Tips & tricks voor een lange vlucht

Tips & tricks voor een lange vlucht

Mirjam Blanken

14 augustus 2016


Tips & tricks voor een lange vlucht

Vakantie! Je hebt een lange vlucht geboekt naar je favoriete bestemming. Ontzettend spannend en je bent je al goed aan het voorbereiden. In mijn wereldbaan als stewardess besef ik dat sommige dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, misschien voor vele mensen dat niet zijn. Daarom wil ik mijn tips & tricks voor een lange vlucht met je delen.

Nice to know: dit is waarom je heenvlucht naar Amerika

langer duurt dan terug!

Tips & tricks voor een lange vlucht

Neem een leeg flesje mee

Water mag je niet meenemen aan boord, maar een leeg flesje meenemen en aan de stewardess vragen of ze hem kan vullen met water is wel toegestaan. Het is belangrijk om veel te drinken in het vliegtuig, de lucht is er droog en je kan sneller uitdrogen.

Oordopjes

Een van de eerste dingen die ik in mijn survival pakketje doe zijn oordoppen. Er is veel geluid in het vliegtuig. Mensen die praten, hoesten, het gezoem van de motoren, of een baby die niet wil slapen. Een paar oordoppen kan jou de nodige rust geven tijdens de vlucht, maar misschien ook in het hotel dat je hebt geboekt.

Oogmasker

Nadat het eten is geserveerd aan boord gaat meestal het licht uit of wordt gedimd, zodat de passagiers kunnen rusten. En dan wil je lekker slapen, maar denkt jouw buurman of buurvrouw hier anders over, dan is een oogmasker een must. Om Irritatie te voorkomen, kun jij je oogmasker tevoorschijn halen en zonodig toch je rust nemen. Ook reis je op lange vluchten door tijdzones heen, waar je op bepaalde vluchten ook richting het daglicht vliegt. Het kan dan ondanks dat het licht uit gaat in de cabine toch licht blijven buiten. Ook in dit geval kan het erg fijn zijn om een oogmasker te gebruiken als je wilt slapen.

Power battery pack

Het komt nog steeds voor dat er op vliegtuigen niet standaard een USB aansluiting zit bij je stoel. Je kunt dan je telefoon ipad of laptop niet opladen. Erg vervelend wanneer je nog even die serie wilt afkijken of je een spelletje wilt spelen om door de vlieg uurtjes heen te komen. Met een power battery pack kun je ongestoord doorspelen en kom je met een opgeladen telefoon aan op je bestemming.

Warme kleding

Er is niets erger dan het koud hebben in het vliegtuig. Soms is het moeilijk om de temperatuur te reguleren en kan het voorkomen dat het net in het gebied waar jij zit erg koud is. Wil je toch je schoenen uitdoen omdat dit gewoon veel lekker zit, neem dan altijd een extra paar sokken mee. Op deze manier hoef je ook niet op je blote voeten of je schone sokken door het gang pad te lopen. De vloer is namelijk ook niet altijd even schoon. Een vestje of een sjaal om je schouders te bedekken is ook erg handig tegen de kou.

Reiskussentje

Als je even wil slapen en je hebt niet genoeg aan je kussentje dat je krijgt aan boord dan is een reiskussentje ontzettend handig. Wil je liever niet met dat kussentje rondsjouwen, dan kun je ook een sjaal of trui oprollen en gebruiken als kussen.

Bring your own snacks

Als healthy foodie heb altijd een gezonde snack in mijn handbagage. Dit kan variëren van vers fruit tot noten of een reep raw chocolade. Zo heb ik ten alle tijde iets te eten als ik honger krijg en ben ik niet afhankelijk van de service aan boord.

Het komt nog steeds voor dat men ‘vergeet’ eten voor de kinderen mee te nemen. Er is voor de alle kleintjes wel eten aan boord, maar ook heb ik vaak gezien dat het kindje net dit eten niet lekker vind.

Hoofdtelefoon

Aan boord krijg je op lange vluchten altijd een hoofdtelefoon om de films te zien. Alleen zijn deze niet altijd even comfortabel en van goede kwaliteit. Neem je eigen hoofdtelefoontje mee. Je kan op het vliegveld een kleine converter stekker kopen voor een paar euro. Dit stekkertje zorgt ervoor dat je je eigen hoofdtelefoon kunt gebruiken in het vliegtuig. Op deze manier kun je alle films en muziek met je eigen vertrouwde hoofdtelefoon beluisteren.

Auw mijn oren!

Voor de mensen die bij het landen oorpijn hebben, een neusspray kan wonderen doen. Een uur voor de landing een spray in ieder neusgat en je sinus opent en je zal waarschijnlijk geen last hebben bij de landing. Een pakje kauwgom kan ook helpen!

Have a nice trip!

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips & tricks voor een lange vlucht. Heb je nog meer tips? Laat dan vooral even een reactie achter!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

1 Reactie

  1. Joy

    Had ik eerder moeten lezen Mia jammersss hihi ben nu al onderweg en net een lekkere non Ubud-style chemische muffin gegeten 😉 <3

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This