Het Surfana Festival bewijst het: zero waste is helemaal niet zo moeilijk!

Surfana Festival

Mirjam Blanken

23 mei 2018


Het Surfana Festival bewijst het: zero waste is helemaal niet zo moeilijk!

Yes! It’s that time of year again! De zesde editie van het het Surfana Festival vindt dit jaar plaats op 7, 8, 9 en 10 juni. Picture this: zon op je bol, de zee op loopafstand, good vibes, good food, surfclinics voor beginners, gave workshops, yoga at the beach, chillen in je hangmat, genieten van de zonsondergang en lovely people. Vorig jaar genoot ik hier samen met manlief en zoonlief en zoals jullie weten stond ik hier voor het eerst op een board. Sindsdien ben ik hooked en met Surfana just around the corner kan een bezoekje aan dit surf festival dit jaar natuurlijk niet uitblijven. Bring on the Surfana Festival vibes! Of liever gezegd the sustainable festival vibes. Want een zero waste festival zijn, dat is helemaal niet zo moeilijk!

Surfana Festival

And so the story begins…

Surfana Surfschool in Zandvoort en Vlieland is in 2008 opgezet door Lars van der Veen en Maarten Zwetsloot. Twee gepassioneerde surfers die hun liefde voor de sport en in meerdere mate voor de tumultueuze natuurkracht van de zee wilden delen met anderen. ‘We zijn uitgegroeid tot een collectief van mensen die bewust en liefdevol anderen willen inspireren om vanuit plezier en vrijheid te leven. Je ideeën laten stromen en jezelf niet wegcijferen,’ vertelt Maarten Zwetsloot. Eén van die ideeën werd in 2011 in de vorm van Surfana Festival gerealiseerd. Een slimme manier om Surfana Surfschool als merk groots neer te zetten, maar vooral een allesomvattend toneel om nog meer mensen kennis te laten maken met de bijzondere aantrekkingskracht van de Surfana surfcultuur.

Surfana Festival

Surfana Surfcultuur

Wat houdt die cultuur precies in? Naast in het water liggen en golven pakken bestaat er nog een zee aan ontdekkingsmogelijkheden waarin je je kan onderdompelen. ‘We bieden 50 soorten clinics. Dit zijn creatieve manieren om een nieuwe ervaring op te doen. Golfsurfen, windsurfen en kitesurfen zijn vanzelfsprekende mogelijkheden. Maar ook Afro-yoga, drijven op geluidsgoven, geblindeerd wijnproeven, de betekenis van je dromen ontdekken of ‘Eten uit de Natuur’; een excursie door de duinen met Wies Teepe. Wies is een echte festival veteraan, een 60-jarige biologe, chef en natuurgids. Ze vertelt je alles over eetbare planten,’ aldus Maarten.

Surfana Festival

Zero Waste Festival: green up your festival!

Nieuw dit jaar is de intentie om een volledig Zero Waste festival neer te zetten. Samen met Toon & Simon van het Responsible Event streeft Surfana Festival naar een zero waste festival. Het doel? Zo min mogelijk afval te produceren en zoveel mogelijk recyclen. Zo worden er borden van composteerbaar materiaal gebruikt en hard cups met statiegeld ingezet. En zelfs mobiele asbakjes zodat de peuken niet in de natuur terecht komen. Daarnaast werkt het festival met decor van volledig gerecycled hout in samenwerking met een bedrijf dat jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt inzet.

We are aiming to go zero waste and want to power the festival with nothing else but green energy and good vibes.

Surfana Festival

Leave nothing but footprints

  • First up… Je festival ticket uitprinten is zo 2015, laat gewoon even je ticket zien op je telefoon. Net zo handig!
  • Het hele festival is vrij van plastic. Laat je plastic disposables (voor eenmalig gebruik) dus lekker thuis en kies voor een duurzaam bamboe camping servies.
  • Vega(n) eten is geen probleem tijdens Surfana, sterker nog plantaardig eten wordt steeds populairder. Nice to know!
  • Water is gratis tijdens het Surfana Festival. Neem wel even je eigen waterfles mee.
  • Als je een mooie standwandeling maakt, raap dan zwerfafval op dat je onderweg tegenkomt. Goed voor je karma!
  • Camping De Lakens is omgeven door een natuurgebied genaamd de Kennemer Duinen. Deze duinen herbergen prachtige wezens, dus blijf op de paden en neem je afval mee.
  • Bij Surfana Festival draait het allemaal om het leren van nieuwe dingen en het delen van geweldige vibes met anderen. Kiezen uit de lijst met workshops wordt al een dingetje, maar kiezen voor een duurzame workshop is een aanrader!

Surfana Festival

Surfana Festival
7-10 juni
Camping de Lakens
Zeeweg 60 Bloemendaal aan Zee
www.surfanafestival.com

Choose the good life!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This