Stuur je mind vast op vakantie

Friday Favorites #8

Maria van den Heuvel

27 juli 2016


Stuur je mind vast op vakantie​

Voor de meesten van ons is het zomervakantie of bijna. De ideale tijd om te ontspannen en tot rust te komen. De omschakeling van werk naar vakantie is voor veel mensen lastig. Hun hoofd zit nog vol met de afronding van het werk en raakt vol van al het regelwerk rondom de voorbereidingen voor de vakantie. Hoe zorg je voor een vakantiegevoel nog voordat je op je vakantiebestemming bent? Enkele tips om je hoofd leeg te maken. Kortom: stuur je mind vast op vakantie!

Stuur je mind vast op vakantie

1. Verleg je focus

Het is niet altijd eenvoudig je gedachten stop te zetten om zo je hoofd leeg te maken. Wat beter werkt is je focus te verleggen. Een ander punt van aandacht dus. Richt je op het waarnemen van de energie die door je handen stroomt. Sluit je ogen, richt je met jouw aandacht op je handen en voel gewoon. De een voelt een tinteling, de ander neemt warmte waar in zijn of haar handen. Vrijwel ieder mens is in staat de subtiele energie die in je handen stroomt waar te nemen. En het mooie is dat gedachten als vanzelf verdwijnen zodra jij je aandacht op je lijf richt. Je kunt het voelen uitbreiden naar je hele lijf. Het werkt ontspannend en vitaliserend.

2. Start jouw dag met jouw ochtendritueel

De valkuil bestaat dat je jouw vrije tijd net zo indeelt als een werkdag en meteen in het doen schiet. Zo blijft je hoofd ook in de doe modus en blijf je gevangen in gedachtes over wat je moet doen of had moeten doen. Dat geeft onrust.

Wil je jouw hoofd leegmaken? Begin de dag anders dan normaal.

Een ochtendritueel is een goede manier. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Het doel is tijd voor jezelf vrij te maken en zo te ontspannen. Zet de wekker bijvoorbeeld een dagje uit, blijf wat langer liggen in bed en concentreer je op je ademhaling, mediteer, maak een lekkere smoothie, ga wandelen of neem een lekker bad. Gun jezelf een ontspannen begin van de dag.

3. Begin je vakantie thuis

Natuurlijk moet je nog van alles regelen voorafgaand aan je vakantie. Maar je vakantie begint vandaag. Zorg dat je datgene doet wat jou een vakantiegevoel geeft. Zo ga je ontspannen op vakantie. Dat zorgt ervoor dat je niet nog enkele dagen op vakantie nodig hebt om dat opgejaagde gevoel achter je te laten en om te schakelen naar de vakantiemodus.

Stel jezelf de vraag wat er op vakantie voor zorgt dat jij je ontspannen voelt? Is dat opstaan zonder wekker, ’s middags een wijntje drinken op het terras, of een strandwandeling? En ga lekker buiten de deur lunchen vandaag. Het geeft je een vakantiegevoel terwijl je thuis bent. Je vergeet de tijd en haalt je hoofd uit de doe-stand. Je raakt al ontspannen voordat je weg bent. En ook die regelzaken kun je in een ontspannen toestand doen, maak er gewoon iets leuks van. Kies ervoor met een ontspannen gevoel op vakantie te gaan.

4. Bepaal wat echt moet

Moet je nog veel regelen voordat je op vakantie kunt?  Begin dan met het maken van een goede lijst waarop je elke taak noteert. Het noteren van de taak zorgt ervoor dat je de gedachte aan de taak kunt loslaten en dat brengt al rust. Spreek met jezelf af hoeveel tijd je maximaal per dag aan de voorbereidingen wil besteden en hoeveel tijd je wil besteden aan ontspanning. Houd je hier ook aan, zorg ervoor dat ontspanning geen sluitpost wordt in je planning. Kijk kritisch naar je taken. Is alles wat je hebt opgeschreven noodzakelijk of vind je van jezelf dat het MOET gebeuren? Je mag best af en toe de teugels laten vieren. Jouw ontspanning is minstens zo belangrijk.

Kortom: durf sommige taken los te laten die niet echt nodig zijn. Zo zorg je ervoor dat je met een opgeruimd gevoel op vakantie kunt.

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This