YAY Health Store & More in Amsterdam

YAY Health Store & More in Amsterdam

Mirjam Blanken

18 november 2015


YAY Health Store & More in Amsterdam

In een stedelijke wervelwind zoeken generaties van urbanisten naar de manier om minstens drie agenda’s te combineren in een levensstijl die zowel bewust, als leuk en lekker is. Zo ook Kelly Zaal en Nanda van Aalst; vanuit hun eigen ervaring en visie op health ontstaat een unieke hangout in Amsterdam.

Vanaf november 2015 brengen ze alle aspecten van een bewuste levensstijl samen met YAY Health Store & More in Amsterdam. YAY bewijst het: it is easy being green!

YAY Health Store & More in Amsterdam

YAY brengt als eerste in Amsterdam alle elementen van de moderne, gezonde levensstijl samen voor zowel de parttime gezondheidsgoeroe als de toegewijde fitgirls in een health store met een raw food café.

Founders

Kelly ontdekte sport en raw food, Nanda vond datzelfde in yoga, meditatie en reiki. Als Kelly tijdens een reis door Indonesië geïnspireerd raakt door de plaatselijke ‘health concepten’, besluit ze een vergelijkbaar concept in Amsterdam te starten. Vanuit hun passies openen de Amsterdamse onderneemsters in november YAY Health Store & More.

Over Kelly Zaal
Als klein meisje droomt Kelly niet alleen al over een eigen onderneming, ze ontdekt ook op jonge leeftijd haar passie voor sport en gezond eten. Als klein meisje droomde ze er van om ooit een eigen onderneming op te zetten waarmee ze mensen kan inspireren om een gezondere levensstijl te omarmen.

Over Nanda van Aalst
Nanda ontdekt door de afstudeerstress van haar studie aan de Filmacademie haar liefde voor yoga. Als het diploma gehaald is vertrekt ze voor vijf weken naar Thailand om de complete filosofie te leren kennen en tot rust te komen. Ze verdiept zich in de jaren daarna in yoga, meditatie en reiki, en raakt geïnteresseerd om die vorm van spiritualiteit met anderen te delen zonder dat er een stoffig of zweverig label op geplakt wordt. Met haar nuchtere karakter geeft ze een toegankelijke twist aan technieken om in verbinding te komen met jezelf; zowel lichamelijk als geestelijk.

YAY Store & Café

Store
YAY slaat als nieuwe healthy hangout de handen in één met jonge en duurzame merken: de rauwe chocolade bonbons van Dhana chocolade, eerlijke hamamdoeken van Happy Towels, mooie yoga outfits van Moonchild Yogakleding en natuurlijke cosmetica van Balkan Naturals. De verhalen van de idealistische merken komen in de hele store terug; zelfs de meubels en accessoires van gerecyclede materialen zijn grotendeels te koop.

YAY Health Store & More in Amsterdam

“We geloven dat het belangrijk is voor jou als consument om het verhaal achter het product dat je koopt te kennen. Hierdoor wordt meer bewustzijn gecreëerd tijdens het koopproces. We geloven dat je een meer voldaan gevoel overhoudt aan een aankoop wanneer je weet wat de oorsprong van het product is, de geschiedenis kent en weet wie je eventueel met jouw aankoop steunt.”

YAY Health Store & More in Amsterdam

Het raw food café is een hangout waar je terecht kunt voor ontbijt en lunch, maar ook voor een gezond sapje of shotje, kopje koffie, gezonde taartjes en waar je zelf je verse thee kunt plukken van onze theewand. Alles op het menu wordt gemaakt van de meest pure, eerlijke en gezonde ingrediënten.

Café
Het YAY café serveert rauwe, veganistische, glutenvrije en natuurlijke ontbijtjes, lunches, gezonde traktaties, snacks en sapjes samen met niet zo rauwe – maar niet minder lekkere – koffies. Bij YAY betekent raw food niet dat je op een stronk broccoli hoeft te knagen; YAY gaat creatief aan de haal met bekende gerechten en creëert kleurrijke maaltjes voor elk uur van de dag.

YAY Health Store & More in Amsterdam

YAY gebruikt pure producten en heeft een eigen kas om gerechten van de kiem tot de menukaart in eigen hand te hebben. Vanuit die visie groeit er ook een theewand in de winkel, waar bezoekers hun eigen verse thee plukken.

Chef Linda en sous-chef Elodiea zijn jonge ambitieuze pioneers op het gebied van raw food. Linda, het creatieve brein achter de menukaart van YAY, weet met haar indrukwekkende kennis over raw food, puur op gevoel de meest smaakvolle en prachtige gerechten te creëren.  Ze combineert en proeft net zo lang totdat ze de ideale combinatie van smaken heeft gevonden. Rechterhand van Linda, Elodiea, voert met veel liefde alle creaties van Linda door in de keuken en is nauw betrokken geweest in de opzet hiervan.

YAY Health Store & More in Amsterdam YAY Health Store & More in Amsterdam YAY Health Store & More in Amsterdam

 

 

 

 

& More

Voor openingstijd en nadat de deuren van de winkel gesloten worden, verandert ‘Store’ in ‘More’. YAY geeft yogalessen in verschillende stijlen; Morning Flow Vinyasa, Evening Flow Vinyasa, Basic Hatha Practice, Dynamic Ashtanga Practice en Relaxt and Grounded Yoga. Ook organiseert het complete health concept verschillende (raw food) workshops, detoxes en work-outs.

YAY Health Store & More
Gerard Doustraat 74
Albert Cuypstraat 101-103

Wat is jouw favoriete hotspot in Amsterdam? Laat het ons weten in de comments!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This