Tutorial – Stap voor stap springrolls vouwen
Oefening baart kunst! Zeker bij het vouwen van springrolls. Deze Vietnamese, verse springrolls worden niet gefrituurd. Een ideale healthy lunch dus!
In deze tutorial laat ik je zien hoe je springrolls kunt vouwen. Voor het recept kijk je hier.
Zet al je ingrediënten voor de vulling klaar.
Houd een rijstvel aan beide kanten 10 tot 40 seconden onder lauwwarm water of tot ze zacht zijn. Leg het rijstvel vervolgens op een vochtige houten plank. Rijstvellen worden snel plakkerig (lees: onhandelbaar) dus werk snel.
Leg de vulling net boven het midden. Begin met de garnalen of het vlees, de vis of surimi sticks, afhankelijk van je keus in ingrediënten.
Voeg vervolgens de gesneden groenten toe, dan de kruiden en tot slot de glass noodles. Of mix deze ingrediënten van te voren al met elkaar.
Vouw de bovenkant naar binnen.
Vouw hierna de zijkanten naar binnen.
Rol vervolgens de springroll strak op.
Enjoy!
0 reacties