Samen aan tafel eten en bewust aandacht besteden aan het eten en elkaar heb ik ook hoog in het vaandel staan. Vergeet eten met je bord op schoot voor de televisie en zet in plaats daarvan deze chili sin carne, oftewel chili zonder vlees op tafel.En wat mij betreft zijn dit de gezelligste maaltijden om met de hele familie te eten: bakjes op tafel, nacho’s on the side en toeslaan maar! Deze vegan chili wordt trouwens meestal geserveerd met rijst, maar is ook lekker met quinoa. En tortillachips on the side horen er gewoon bij toch? Enjoy!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen chili sin carne
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 blik rode kidneybonen (400 ml), afgespoeld en uitgelekt
1 blik linzen (400 ml), afgespoeld en uitgelekt
1 klein blikje mais, uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (400 ml)
1 zakje Santa Maria Chili seasoning mix
50 ml water
1 rode paprika
peper en zout naar smaak
1-2 el olijfolie
75 gr rijst (of quinoa) per persoon
2 avocado’s (per persoon een halve avocado in plakjes)
1 limoen voor de garnering, in partjes gesneden
verse koriander voor de garnering
tortilla chips on the side
Zo ga je te werk
- Fruit een gesnipperd uitje in olijfolie, voeg de knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
- Doe nu de verschillende kruiden erbij en bak deze ook eventjes mee.
- Voeg nu de seasoning mix, de gezeefde tomaten, de mais, de bonen, de linzen, het water en de stukjes paprika toe.
- Roer goed door en laat de vegan chili op een laag vuur pruttelen.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe aan de chili sin carne.
- Serveer de chili met limoenpartjes, tortilla chips, avocado en rijst en strooi er nog wat verse koriander over.
Ook lekker: zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan chili sin carne te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
0 reacties