Save the date: de jaarlijkse Weggeefmarkt komt er weer aan!

weggeefmarkt

Mirjam Blanken

28 februari 2018


Save the date: de jaarlijkse Weggeefmarkt komt er weer aan!

Klinkt goed toch? En reken maar van yes dat zo’n weggeefmarkt je een goed gevoel geeft. Ik ben nogal fan van ontspullen en breng regelmatig zakken vol kleding naar de plaatselijke kringloopwinkel. Marktplaats en Facebook ruilgroepen zijn hier ook favoriet, maar sommige spullen vind ik leuker om weg te geven aan iemand die hier echt iets aan heeft of simpelweg nodig heeft, maar niet kan kopen. Stichting Amsterdam BLEND Events en Stayokay Zeeburg organiseren om deze reden op zaterdag 10 maart voor de vierde keer op rij de jaarlijkse Weggeefmarkt. Deze duurzame markt is inmiddels uitgegroeid tot het grootste freecycle en ruilevenement Amsterdam. Bezoekers van de Weggeefmarkt kunnen hun ‘tweede leven’ items of gerechten delen, spulletjes uitzoeken en meegenieten van activiteiten en entertainment die worden aangeboden door sociale initiatieven en lokale talenten.

Dol op festivals en ‘groen doen’ evenementen? Check hier de festival agenda voor 2018!

weggeefmarkt

Spullen brengen of laten ophalen

Tijdens de Amsterdam BLEND Weggeefmarkt kunnen Amsterdammers alles wat ze niet meer nodig hebben of een ander gunnen afleveren mits onbeschadigd, bruikbaar en schoon. Witgoed, matrassen en grote meubels etc kunnen in verband met de grootte niet tijdens het evenement aangeboden worden maar wel bij de vele weggeefwinkels in de stad of op Jaspr. Verpakte drinken en etenswaren mogen onaangebroken en binnen de houdbaarheidsdatum aangeboden worden. Alles wat overblijft wordt na afloop aangeboden bij lokale stichtingen. Mensen die veel spullen maar geen vervoer hebben, kunnen gebruik maken van de gratis ophaaldienst op de vrijdagavond 9 maart. Vrijwillige chauffeurs rijden door heel Amsterdam om tweedehands spullen op te halen bij mensen thuis.

But there’s more!

Tijdens de Weggeefmarkt wordt ook het Nederlandse platform van Jaspr gelanceerd, een online ruilmarktplaats voor het gratis delen van spullen, diensten en talent. Jaspr is een innovatief ruilplatform waarmee gebruikers eenvoudig geld kunnen besparen, afval kunnen verminderen, nieuwe kansen kunnen ontdekken en een duurzamer leven kunnen leiden. Met meer dan 35 duizend gebruikers in Berlijn sinds de start in maart 2017 is Jaspr bij uitstek het platform om ook in Amsterdam uitwisseling te bemiddelen. “Ruilen is een ‘help – en word geholpen’ activiteit en we geloven dat bezoekers van oa de Amsterdam BLEND Weggeefmarkt zich aangetrokken zullen voelen tot de online mogelijkheid.” legt Jaspr CEO Noel Wigdor uit. “We hebben gezien hoe gratis ruilen mensen samenbrengt, niet alleen om geld te besparen maar ook om elkaar te helpen en nieuwe vrienden te maken.”

Nice to know

Datum: Zaterdag 10 maart 2018 12:00 – 17:00
Locatie: Stayokay Zeeburg, Timorplein 21, Amsterdam
Entree: Gratis als je weggeefspullen of gerechten meeneemt om te delen, anders een vrijwillige donatie aan de deur.

Let’s go green!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This