Dit is waarom roadtrippen altijd een goed idee is!

roadtrippen

Mirjam Blanken

20 december 2018


Ik ga op reis en neem mee: een huurauto

Tsja, nu iedereen zo’n beetje bezig is met de naderende feestdagen kan ik er op wachten. Op de een of andere manier is het einde van het jaar hier in huis namelijk altijd het moment om onze reisplannen voor aankomend jaar te bespreken. Nu vallen diezelfde plannen in dit stadium nog in de categorie ‘brainstormen’. Maar één ding is ieder jaar wel duidelijk en dat is dat er wederom een roadtrip op het lijstje gaat.

Gelukkig is de hele familie hier team ‘dingen zien en beleven’ en wij zijn niet de enige vakantiegangers die het niet lang uithouden aan de rand van het zwembad. Wist je dat meer dan een derde van de Nederlanders in de afgelopen 3 jaar een auto huurde voor zijn vakantie in het buitenland? Dit (en nog veel meer van die leuke weetjes) staat in het trendonderzoek van Sunny Cars. Je weet wel, mijn favoriete autoverhuurbedrijf. En dit is waarom roadtrippen zo’n goed idee is!

roadtrippen

Vrijheid blijheid

Onderweg stoppen voor foto’s, meezingen met je favoriete playlist en last minute besluiten om onderweg toch even te stoppen bij dat leuke eetcafé langs de kant van de weg waar je dan toevallig een local spreekt die je hele goede tips geeft. Met een auto heb je alle vrijheid om te doen en laten wat je wilt en kom je op plekken die je zonder huurauto weleens had kunnen missen. Zo plannen wij dagelijks onze route van a naar b en beslisten we op de dag zelf wat we onderweg wilden zien. Geen gedoe met achter gidsen aanhobbelen of enkel highlight hoppen. Voor 27% van de reizigers is roadtrippen dan ook dé manier om op plekken te komen die ze zonder huurauto zouden missen.

Een van de eerste dingen die wij standaard kopen aan het begin van onze roadtrip is iets opblaasbaars voor in het zwembad (lees: onhandig en groot wanneer je om de paar dagen verkast) en een voorraadje snacks en drinken voor on the go. Extra pluspuntje van roadtrippen is dus zeker dat je dit gewoon inlaadt en snel kunt vertrekken. Plek genoeg!

roadtrippen

Change of plans? No problemo!

Uit het onderzoek van Sunny Cars blijkt dat voor 62% van de vakantiegangers het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit een van de voornaamste redenen is om een auto te huren. Zo reden wij afgelopen zomer behoorlijk wat kilometers tijdens onze roadtrip door Amerika. We hadden van te voren onze route uitgestippeld en overnachtingsplekken geregeld. Maar eerlijk is eerlijk, zelfs last minute besloten we op sommige plekken wat langer te blijven (lees: zoonlief vond het zwembad met uitzicht op National Parc Zion te gek). Uit dit onderzoek bleek trouwens ook dat 12% van de reizigers écht op de bonnefooi reist. De meerderheid (51%) doet echter net als wij en zoekt de route en overnachtingsplekken van tevoren uit.

En 45% van de Nederlanders huurt een auto voor een fly-drive vakantie. Voor hen dé manier om relaxt van accommodatie naar accommodatie te reizen. En zelf te bepalen hoe lang ze ergens blijven, voor het ultieme vakantiegevoel. Andere redenen waarom de ondervraagden voor een huurauto kiezen op vakantie: met een huurauto reis je comfortabel (droog, met genoeg beenruimte, airco en (zelfgekozen) muziek) en kun je veel spullen of bagage meenemen. Bovendien vinden vakantiegangers reizen met het plaatselijke openbaar vervoer maar onhandig (geen zin in het gedoe van tijden en routes uitzoeken, tickets kopen).

roadtrippen

Last but not least: impact travel

Maar er zijn nog veel meer redenen waarom een huurauto onmisbaar is op vakantie. Een huurauto biedt in ieder geval ook de uitgelezen kans om op plekken te komen waar je anders simpelweg niet kunt komen. Maar met een huurauto ontdek je niet alleen hidden gems, maar maak je ook meer lokale impact in economische zin. Zo verblijven wij op reis zoveel mogelijk bij locals, mijden we de enorme toeristische gebieden (highlights hoppen is passé) en drinken we een wijntje bij die ene lokale wijnboer. Betekenisvol en duurzaam reizen kan dus prima met een huurauto! En wist je dat je de CO2 uitstoot van een huurauto net als die van een vlucht makkelijk voor een paar euro kunt compenseren? Bij een gemiddelde huursom van €350 kost een GreenSeat €1,75.

Wil je nog meer lezen over de laatste trends en ontwikkelingen rondom autohuur? Het hele trendrapport van Sunny Cars kun je hier lezen. 

roadtrippen

No worries…

Been there, done that! Ook ik heb aan de balie van een autoverhuurder gestaan en getekend voor onnodige verzekeringen, waar ik vervolgens de hoofdprijs voor betaalde. Ook ik ben vergeten de auto vooraf te checken op schade en ook ik heb weleens teveel betaald voor een huurauto. Inmiddels ben ik flink wat ervaringen rijker en kan ik het bos wel weer zien. Mijn tip: boek je auto voorafgaand aan je vakantie bij een betrouwbaar en transparant autoverhuurbedrijf zoals Sunny Cars.

Sunny Cars vergoedt schade altijd en ook het eventuele eigen risico krijg je van zo snel mogelijk op je rekening teruggestort. Hiervoor hoef je ter plaatse dus geen extra verzekering af te sluiten. Na wat research bleek bovendien dat eigenlijk alles wat je nodig hebt, vooraf geregeld en betaald is. Alle nodige verzekeringen zoals een schadeverzekering en schade aan glas, banden, bodem en dak zijn bij de prijs inbegrepen. Geen verborgen kosten en een duidelijke all-inclusive prijs dus. En mocht er onderweg iets misgaan, dan kun je Sunny Cars 24/7 bellen op een Nederlandstalige noodnummer. I like!

Let’s hit the road!

Ons plan is om deze zomer een roadtrip door Zuid-Europa te gaan maken! Heb jij al reisplannen? Let me know. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sunny Cars. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This