Save the date: het eerste Vegan Food Festival komt eraan!

vegan food festival

Mirjam Blanken

14 juni 2018


Save the date: het eerste Vegan Food Festival komt eraan!

Op 10, 11 en 12 augustus vindt het eerste Vegan Food Festival Amsterdam plaats op de Westergasfabriek in Amsterdam. Het driedaagse foodfestival biedt een gevarieerd programma en een ruim aanbod aan keukens, met voldoende keuze voor iedere persoonlijke voorkeur of allergie.

Het Vegan Food Festival is bedoeld om een breed en gevarieerd publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een plantaardige levensstijl. Met een ruim aanbod aan verschillende vegan keukens en een gevarieerde randprogrammering, hoopt de organisatie op een leuke manier educatie aan te bieden en te laten zien dat lekker eten ook anders kan; diervriendelijk, duurzaam en plantaardig.

De complete food festival agenda voor 2018 vind je hier!

vegan food festival

Het programma

Tijdens het festival zijn er 30  stands aanwezig, waaronder food stands als Vleesch noch Visch, Juicebrothers, Van Leeuwen ijs, Madame Cocos en Sharp Sharp, maar ook non-food stands om de duurzame en veganistische levensstijl vanuit meerdere aspecten te belichten.  Het diverse programma biedt muziek, workshops, sport, documentaires en talks, en nodigt uit om drie dagen lang rond te blijven hangen.

Voor de invulling van het programma zijn er samenwerkingen aangegaan met o.a. de Vondelgym voor sportactiviteiten, Duke of Tokyo voor karaoke en bij de Vondeldisco kan gedanst worden.  Op zondag is er een speciaal progamma voor kinderen. Zo kunnen er bijvoorbeeld zelf snoepjes gemaakt worden met Tante Toos Suikerloos.

Elke festivaldag wordt vanaf 23:00 feestelijk afgesloten in het Transformatorhuis. Het nachtprogramma wordt ingevuld door populaire Amsterdamse clubavonden.

vegan food festival

Nice to know

Entree: Gratis
Data: vrij 10, za 11 en zon 12 augustus 2018
Openingstijden: vrij 15:00 – 23:00, za & zo 13:00 – 23:00
Locatie: Gashouder, Transformatorhuis en Westergasterras (Westergasfabriek Amsterdam)

Op het Vegan Food Festival 2018 kan er alleen met pin betaald worden. De organisatie raadt aan om de activiteiten vooraf te boeken via www.veganfoodfestivals.nl.

The story behind the Vegan Food Festival

Oprichter Mik (27) heeft de opleiding Farmaceutische wetenschappen afgerond en is in het dagelijks leven manager van een dierenartsenpraktijk. Partner Jeremy (25) heeft Accountmanagement gestudeerd, waarna hij een opleiding bedrijfseconomie volgde. Momenteel is Jeremy al een aantal jaar werkzaam als DJ in het Amsterdamse nachtleven.

De jongens runnen een creatief bureau en organiseren clubavonden in Amsterdam. Hiervoor zijn ze continu opzoek naar de nieuwste trends en naar wat mensen beweegt. In hun vriendenkringen merkten zij de behoeften op naar meer plantaardige opties in restaurants en sociale gelegenheden. Zo ontstond het idee voor een Vegan Food Festival. Inmiddels zijn de heren ook gecharmeerd van de plantaardige keuken en eten consequent op maandag geen vlees.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This