De 5 beste tips om voordelig een vakantie te boeken

Friday Favorites

Mirjam Blanken

26 december 2016


Boeken op een zondag in januari

Ben jij al bezig met je vakantieplannen voor volgend jaar? Dan kun je het beste jouw vakantie boeken op een zondag in januari. Bovendien is 2017 een optimaal jaar voor reizigers om hun droomreis te plannen en uit te voeren. De prijzen van vliegtickets zijn het afgelopen jaar gedaald en zijn nu op het laagste punt zijn sinds 2013. Dit blijkt uit het trendrapport ‘New Heights for Air Travel’ van Expedia. Expedia is ‘s werelds grootste full-service online reisorganisatie en maakte dit rapport in samenwerking met de Airlines Reporting Corporation (ARC). De bevindingen uit dit rapport zijn gebaseerd op wereldwijde data en vliegreistrends uit 2016. Met dit rapport geven Expedia en ARC de 5 beste tips om voordelig een vakantie te boeken in 2017.

Dit trendrapport laat zien dat er door meer vliegtuigen, meer bestemmingen en lagere prijzen voor vliegtickets, er nu meer mogelijkheden zijn dan ooit om je droomreis te maken. En dat voor minder geld!

De 5 beste tips om voordelig een vakantie te boeken

De 5 beste tips om voordelig een vakantie te boeken

Tip 1: Plan en boek je droomreis in 2017

De prijzen van vliegtickets voor vluchten binnen een bepaalde regio zijn gedurende het afgelopen jaar gedaald. Voor een enkele reis economy-vlucht werd een gemiddelde daling van 4 procent gezien. Retourtickets voor economy-vluchten lieten een gemiddelde daling zien van 5 procent. In Europa was deze prijsdaling voor economy-vluchten (zowel enkele reis als retour) 4 procent. Deze prijsdalingen zetten zich voort in 2017 en daarmee is komend jaar een optimale tijd om je droomreis te realiseren!

Tip 2: Boek in januari

Wanneer je vertrekt vanaf een Europese luchthaven, dan is januari de beste maand om vliegtickets te boeken. Behalve wanneer er naar de Verenigde Staten (VS) wordt gevlogen. Voor bestemming VS is september de beste maand om je reis te boeken. Daarnaast raden ARC en Expedia aan om meer dan 21 dagen van tevoren je reis te boeken voor het vinden van de beste deals voor vluchten en hotels. Voor reizen binnen Europa wordt meer dan 85 dagen aangeraden, van Europa naar de VS 180 dagen en van Europa naar Azië 171 dagen.

Tip 3: Kies de zondag voor het kopen van tickets

Het trendrapport laat verder zien dat het weekend – en dan specifiek de zondag – voor Nederlanders en andere Europeanen het beste moment van de week is om een voordelige reis te boeken. Vrijdag blijkt wereldwijd de slechtste dag om een reis te boeken. Een verklaring hiervoor is te vinden bij zakenreizigers, die vooral tijdens de werkdagen van de week hun vluchten boeken. Bij vluchten naar de VS kunnen besparingen tot circa 50 procent oplopen door op zondag te boeken in vergelijking met de laatste dag van de werkweek. Reizigers die vanaf een Europese luchthaven binnen Europa op vakantie gaan, kunnen circa 30 procent besparen door op zondag te boeken. Vliegen naar de VS kan een besparing opleveren van 22 procent door op zondag te boeken, voor Azië geldt een besparing van 13 procent.

Tip 4: Verbreed je horizon en kies een andere bestemming

Er vertrekken steeds meer vliegtuigen met meer stoelen naar meer bestemmingen. Bestemmingen die vroeger (te) duur klonken, worden nu goedkoper door een toename van vliegverkeer en opties voor reizigers. Het José Martí International Airport in Cuba is bijvoorbeeld zo’n rising star. Ook de luchthaven in Da Nang, de grootste stad van Vietnam, zag in dezelfde periode een capaciteitsgroei van 51 procent. Een andere opvallende bevinding is dat Mexico City en Dubai in populariteit zijn toegenomen en naar verwachting in 2017 blijven groeien in populariteit. Tot slot zagen ook India en China afgelopen jaar een enorme groei in vliegverkeer.

Uit Expedia’s reisdata blijkt dat de volgende vijf bestemmingen het meest opkomend zijn in 2017 onder Nederlanders en daarmee aan populariteit winnen:

  1. Tokyo, Japan – Tokyo kent tegenstellingen van alle niveaus. Denk daarbij aan de neonverlichting, high-tech innovaties en bombastische wolkenkrabbers. Hiermee lijkt het alsof je je in deze wereldstad in een science fiction-achtige videoclip waant. Praag, Tsjechië – Met middeleeuwse kathedralen, gebouwen uit de Renaissance en barokke paleizen, wordt deze stad ook wel ‘de stad van de romantiek’ of ‘de gouden stad’ genoemd.
  2. Warschau, Polen – Polen kent mooie steden, een prachtige natuur en witte stranden. Daarnaast heeft hoofdstad Warschau een ongekende geschiedenis en staat de stad bol van de prachtige oude gebouwen en bezienswaardigheden.
  3. Lissabon, Portugal – Op zoek naar een weekend vol ontspanning, cultuur, lekker eten en prachtige muziek? Het kleurrijke Lissabon mag dan zeker niet op je bucketlist ontbreken.
  4. Gran Canaria, Spanje – Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden, kent een vulkanische oorsprong en heeft daarmee een prachtig landschap met bergen en uitgestrekte zandvlaktes. Op dit eiland vind je rust, kun je heerlijk ontspannen, maar kun je er tevens actieve uitjes ondernemen.

Tip 5: Bespaar meer door een vlucht en hotel tegelijkertijd te boeken

Reizigers zijn vaak geneigd om eerst een vlucht te boeken en zich daarna pas te oriënteren op een hotel. Echter is het voor de reiziger zeer voordelig om een combinatie van vlucht en hotel te boeken. Een analyse van Expedia’s data laat zien dat reizigers gemiddeld 100 euro op hun reis kunnen besparen door een combinatie van vlucht en hotel te boeken. Het tegelijkertijd boeken van vlucht en hotel blijft de makkelijkste manier voor reizigers om veel geld te besparen op hun reis.

Wat staat er in 2017 op jouw travel lijst? Ik kan nog steeds niet kiezen, maar Vietnam en Curaçao staan zeker in onze top 5! En hoe handig is dit? Op de website Gezin op reis (aanrader als je net als ik met kids reist!) vind je een handig lijstje met maar liefst 7x een kindvriendelijk hotel in Curaçao.

Go places!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This