben voor dit mooie initiatief. Op deze manier wordt geld opgehaald voor bijvoorbeeld boodschappen, vervoer tijdens de reis of een excursie. Reis met je hart is namelijk een zogeheten non-profitorganisatie en is dus afhankelijk van donaties.

Welke rol speelt Reis met je hart?

Een passende match vinden is een must voor een geslaagde vakantie. Het type vakantie is daarbij doorslaggevend. Tijdens een eerste gesprek met de genomineerde vragen de medewerkers van Reis met je hart goed door. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar individuele wensen, maar ook naar gezinssamenstelling en reiservaring. En dan begint ’the fun part’! Reis met je hart wordt namelijk gesteund door verschillende grote en kleine reisorganisaties, vakantieparken en hotels, zodat ze bijna alle type vakanties aan te kunnen bieden. Samen met deze reisorganisaties wordt gekeken of er een passende vakantie te vinden is.

Gelukkig worden wij gesteund door heel veel verschillende grote en kleine reisorganisaties, vakantieparken en hotels, zodat we bijna alle type vakanties aan te kunnen bieden.

Match maker

Op deze manier heeft Reis met je hart inmiddels al zo’n 78 vakanties en weekendjes weg georganiseerd! Bij het reisverslag van Juciene, die samen met haar zoontje Juan genoot van een weekendje Barcelona, moest ik even 3 keer slikken. Het lijkt zo vanzelfsprekend om de wereld over te reizen met je kids, maar voor sommige gezinnen is dit natuurlijk helemaal niet zo. En in de hectiek van alledag is het natuurlijk heerlijk om een paar dagen met elkaar te zijn en mooie herinneringen te maken.

Reis met je hart

Sharing is caring!

Stichting Reis met je hart ondersteunen kan op verschillende manieren!

  • Ken jij iemand die een vakantie verdiend? Dan kun je die persoon natuurlijk nomineren voor een welverdiende vakantie.
  • Je kunt geld doneren voor een genomineerde. Ook met een kleine bijdrage van een paar euro.
  • Spread the word! Deel dit artikel en deel de reisverhalen om anderen te inspireren en bewust te maken van dit mooie initiatief!

Mijn hart gaat sneller kloppen bij het besef dat er gelukkig heel veel mensen in nederland om elkaar geven en onbaatzuchtig iets voor een ander wil betekenen. Dat maakt de wereld een stukje mooier.

Reis met je hart!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This